Kailua, O'ahu, Hawaii

kailua oahu hawaii Kailua is de grootste plaats aan de Windward Coast, de prachtige oostkust van Oahu. Het stadje bestaat grotendeels uit restaurants en boetiekjes die veel winkelaars aantrekken. De Windward Coast loopt van Waimanolo in het zuiden tot Valley of the Temples, ongeveer halverwege de oostkust.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kailua

De grootste trekpleister van Kailua is Kailua Beach Park met zijn brede witte zandstrand. In Kailua Beach Park kun je zonnebaden, kajakken, windsurfen en kiteboarden. Het strand is bijna een kilometer lang. Er zijn kajaks te huur waarmee je de kleine eilandjes voor de kust kunt verkennen. Het dichtst bij het strand ligt Flat Island. Het doorgaans rustige water van de Kailua Bay is geschikt om te zwemmen. Kijk, als het rustig is, goed om je heen of je zeeschildpadden ziet! In de namiddag neemt de wind in kracht toe en zijn er hogere golven. Ten zuiden van Kailua Beach Park ligt Lanikai Beach. Wandelaars kunnen hier een wandeling maken over Lanikai Pillbox, je klimt over een zandpad naar een uitzichtpunt. De wandeling duurt ongeveer een uur. Vergeet je camera en je flesje water niet.

Kailua, Hawaii

Waimanalo Bay Beach Park

De Waimanalo-baai wordt omzoomd door 7,5 kilometer aan zandstranden. Het heeft daarmee een van de langste kuststroken van Oahu. Het witte zandstrand contrasteert prachtig met het turkooizen water van de baai. Een van de stranden is Waimanalo Bay Beach Park, waar je kunt zwemmen en wandelen. De andere twee strandparken aan de Waimanalo-baai zijn Bellows Field Beach Park en Waimanalo Beach Park.

Waimanalo Bay Beach, Oahu, Hawaii

Makapuu Point Lighthouse

Een van de hoofdattracties bij Waimanalo is het Makapuu Point. Op een 183 meter hoge klif staat de vuurtoren Makapuu Point Lighthouse . Je bereikt de vuurtoren via een wandelpad van 3,2 kilometer. De route start bij de parkeerplaats voorbij Hanauma Bay en boven Sandy Beach. De route is goed toegankelijk en biedt je adembenemende uitzichten over de oceaan en de oostkust van Oahu. Bij helder weer kun je in de verte Molokai Island zien liggen.

Kailua, Hawaii

Valley of the Temples

Deze serene en groene vallei herbergt een Japanse boeddhistische tempel. Het heuvelachtige landschap is begroeid met tropische bloemen waartussen vele vogelsoorten zich thuis voelen. De Japanse tempel, Byodo-In, werd in 1968 gebouwd om de eerste Japanse immigranten op Hawaii welkom te heten. De tempel wordt omringd door een Japanse tuin, met kleine bruggetjes en een vijver. Je zult regelmatig het geluid van de immense heilige bel (bon-sho) horen voordat bezoekers de tempel binnen gaan, op zoek naar geluk en een lang leven.

Kailua, Hawaii

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan