Springfield, Massachusetts

Skyline Springfield, Massachusetts Springfield is zowel een vooruitstrevende als een artistieke stad die barst van de muziek en festivals. De derde stad in Massachusetts ligt op de oostelijke oever van de Connecticut-rivier en heeft als bijnaam Hoop City (hoop = basket). Springfield is namelijk de geboorteplaats van de basketbalsport dat werd uitgevonden door James Naismith. Een bezoek aan de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame mag dus niet ontbreken! Springfield heeft nogal wat beroemde muzikanten voortgebracht en er worden het hele jaar door diverse festivals georganiseerd: van het Hoop City Jazz Festival en het Mattoon Street Festival tot het Pioneer Valley Jewish Film Festival.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stearns Square

Blues, indie, hip-hop, latin, hard rock, metal of pop. In de tentjes rond Stearns Square, dat ook wel Club Quarter wordt genoemd, treden bandjes op met diverse muziekstijlen. Loop daarvoor eens binnen bij Fat Cats Bar & Grille, Theodore's of het Paramount Theater. In de zomer word je iedere donderdag getrakteerd op een gratis concert op Stearn Square dat wordt gecombineerd met Bike Night, een happening dat veel motorrijders trekt.

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Hall of Fame die is genoemd naar de uitvinder van de basketbalsport: James Naismith. Je vindt hier voorwerpen en foto's uit de basketbalgeschiedenis van zowel coaches als scheidsrechters en spelers. Zoals de schoenen van Shaquille O’Neil bijvoorbeeld, de grandioze basketballer van 2 meter 16 lang, met handen als kolenschoppen en schoenmaat 59. De kleinste basketballer die het tot de Hall of Fame schopte was trouwens slechts 1 meter 62: Barney Sedran.

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, Springfield

Springfield Armory National Historic Site

In eerste instantie besloot George Washington in 1777 om in de Springfield Armory vuurwapens te laten maken voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Daarna bleef het tot de sluiting in 1968 wapenleverancier voor het Amerikaanse leger en streken meer wapenfabrieken hier neer zoals Smith & Wesson. Tegenwoordig is de Armory een museum met de grootste collectie historische vuurwapens ter wereld.

Springfield Museums

'Springfield Museums' is een verzamelnaam voor een aantal musea die allemaal bij elkaar liggen. Eén ticket geeft je toegang tot meerdere musea zoals het Museum of Fine Arts, het Springfield Science Museum (met een Tyrannosaurus Rex op ware grootte) en de Dr. Seuss Sculpture Garden. De collectie bestaat uit bronzen beelden van de favoriete karakters van kinderboekenschrijver Dr. Seuss.

Springfield Museums

MassMutual Center

Het stadion MassMutual Center is de thuisbasis van de ijshockey club Springfield Thunderbirds. Hier vinden niet alleen sportevenementen plaats, maar er worden ook regelmatig concerten gegeven. Zo traden hier in het verleden grote namen op als David Bowie, Pearl Jam, Bob Dylan en Nirvana.

IJshockey, Springfield

Connecticut River Walk and Bikeway

Dit bijna zes kilometer lange wandel- en fietspad langs de Connecticut-rivier en door het Springfield Riverfront Park nodigt uit om over te wandelen, joggen, fietsen of skaten. Plof neer op een van de bankjes onderweg van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de rivier, de Springfield skyline en de Memorial Bridge. Via een voetgangersbrug heb je ook toegang tot de Basketball Hall of Fame. Meer info vind je op de site: http://www.springfield-ma.gov/park/index.php?id=riverwalk

Springfield skyline

Festivals

Het hele jaar door worden er tal van festivals georganiseerd in Springfield. Het Hoop City Jazz Festival is een driedaags festival dat ieder jaar wordt gevierd in het centrum van de stad met Big Bands en Jazz. Het Mattoon Street Arts Festival bestaat al bijna vijftig jaar. Je vindt er exposities van kunstenaars, kunt er heerlijk eten en genieten van de muziekoptredens. The Parade of Big Balloons is een jaarlijks terugkerende optocht met enorme kleurrijke ballonnen in de straten van Springfield. Tijdens het Pioneer Valley Jewish Film Festival worden meer dan twintig films van onafhankelijke filmmakers getoond in ruim een week tijd.

Springfield live muziek

Eastern States Exposition (The Big E)

Eén festival springt er uit qua grootte. Want The Big E is precies zoals de naam al doet vermoeden: BIG! Dit festival duurt ruim twee weken en vindt ieder jaar plaats van half september tot begin oktober. Entertainment vind je er in de breedste zin van het woord: van parades, muziek, kunstexposities en circusacts tot dierenshows, stand-up comedy en dans. The Big E vindt plaats aan de andere kant van de Connecticut-rivier in West Springfield.

Springfield festival

Six Flags New England

Voor wie wat avontuur zoekt is Six Flags New England een must. Op een kwartiertje rijden vanaf het centrum boezemen de torenhoge achtbanen en old skool houten rollercoaster je angst in. Op warme dagen zorgt het waterpark voor verkoeling.

Six Flags New England, Springfield

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan