Sandy Hook, New Jersey

Sandy Hook New Jersey Het schiereiland Sandy Hook herbergt met trots de oudste vuurtoren van Amerika. De Sandy Hook Gateway National Recreation Area is rijk aan bossen waarin veel vogels leven, witte duinen en mooie zandstranden. Je hebt op heldere dagen een voortreffelijk uitzicht op de skyline van Manhattan.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Sandy Hook Lighthouse

Met ruim 250 jaar is dit de oudste vuurtoren van Amerika. Sandy Hook Lighthouse kun je bezoeken met een rondleiding. Dagelijks tussen 13:00 en 15:30 vertrekken er tours op basis van first-come, first-served. Reserveren is dus niet mogelijk. In het Lighthouse Keepers Quarters uit 1883, dat aan de vuurtoren vast zit, huisvest het bezoekerscentrum waar je meer kunt ontdekken over de vuurtoren. Het bezoekerscentrum is geopend van 10:00 tot 16:00.

Sandy Hook Lighthouse

Sandy Hook Beach

Sandy Hook Beach is een elf kilometer lange kuststrook met mooie zandstranden en baaien. Mensen komen er om te surfen, zwemmen en zonnebaden. Je kunt er ook wandelen door ongerepte hulstbossen, waar wel 300 vogelsoorten leven. Je moet in de weekenden en zomers een vroege vogel zijn om hier te kunnen pootjebaden: de parkeerplaats is vaak al om 10:00 vol en sluit dan voor andere bezoekers! Van eind mei tot en met begin september zijn er dagelijks strandwachten aanwezig op stranden waar je mag zwemmen.

Sandy Hook Beach, New Jersey

Highlands

Dit ietwat slaperige dorp is de beste overnachtingsplaats voor als je Sandy Hook wil bezoeken. Highlands is het hoogste punt aan de Amerikaanse oostkust. Het was ooit een paradijs voor dranksmokkelaars, tegenwoordig vind je er visrestaurants, een aardig nachtleven en buitenactiviteiten. De bekendste bezienswaardigheid is de Twin Lighthouses; de eerste duo-vuurtoren die ooit werd gebouwd.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan