Congaree National Park, South Carolina

Congaree National Park South Carolina Congaree National Park ligt op het overloopgebied tussen de rivieren Congaree en Wateree. Hier vind je Amerika's grootste, intacte 'floodplain forest'. De weelderige, hoge bomen behoren tot de hoogste van Oost-Amerika en trekken veel bezoekers. Ook het Congaree Swamp is populair; hoewel dit officieel gezien geen moeras mag heten omdat er niet het hele jaar door water staat. De beste manier om kennis te maken met Congaree National Park is via een kanotocht of wandeling.

Bezienswaardigheden & Activiteiten

Harry Hampton Visitor Center: Congaree National Park South Carolina In dit bezoekerscentrum krijg je meer informatie over dit bijzondere natuurgebied. Ook kun je er regelmatig deelnemen aan een 'walk & talk' met een parkranger, die je meer vertelt over Congaree Swamp en de boomsoorten die je ziet. Bij het bezoekerscentrum zijn kaarten verkrijgbaar voor kano- en wandelroutes. Houd er bij alle wandelingen rekening mee dat dit een zeer nat gebied is en dat wandelpaden overstroomd of modderig kunnen zijn! Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend - behalve op nationale feestdagen. Voor het Harry Hampton Visitor Center navigeer je naar 100 National Park Road in Hopkins, South Carolina.

Kanoën op Cedar Creek: Congaree National Park South Carolina Een van de leukste manieren om kennis te maken met Congaree National Park is via een kano- of kajaktocht. Je peddelt over Cedar Creek tussen hoge bomen door. Kijk goed om je heen of je otters, herten, schildpadden of zelfs alligators ziet. De Cedar Creek Canoe Trail is in totaal 24 kilometer lang en loopt van Bannister's Bridge tot de Congaree-rivier. Je kunt een kano huren in de plaats Columbia, buiten het park. Vraag bij de verhuurder of het bezoekerscentrum om een geschikte kanoroute voor jouw peddelervaring. Er worden ook enkele georganiseerde kanotochten georganiseerd vanuit het park. Je gaat dan met een ranger op pad. Reserveren is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op https://www.nps.gov/cong/planyourvisit/wilderness-canoe-tours.htm

Boardwalk Trail: Congaree National Park South Carolina Vanaf het bezoekerscentrum kun je een vlonderpad wandelen door een bos van hardhout, eiken, moerascipressen, tupelobomen en andere bijzondere boomsoorten. Bij het bezoekerscentrum kun je een brochure ophalen om meer te leren over de natuurlijke en culturele geschiedenis van dit gebied. Deze rondwandeling is 3,8 kilometer. Je kunt vanaf het bezoekerscentrum je wandeling verlengen via de Bluff Trail (2,7 km) en de Sims Trail (2,5 km) door een bosrijke omgeving.

Weston Lake Loop: Congaree National Park South Carolina Deze wandeling van 7 kilometer biedt je mooi uitzicht over Cedar Creek, waar otters leven en vogels badderen. Je loopt langs een bos met 'trees' en 'knees' (een soort halve bomen) in een opgedroogde rivierbedding

Bates Ferry Trail: Congaree National Park South Carolina Deze wandelroute van 3,2 kilometer begint aan Route 601 en loopt door het oostelijke deel van Congaree National Park. Je wandelt over een oude ferryroute uit 1920 en komt langs historische plaatsen uit de koloniale tijd. Je ziet hoe ferries hier vroeger af en aan gevaren moeten hebben. Houd er rekening mee dat de oever steil is en glad kan zijn!

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!