Avon, Connecticut

Heublein Tower Talcott Mountain Avon is een landelijk, pittoresk stadje in de Farmington Valley. Het huisvest onder meer de prestigieuze boardingschool Avon Old Farms. Avon ligt niet ver van Hartford, de hoofdstad van Connecticut. Aan de oostzijde van Avon ligt Talcott Mountain. Deze berg is prominent aanwezig in de 'skyline'. Voor een mooi uitzicht beklim je de Heublein Tower in het Talcott Mountain State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Musea

Avon beschikt over drie kleine musea: het Living Museum (ook wel Schoolhouse No. 3 genoemd), Pine Grove Schoolhouse en het Derrin House. Alle drie zijn het oude gebouwen die in het verleden zijn gebruikt als schoolgebouw of boerderij. Ze zijn nu te bezoeken om een indruk te krijgen van het leven van de vroegere bewoners van de stad.

Musea, Avon

History Room

In de Avon Free Public Library is de History Room te bezoeken, waar onder meer oude foto’s, briefkaarten en plattegronden te bezichtigen zijn.

History Room, Avon

Old Avon Village Marketplace

Dit is de 'mall' van Avon. Het is opgezet als historisch dorp in New England-stijl en bestaat uit meerdere gebouwen.

Old Avon Village Marketplace

Talcott Mountain State Park

Talcott Mountain is onderdeel van de Metacomet Ridge. Deze heuvels, die goed zichtbaar zijn vanuit de Farmington River Valley, vormen voor de inwoners van Avon een populaire plek om hun vrije tijd door te brengen. Op de Talcott Mountain, in het gelijnamige staatspark, staat de vijftig meter hoge Heublein Tower. Je bereikt de toren via een 30-40 minuten durende wandeling. Beklim de 110 traptreden voor een mooi uitzicht. Het staatspark ligt op circa tien minuten rijden van Avon, aan Route 185.

Talcott Mountain State Park

Stratton Brook State Park

Op een warme zomerdag op zoek naar verkoeling? Vlak bij de plaats Simsbury vind je een staatspark met een populair zwemstrand aan een meer. Er is een kleine overdekte brug.

Stratton Brook State Park

Feiten

Staat Connecticut
County Hartford County
Oppervlakte 60,9 km²
Hoogte 84 meter
Inwoners 18.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan