Ashland, New Hampshire

White Mountain National Forest In New Hamsphire zijn de dorpjes klein, de bergen groots en ruig. Het hart van de staat is het White Mountain National Forest. Ashland ligt er niet ver vandaan. Ook ben je vanuit Ashland zo bij Lake Winnipesaukee, het grootste meer van New Hampshire. Weirs Beach, aan de westzijde van het meer, is met zijn minigolfbanen en kartbanen een typische vakantiebestemming voor Amerikanen uit de grote stad. Ashland zelf telt een aantal interessante locaties, waaronder een negentiende-eeuws treinstation dat tegenwoordig dienstdoet als museum.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Ashland Historical Railroad Museum

Rond 1869 werd een treinstation in Ashland geopend. Het in Victoriaanse stijl gebouwde station zou dienstdoen tot 1959. In 1997 werd het grondig gerestaureerd en vervolgens ingericht als historisch treinmuseum. Het behoort tot de oudste en best bewaarde stations van New Hampshire. In het museum, dat elke zaterdagmiddag in juli en augustus gratis te bezoeken is, vind je diverse spullen, foto's en documenten over de gloriejaren van het treinstation.

Whipple House

Het Whipple House, gebouwd in 1837, werd 133 jaar lang bewoond door de Whipple-familie. In 1970 gaf dr. George Hoyt Whipple toestemming om van zijn geboortehuis een geschiedkundig museum te maken. Dr. Whipple was een arts, biomedisch onderzoeker en docent die in 1934 samen met twee collega's de Nobelprijs voor de Fysiologie won. Whipple deed voornamelijk onderzoek naar bloedarmoede in relatie tot de lever. Elke woensdag- en vrijdagmiddag van juli en augustus is het Whipple House open voor publiek.

Pauline E Glidden Toy Museum

Op het landgoed van het Whipple House bevindt zich nog een ander museum, namelijk het Pauline E Glidden Toy Museum. Hier zijn meer dan tweeduizend antieke stukken speelgoed te zien, die mevrouw Glidden in de loop van haar leven verzameld heeft. In 1991 schonk zij haar huis en speelgoedcollectie aan de gemeente. Ook dit museum is elke woensdag- en vrijdagmiddag van juli en augustus te bezichtigen.

Omgeving

De natuurlijke omgeving van Ashland biedt tal van recreatiemogelijkheden. Je kunt er onder andere wandelen, rotsklimmen, skiën, golfen en vissen. De nabijgelegen meren nodigen uit om te kajakken. Een bezoek aan het White Mountain National Forest is een echte aanrader.

Feiten

Staat New Hampshire
County Grafton
Oppervlakte 30 km²
Hoogte 170 meter
Inwoners 2.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan