Windsor Locks, Connecticut

Windsor Locks Connecticut Windsor Locks ligt in de staat Connecticut, ongeveer een uur rijden vanaf Hartford en net ten zuiden van de Enfield Falls in de Connecticut-rivier. Deze stroomversnellingen vormen het meest noordelijke punt dat grote zeeschepen via deze rivier kunnen bereiken. De plaats dankt zijn naam aan de sluizen (canal locks) in het kanaal, dat in de vroege negentiende eeuw gegraven werd.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Noden-Reed Park Museum

Het museum bestaat uit een boerderij met woonhuis en schuur uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Je vindt er oude huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, schilderijen en een piano uit de negentiende eeuw. In en om de grote schuur zijn oude werktuigen en gereedschappen te vinden die vroeger op de boerderij gebruikt werden. Volgens een legende stond hier in 1777 de allereerste kerstboom van Connencticut.

Noden-Reed Park Museum

New England Air Museum

Op Bradley International Airport ligt het New England Air Museum. In drie hangars en in de openlucht kun je meer dan zestig (oorlogs)vliegtuigen en twintig helikopters bekijken. Er zijn tentoonstellingen over de luchtpost, Tweede Wereldoorlog en de Flying Mollisons en er is een tentoonstelling speciaal voor kinderen (Kids Port).

New England Air Museum

Windsor Locks Canal State Park Trail

Het kanaal bij Windsor Locks is in 1829 geopend om de Enfield Falls - een stroomversnelling in de rivier - te kunnen omzeilen. Voor de opening van het kanaal kostte het veel moeite en mankracht om boten (voornamelijk met platte onderkanten) de Enfield Falls over te laten varen. Bovendien kon er maar een beperkte hoeveelheid vracht meegenomen worden. De latere stoomboten maakten gebruik van het kanaal en de sluizen. Met de komst van de Hartford & Springfield Railroad nam het vervoer over water af. Tegenwoordig is het kanaal gesloten voor de scheepvaart. Langs het kanaal loopt een mooi wandelpad van ongeveer zeven kilometer lang. Onderweg heb je uitzichten op het kanaal en de Connecticut-rivier.

Windsor Locks Canal State Park Trail

Northwest Park

Ten zuidwesten van Windsor Locks ligt het Northwest Park. Het park bevat een natuurcentrum, verschillende wandelpaden en een kinderboerderij met schapen, kippen, geiten, konijnen eenden en een kalkoen.

Northwest Park

Windsor Historical Society

In het naburige plaatsje Windsor ligt een museumcomplex met vier galeries met wisselende tentoonstellingen, een geschiedkundig centrum en een bibliotheek met foto's en documenten over de (geschiedenis van) de regio. Verder is er een achttiende-eeuwse kruidentuin en vind je er twee historische huizen: Dr. Hezekiah Chaffee House (1767) en John and Sarah Strong House (1758).

Windsor Historical Society

Vervoer

Het openbaar vervoer in Hartford County is in handen van Connecticut Transit Hartford. Zij zorgen voor vervoer van en naar 27 plaatsen in de county, waaronder Windsor Locks, Enfield, Windsor, Glastonbury, Farmington en Bloomfield.

Feiten

Staat Connecticut
County Hartford
Oppervlakte 24 km²
Hoogte 48 meter
Inwoners 13.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan