Harpers Ferry, West Virginia

Harpers Ferry West Virginia Harpers Ferry is een klein dorpje in West-Virginia en telt iets meer dan driehonderd inwoners. Het ligt in een ravijn tussen de Shenandoah- en Potomac-rivier en is omringd door bergen. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog speelde Harpers Ferry een belangrijke rol, omdat het precies op de grens tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten lag. In juni wordt in Harpers Ferry het jaarlijkse terugkerende Mountain Arts and Crafts Festival gehouden. Er worden dan zelfgemaakt glaswerk, potten en meubels verkocht en je krijgt de kans om lokale hapjes te proeven.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Harpers Ferry National Historical Park

Bij Harpers Ferry ligt een National Historical Park waar je alles leert over de levendige geschiedenis van Harpers Ferry. Je kunt er wandelen langs plekken waar gevochten werd tijdens de oorlog, historische workshops volgen, een tour door het park doen of tentoonstellingen bezoeken. Auto’s en fietsen zijn niet toegestaan in het park. Een shuttlebus brengt je van de stad naar het bezoekerscentrum van het park. Deze bussen zijn uitgerust met plekken voor fietsen. Ook is er een grote parkeerplaats naast de ingang van het park. Het bezoekerscentrum van het park bevindt zich aan de 171 Shoreline Drive in Harpers Ferry en is geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Elke dag kun je meedoen aan tours door het park waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis van Harpers Ferry. In het bezoekerscentrum van het park vind je meer informatie over de tours die die dag plaatsvinden.

Harpers Ferry West Virginia

Wandelpaden

Het Harpers Ferry National Historical Park kent meer dan 30 kilometer aan wandelpaden, in niveau variërend van makkelijk tot moeilijk. Het park wordt gezien als één van de beste parken om in te wandelen in Amerika. Er lopen verschillende paden die de rijke geschiedenis van Harpers Ferry laten zien. Ook is het een goede manier om de mooie natuur te bekijken. Je kunt er wandelen langs de rivieren de Potomac en de Shenandoah en de bergtoppen van de Blue Ridge Mountains beklimmen. Een leuk en vrij eenvoudige wandeling is die van het bezoekerscentrum naar het centrum van Harpers Ferry. De wandeling loopt door een ravijn waarbij je een trap met 97 treden afdaalt onderweg naar een waterval. Daarna loopt de route een stukje parallel aan de weg en langs de ruïnes van de oude pulpfabriek en pulpmolen bij de Shenandoah-rivier. De wandeling duurt ongeveer drie kwartier. De Maryland Heights wandeling is moeilijk en op veel plaatsen steil en rotsachtig. De wandeling, van 3 tot 4 uur lopen, biedt de mogelijkheid om veel aspecten van Harpers Ferry National Historic Park te bekijken. De route loopt door een spectaculair landschap en laat de geschiedenis van het dorp goed zien.

Harpers Ferry West Virginia

Historische workshops

In het National Historical Park van Harpers Ferry worden dagelijks workshops gegeven. Tegen betaling kun je bijvoorbeeld meedoen aan een cursus brood maken. Wil je weten hoe appeltaart smaakte in 1860? Tijdens de workshop appeltaart maken bak je een appeltaart volgens recept uit 1860. Ook is er de mogelijkheid om iets te maken van tin met het gereedschap dat men 150 jaar geleden ook gebruikte.

Harpers Ferry West Virginia

River Riders

Voor wie op zoek is naar een wat meer sportief uitje is River Riders een aanrader. Vanuit hier kun je kanoën, raften en kajakken maar ook fietstochten ondernemen en fietsen huren om Harpers Ferry en de omgeving te verkennen.

River Riders Harpers Ferry

Omgeving

Antietam National Battlefield

Als je genoeg tijd hebt in Harpers Ferry, of doorreist naar het noorden, kun je Antietam National Battlefield bezoeken (20 minuten rijden). Antietam is een van de beroemdste slagvelden van Amerika. Hier vond de bloedigste eendaagse veldslag plaats uit de hele Amerikaanse geschiedenis. Op de bewuste dag tijdens de Burgeroorlog - 17 september 1862 - vonden duizenden soldaten de dood. Het leger van de Confederatie (het Zuiden) werd tijdens hun opmars naar het Noorden bij Antietam tot stilstand toegebracht. Begin je bezoek bij het Visitor Center en doe ook zeker het Pry House Field Hospital Museum aan. De tentoonstellingen verhalen over de zorg voor gewonde soldaten en het effect dat de slag had op de lokale bevolking. Je treedt er letterlijk in de voetsporen van president Abraham Lincoln; hij bezocht het statige huis twee weken na de confrontatie tussen de twee legers.

Nationaal slagveld Antietam

Geschiedenis

Harpers Ferry speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit was voornamelijk vanwege de geografische ligging op de grens tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten. In 1862 werd Harpers Ferry veroverd, waarbij een enorme overgave van troepen plaatsvond. Maar liefst 12.000 soldaten van het Noordelijke leger gaven zich toen over. In 1859 deed John Brown, die streefde naar het afschaffen van de slavernij, een poging om in opstand te komen. Hij bestormde een opslagplaats voor wapens. De opstand werd neergeslagen door kolonel Robert E. Lee en John Brown werd ter dood veroordeeld. Als je meer wilt weten over het leven van John Brown is een bezoek aan het John Brown Wax Museum een aanrader (168, High Street) en in het nabij gelegen Charles Town zijn historische tours mogelijk waarbij je meer te weten komt over John Brown.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan