Princeton, New Jersey

Princeton New Jersey Het plaatsje Princeton in de Amerikaanse staat New Jersey is voornamelijk bekend vanwege de vermaarde Princeton University. Princeton werd gesticht door Engelse Quaker-missionarissen, waaraan verschillende historische plaatsen en de aansprekende architectuur herinneren. Het kleine stadscentrum is charmant, maar beslist niet goedkoop.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Princeton University

De voornaamste bezienswaardigheid in Princeton is Princeton University. De vermaarde universiteit behoort tot de prestigieuze Ivy League: een groep van acht uitmuntende universiteiten waar een beperkt aantal toegewijde studenten wordt toegelaten. Je kunt de indrukwekkende universiteitscampus zelfstandig verkennen door de Walking Tour te volgen, of meegaan met een rondleiding van Princeton Tour Company. Je maakt tijdens een twee uur durende rondleiding kennis met de campus en haar wereldberoemde oud-studenten, van Albert Einstein en Woodrow Wilson tot schrijver F. Scott Fitzgerald. De rondleidingen zijn beschikbaar op zaterdag en zondag. Op zondagen kun je deelnemen aan een historische rondleiding van de Historical Society of Princeton. Je wandelt van het Brainbridge House (158 Nassau Street) door het centrum van Princeton en over de campus. Je leert over de architectuur achter belangrijke gebouwen, de rol van Princeton tijdens de Amerikaanse Revolutie en over Albert Einstein. Via Orange Key Tour geven studenten rondleidingen over de campus.

Princeton University

Carnegie Lake

Dit meer ligt aan de zuidpunt van de universiteitscampus. Het meer heeft kalme oevers en wordt omringd door bos. Hier komen vissers, studenten en toeristen in gehuurde kajaks samen. In de winter wordt er geschaatst en ijshockey gespeeld.

Carnegie Lake, New Jersey

Princeton University Art Museum

Dit kleine kunstmuseum heeft een zeer brede collectie met moderne en hedendaagse schilderijen en fotografie, maar ook antiek, Byzantijnse stukken en kunst uit Azië zijn vertegenwoordigd. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. De toegang is gratis.

Princeton New Jersey

Princeton Downtown

De regio rond Princeton heeft een rijke historie die teruggaat tot 1675, toen de eerste Engelse kolonisten er voet aan wal zetten. Je kunt verschillende historische plaatsen bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Princeton Cemetery (kruising tussen Witherspoon en Wiggins Streets), waar eeuwenoude graven staan van onder meer oud-president Grover Cleveland. Ook interessant is Rockingham (84 Laurel Ave/Route 603). Deze boerderij diende als hoofdkwartier van Generaal George Washington in 1783 - hij schreef hier de Farewell Orders, kort voordat hij hoorde dat het Verdrag van Parijs werd getekend en de Revolutionary War ten einde kwam. Je kunt van woensdag tot en met zondag mee met een rondleiding door het achttiende eeuwse huis. Drumthwacket aan Stockton Street/Route 206 is het imposante huis van de Gouverneur van New Jersey.

Spoken in Princeton

In oktober kun je elke zaterdagavond meedoen aan een Ghost Tour door downtown Princeton en over de campus. Met verschillende meetinstrumenten zul je zien dat het in Princeton spookt. Je brengt ook een griezelig bezoekje aan de begraafplaats van Princeton, waar (vice)presidenten en Nobelprijs-winnaars hun laatste rustplaats hebben.

Princeton New Jersey

Omgeving

Princeton Battlefield State Park

In dit vreedzame park aan 500 Mercer Road werd op 3 januari 1777 hevig gevochten tijdens de Amerikaanse Revolutie. De troepen van generaal George Washington werden verrast en verslagen door het Britse leger. Je leert hier alles over de Tien Cruciale Dagen en de oversteek van de Delaware-rivier. Neem ook een kijkje bij het Clarke House Museum, de onverwoestbare Mercer Oak en het Princeton Battle Monument ontworpen door Frederick MacMonnies. Het staatspark is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Er is een aantal wandelroutes.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan