Carlsbad, New Mexico

Carlsbad New Mexico Carlsbad, New Mexico trekt veel bezoekers vanwege het Carlsbad Caverns National Park. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en behelst een enorm grottenstelsel. Je kunt delen van de grotten zelfstandig of met een tour verkennen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Carlsbad Caverns National Park

De belangrijkste bezienswaardigheid net buiten Carlsbad (45 minuten rijden) is het Carlsbad Caverns National Park. Dit park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst en bevat een indrukwekkend grottenstelsel. Tot het grottencomplex behoort onder meer een ruimte van 1.200 meter lang, 190 meter breed en op het hoogste punt 107 meter hoog. Dit is de op drie na grootste grotkamer in Noord- en Zuid-Amerika. De andere ruimtes in de grot dragen mooie namen als Balloon Balroom en Bat Cave, waar een flinke vleermuisbezetting is. Je kunt per lift of te voet naar beneden en enkele gebieden zelfstandig bezoeken. Wil je graag met een ranger op pad? Dat kan ook! Hiervoor moet je reserveren via www.recreation.gov. Tickets moeten een half uur voor aanvang van de tour worden afgehaald in het bezoekerscentrum. Check goed de minimumleeftijd en aanvullende regels. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat je zelf 3 AAA-batterijen meeneemt. En doe je de onheilspellende Slaughter Canyon Cave of Spider Cave Tour, dan moet je zelfstandig naar het beginpunt rijden.

Carlsbad New Mexico

Living Desert Zoo and Gardens State Park

In het noordwesten, net buiten de stad, bevindt zich een levend museum, dat zowel overdekt als in de openlucht meer dan veertig inheemse dierensoorten en honderden planten van over de hele wereld herbergt. Het park is het thuis van onder andere adelaars, uilen, leeuwen, bizons en de grijze wolf. Er is een zelfstandige tour, waarbij de Chihuahuan Desert centraal staat.

Carlsbad New Mexico

Lake Carlsbad Beach Park

Langs de Pecos-rivier, vanaf de spoorbrug naar het zuiden tot de Tansil Dam, ligt het recreatiegebied dat bij de stad hoort. Je kunt er wandelen, watersporten, picknicken, vissen en bootvaren. In het zomerseizoen, vanaf eind mei (Memorial Day) tot begin september (Labor Day) kun je er zwemmen.

Carlsbad New Mexico

Carlsbad Museum & Art Center

Dit museum stelt alles tentoon wat met de stad Carlsbad en de regio te maken heeft. Het maakt niet uit of het artefacten, documenten of kunstvoorwerpen zijn en of dat het uit de prehistorie of de moderne tijd komt.

Carlsbad New Mexico

Feiten

Staat New Mexico
County Eddy
Oppervlakte 74 km²
Hoogte 1.004 meter
Inwoners 26.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers in Carlsbad zijn lang en heet: van mei tot en met september liggen de maxima boven de dertig graden. In juni, juli en augustus stijgt het kwik nog verder, naar 35 graden. De dagtemperaturen in de winter zijn aangenaam met maxima van 14 tot 18 graden. Wel kan het in december en januari 's nachts licht vriezen. Het hele jaar door valt er een gemiddelde neerslag, maar de natste maand van het jaar is september.

Geschiedenis

Carlsbad begon als een klein stadje onder de naam Eddy. In 1893 werd het officieel de gemeente Eddy maar na verloop van tijd werd het dorpje steeds bekender dankzij de handel en voornamelijk dankzij de plaatselijke mineraalbronnen die allerlei mogelijkheden tot medicinale behandelingen geven. Vanwege dit imago werd de stad Carlsbad genoemd, naar de toenmalige bekendste spa in Europa, die nu Karlovy Vary heet, in Tsjechië. Op 25 maart 1918 werd Carlsbad officieel een stad. Vooral door de nabijheid van het Carlsbad Caverns National Park werd de plaats steeds bekender. Dit nationale park, en daarmee de Carlsberg Caverns, werd bij toeval ontdekt door plaatselijke cowboys in 1901.

De belangrijkste economische tak van de stad is de mineralenextractie. Daarnaast wordt er veel olie en gas gewonnen en produceert het de meeste kalium van alle gebieden in de hele VS. Daarnaast zit er het DOE’s Carlsbad Field Office met een Waste Isolation Pilot Plant. Hier worden alle nucleaire overblijfsels van over het hele land opgeslagen. Ten slotte is het toerisme een belangrijke economische tak, vooral dankzij de nabijheid van twee National Parks (Carlsbad Caverns National Park en Guadalupe Mountains National Park).

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!