Congaree National Park, South Carolina

Congaree National Park South Carolina Congaree National Park ligt op het overloopgebied tussen de rivieren Congaree en Wateree. Hier vind je Amerika's grootste, intacte 'floodplain forest'. De weelderige, hoge bomen behoren tot de hoogste van Oost-Amerika en trekken veel bezoekers. Ook het Congaree Swamp is populair; hoewel dit officieel gezien geen moeras mag heten omdat er niet het hele jaar door water staat. De beste manier om kennis te maken met Congaree National Park is via een kanotocht of wandeling.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Harry Hampton Visitor Center

In dit bezoekerscentrum krijg je meer informatie over dit bijzondere natuurgebied. Ook kun je er regelmatig deelnemen aan een 'walk & talk' met een parkranger, die je meer vertelt over Congaree Swamp en de boomsoorten die je ziet. Bij het bezoekerscentrum zijn kaarten verkrijgbaar voor kano- en wandelroutes. Houd er bij alle wandelingen rekening mee dat dit een zeer nat gebied is en dat wandelpaden overstroomd of modderig kunnen zijn! Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend - behalve op nationale feestdagen. Voor het Harry Hampton Visitor Center navigeer je naar 100 National Park Road in Hopkins, South Carolina.

Congaree National Park South Carolina

Kanoën op Cedar Creek

Een van de leukste manieren om kennis te maken met Congaree National Park is via een kano- of kajaktocht. Je peddelt over Cedar Creek tussen hoge bomen door. Kijk goed om je heen of je otters, herten, schildpadden of zelfs alligators ziet. De Cedar Creek Canoe Trail is in totaal 24 kilometer lang en loopt van Bannister's Bridge tot de Congaree-rivier. Je kunt een kano huren in de plaats Columbia, buiten het park. Vraag bij de verhuurder of het bezoekerscentrum om een geschikte kanoroute voor jouw peddelervaring. Er worden ook enkele georganiseerde kanotochten georganiseerd vanuit het park. Je gaat dan met een ranger op pad. Reserveren is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op https://www.nps.gov/cong/planyourvisit/wilderness-canoe-tours.htm

Congaree National Park South Carolina

Boardwalk Trail

Vanaf het bezoekerscentrum kun je een vlonderpad wandelen door een bos van hardhout, eiken, moerascipressen, tupelobomen en andere bijzondere boomsoorten. Bij het bezoekerscentrum kun je een brochure ophalen om meer te leren over de natuurlijke en culturele geschiedenis van dit gebied. Deze rondwandeling is 3,8 kilometer. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum je wandeling verlengen via de Bluff Trail (2,7 km) en de Sims Trail (2,5 km) door een bosrijke omgeving.

Congaree National Park South Carolina

Weston Lake Loop

Deze wandeling van 7 kilometer biedt je mooi uitzicht over Cedar Creek, waar otters leven en vogels badderen. Je loopt langs een bos met 'trees' en 'knees' (een soort halve bomen) in een opgedroogde rivierbedding

Congaree National Park South Carolina

Bates Ferry Trail

Deze wandelroute van 3,2 kilometer begint aan Route 601 en loopt door het oostelijke deel van Congaree National Park. Je wandelt over een oude ferryroute uit 1920 en komt langs historische plaatsen uit de koloniale tijd. Je ziet hoe ferries hier vroeger af en aan gevaren moeten hebben. Houd er rekening mee dat de oever steil is en glad kan zijn!

Congaree National Park South Carolina

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan