Brooklyn, New York

brooklyn new york Brooklyn is een van de vijf stadsdelen van New York City. Het werd door de Hollanders gesticht in 1645 en 'Breuckelen' gedoopt. Brooklyn is maar liefst drie keer groter dan Manhattan, waar je de meeste bezienswaardigheden zult bezoeken. Wie kennis wil maken met New York in al haar rijkdom, doet er echter zeker goed aan ook zijn ogen de kost te geven in Brooklyn. Bezienswaardigheden hier zijn Prospect Park, Brooklyn Bridge Park en Grand Army Plaza.  

Bezienswaardigheden & activiteiten

Prospect Park

Dit stadspark is met een flink aantal bomen, sportvoorzieningen, wandelpaden en een aangelegd meer vergelijkbaar met Central Park – dat eveneens werd ontworpen door Vaux en Olmsted. In het groene Prospect Park kun je een ritje maken in een vooroorlogs carrousel, rondstruinen in de dierentuin of een bezoek brengen aan Grand Army Plaza, een ovaal verkeersplein dat de parkingang markeert. Het plein is het startpunt van de Eastern Parkway; 's werelds eerste parkweg.  Iedere zaterdag kun je hier een bezoekje brengen aan de versmarkt. Vanaf Prospect Park/Grand Army Plaza is het een klein stukje lopen naar de Brooklyn Public Library, het Brooklyn-museum en de botanische tuin van Brooklyn. Doorgaans is Prospect Park minder drukbezocht dan Central Park.

brooklyn new york

Brooklyn Bridge Park

De iconische Brooklyn Bridge uit 1883 verbindt Brooklyn met Manhattan. Het Brooklyn Bridge Park ligt aan de zijde van Brooklyn en is een bezoekje waard dankzij haar levendige pieren. Pier 5 staat garant voor sportiviteit, met voorzieningen voor voetbal, lacrosse, rugby en frisbee. Pier 4 Beach is de ideale plek voor wie met zijn voeten in het zand de skyline van New York wil bewonderen. Daarnaast zijn er wandelpaden die je prachtige uitzichten op Manhattan bieden. Het grootste deel van Brooklyn Bridge Park is dagelijks geopend tussen 06:00 en 01:00, Pier 2 en 5 sluiten al om 21:00.

Brooklyn

Brooklyn Flea

Deze 'vlooienmarkt' wordt iedere zaterdag georganiseerd en is een ultieme trekpleister voor liefhebbers van vintage. Naast een speurtocht naar hebbedingetjes en heuse designproducten kun je er heerlijk mensen-kijken en hapjes scoren bij een van de eetkraampjes. De markt is buiten, maar verplaatst in de wintermaanden naar One Hanson Place. 

brooklyn new york

Brooklyn Heights Promenade

Welkom op een van de meest romantische plekken van New York City! Vanaf deze esplanade heb je een indrukwekkend uitzicht over de East River, Lower Manhattan, de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld. Het is leuk om vanaf Brooklyn Promenade een uitstapje te maken naar Brooklyn Heights, dat deel uitmaakt van een historisch district en waar je negentiende-eeuwse huizen vindt tussen bomenlanen. 

brooklyn new york

Brooklyn Museum

Dit museum heeft een grote collectie Egyptische kunst, met een beeld van Amenhotep III, een historische overzichtskaart van de kosmos en een goedbewaarde mummy. Daarnaast vind je er Europese impressionistische kunst van onder andere Cézanne, Monet en Degas. Voor Amerikaanse werken bezoek je de vijfde verdieping.  

brooklyn new york

Dumbo

De wijk DUMBO in Brooklyn is sterk in opkomst en heeft grote aantrekkingskracht op creatievelingen en muzikanten. In de voormalige fabrieken en pakhuizen zitten nu hippe eettentjes en galerieën.

brooklyn new york

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan