Killington, Vermont

Killington Vermont Killington, een kleine stad in de Green Mountains van Vermont, is een populaire vakantiebestemming. Het stadje is voornamelijk bekend vanwege het Killington Ski Resort, het grootste skigebied van de oostelijke Verenigde Staten. De omgeving van Killington, met hoge bergen, typische New England-dorpjes en bosgebied, staat garant voor veel recreatiemogelijkheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Killington Ski Resort

Dit grote skigebied behoort tot de populairste wintersportgebieden van heel Noord-Amerika. Het resort beslaat maar liefst zeven bergen, met als hoogtepunt de 1293 meter hoge Killington Peak. Er zijn in totaal 140 routes, 22 skiliften en meer dan 150 sneeuwkanonnen, waardoor er gegarandeerd altijd mooie sneeuw ligt. Het wintersportseizoen loopt doorgaans van begin november tot begin mei.

Killington Vermont

Wandelen

In Killington zijn verschillende wandelpaden te vinden. Enkele eenvoudige routes, die geschikt zijn om met de hele familie te wandelen, zijn de Deer Leap, de Kent Brook Trail (in Gifford Woods State Park) en de witte route in Kent Pond. Als je meer uitdaging zoekt, is de pittige Sherburne Pass Trail een aanrader. Het is ook mogelijk om een stukje mee te pakken van twee beroemde wandelpaden die Killington passeren. De Long Trail (435 kilometer) doorkruist heel Vermont en is de de oudste lange-afstandsroute van Amerika. De Appalachian National Scenic Trail (circa 3.500 kilometer) is een gigantische route die helemaal van Georgia tot Maine loopt.

Killington Vermont

Golf

Golfen is geliefd tijdverdrijf in Killington. Naast de Killington Golf Course kun je ook een balletje slaan op de Green Mountain National Golf Course, dat uitgeroepen is tot een van de beste golfbanen van Amerika.

Killington Vermont

Omgeving

Quechee State Park

Ongeveer veertig minuten rijden ten oosten van Killington ligt dit prachtige staatspark aan Route 4 (5800 Woodstock Road). Jaarlijks stoppen er honderdduizenden toeristen om de Quechee Gorge te zien: de diepste kloof van Vermont. De Quechee Gorge is uitgesleten door de Ottauquechee River, die zo'n vijftig meter onder je ligt en zichtbaar is vanaf verschillende uitkijkpunten. De kracht van de rivier werd door de A.G. Dewey Company gebruikt om stroom op te wekken voor hun wolmolens. Dewey maakte kunstwol voor de baseball-uniformen van de Boston Red Sox en de New York Yankees. Aan het begin van de kloof kun je de restanten van een molen en een dam zien. Vanaf de camping starten twee wandelroutes naar Quechee Gorge. In het park is een grote camping. Quechee State Park is geopend van eind mei tot eind oktober.

Killington Vermont

Billings Farm & Museum

Even ten noorden van het aandoenlijke plaatsje Woodstock ligt deze historische boerderij. De Billings Farm werd opgericht door treinmagnaat Frederick Billings in de negentiende eeuw. Boerderijdieren, paard-en-wagen en het plukken van fruit: je gaat er even terug naar het ouderwetse boerenleven. Billings Farm ligt aan 5302 River Road. Wandel ook zeker even door het leuke plaatsje Woodstock.

Killington Vermont

Feiten

Staat Vermont
County Rutland
Oppervlakte 121 km²
Hoogte 561 meter
Inwoners 811 (2010)
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan