Bunkie, Louisiana

Bunkie Louisiana Bunkie is een kleine plaats in Louisiana, gelegen tussen de steden Alexandria en Lafayette. Het dorp is grotendeels gericht op de landbouw en ligt in een van de meest vruchtbare gebieden van de staat. Rijd als je in Bunkie bent de Bunkie Driving Tour langs verschillende plantages uit het antebellum. Bezoek ook het Chicot State Park, gelegen bij het Chicot Lake.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Chicot State Park

De rollende heuvels en het koele water van Lake Chicot maken dit staatspark geliefd onder wandelaars, kanoërs en vissers. Fanatiekelingen kunnen een stukje rond het meer wandelen. Je kunt ook een toeristische route van North Landing naar South Landing rijden.

Bunkie Louisiana

Louisiana Corn Festival

Elk jaar wordt in juni het Louisiana Corn Festival gehouden. Bij dit feest vinden veel verschillende activiteiten plaats, zoals een parade, optredens en kookwedstrijden. Veel van deze activiteiten staan in het teken van maïs, zoals het kiezen van de maïsboer van het jaar.

Bunkie Louisiana

Bunkie Driving Tour

Rondom Bunkie liggen verschillende plantages met huizen uit het Antebellum, de periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Hoewel de meeste plantages nog in gebruik zijn en niet van binnen bezichtigd kunnen worden, levert de rondrit prachtige plaatjes op van deze historische gebouwen en de typische Southern omgeving van Bunkie.

Bunkie Louisiana

Feiten

Staat Louisiana
Parish Avoyelles
Oppervlakte 7 km²
Hoogte 20 meter
Inwoners 5.000

Geschiedenis

Bunkie werd gesticht in 1882 als een treinstation aan de Texas and Pacific Railway. De naam werd volgens de overlevering verzonnen door kapitein Samuel Haas, die veel grond in het gebied bezat. Zijn dochter had ooit de naam van haar speelgoedaap verbasterd van Monkey tot Bunkie, wat Haas de naam voor het dorp opleverde.

Bunkie ontwikkelde zich tot een klein dorp waar de inwoners vooral leven van de landbouw. Met name suikerriet, katoen en maïs worden veel verbouwd. Daarnaast profiteert het van de centrale ligging in de staat, waardoor de meeste grote steden in Louisiana gemakkelijk bereikbaar zijn.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan