Saint Francisville, Louisiana

Greenwood Plantation, Saint Francisville Direct aan de majestueuze Mississippi-rivier ligt Saint Francisville in Louisiana, het typische southern stadje. Je vindt hier kunst, kleine winkeltjes en bovenal geschiedenis. In de jaren voor de Amerikaanse burgeroorlog woonden hier plantagemiljonairs en hun vaak nog intacte, gigantische plantagehuizen zoals Greenwood Plantation vertellen dit verhaal. Tot op de dag van vandaag blijven toeristen afkomen op de geschiedenis van de Deep South. Het charmante Saint Francisville biedt niet alleen cultuur en geschiedenis, er is ruimte voor tal van buitenactiviteiten in de nabijgelegen Tunica Hills.

Bezienswaardigheden

The Myrtles Plantation

De Myrtles is een historisch landhuis en een voormalige Antebellum plantage in Saint Francisville. Het werd in 1796 gebouwd door generaal David Bradford en staat bekend als 'One of Americas Most Haunted Homes'. Er zijn veel legendes over dit spookachtige huis en er is zelfs een film over gemaakt. Je kunt zelf een kijkje nemen in de tuinen, maar ook een tour met een gids boeken. Ook kun je heuse spooktochten boeken op vrijdag- en zaterdagavond. (o.v.)

The Myrtles Plantation Saint Francisville

Plantagehuizen en tuinen

Dit typische zuidelijke stadje is een uitstekende uitvalsbasis om de vele gigantische plantagehuizen in de omgeving te bezoeken. De historische plantagehuizen staan in contrast met de soms nog aanwezige slavenhuisjes. Naast the Myrtles Plantation zijn Greenwood- en Rosedown Plantation de bekendste. De huizen kun je van binnen bewonderen en hebben vaak de mooiste tuinen. De plantages hebben vaak als filmlocatie gediend, zo is Greenwood Plantation bekend van North & South en de film Sister, Sister.

Saint Francisville

Tunica Hills

Saint Francisville is niet alleen cultuur en geschiedenis, er is ruimte voor tal van buitenactiviteiten in de nabijgelegen Tunica Hills. Dit natuurgebied bestaat uit moerasland met stroompjes en watervalletjes en begroeide heuvels. Je kunt er goed mountainbiken, paardrijden en prachtige wandelingen maken. Je kunt er zelfs zwarte beren spotten!

Tunica Hills Saint Francisville

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan