Guadalupe Mountains National Park, Texas

Guadalupe Mountains National Park In Texas, tegen de grens met New Mexico, ligt een van Amerika's onbekendste nationale parken: Guadalupe Mountains National Park. Het grootste deel van dit park bestaat uit wildernis en ligt ver weg van de bewoonde wereld. Hoewel er weinig voorzieningen zijn, loopt er door Guadalupe Mountains National Park ruim 128 kilometer aan (wandel)paden. Het park is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt: Guadalupe Peak is met 2.667 meter het hoogste punt van Texas. Begin je bezoek in het Pine Springs Visitor Center.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Pine Springs Visitor Center

Het bezoekerscentrum van Guadalupe Mountains National Park is Pine Springs en ligt in het zuiden van het park. Hier kun je een brochure ophalen over wandelingen en bezienswaardigheden in het park. Je kunt ook het museum of de parkfilm bekijken. Het bezoekerscentrum ligt aan 400 Pine Canyon in Salt Flat, Texas. Pine Springs is dagelijks geopend van 08:00 tot 16:30. Een tweede, kleiner, bezoekerscentrum ligt aan de noordzijde van het park en is genaamd Dog Canyon Ranger Station.

Guadalupe Mountains, Texas

Wegen

De hoofdweg is Guadalupe Pass (Hwy 62/180) die langs de oostelijke parkgrens loopt. Je bereikt eerst het bezoekerscentrum, vervolgens Frijole Ranch en daarna de toegangsroute tot McKittrick Canyon.

Guadalupe Mountains, Texas

Wandelen

Guadalupe Mountains National Park biedt je vele wandelpaden, van eenvoudige rondjes tot meerdaagse hikes. Ga naar het Visitor Center in Pine Springs voor informatie over de wandelroutes voor je op pad gaat. Een korte wandeling is de Smith Spring Loop (3,7 km) vanaf Frijole Ranch. Je ziet al wandelend het landschap veranderen van woestijnstruiken tot oevervegetatie. De indrukwekkende Devil's Hall Trail (6,1 km) start bij het Pine Springs bezoekerscentrum en voert je over natuurlijke rotstrappen naar een "hal" tussen steile kloofwanden. Wil je langer op pad, dan kun je de McKittrick Canyon Trail volgen. Ben je een getrainde wandelaar, dan kun je kiezen voor de Guadalupe Peak Trail (13,6 km) naar het hoogste punt van Texas. Door een coniferenbos klim je naar de top van Guadalupe Peak. Je hebt aan de top fantastische, weidse uitzichten. Trek ongeveer 6 tot 8 uur uit voor deze wandeling, die start bij het bezoekerscentrum. Voor alle wandelingen geldt: neem voldoende water en iets te eten mee, onderweg zijn er geen voorzieningen!

Guadalupe Mountains, Texas

Frijole Ranch

Frijole Ranch ligt ongeveer 2,5 kilometer ten noorden van het Pine Springs-bezoekerscentrum. Het is een koele oase aan de rand van de dorre voet van Guadalupe Mountains. In het Frijole Ranch History Museum kun je de oude ranch bezoeken en meer leren over de geschiedenis van deze regio. Neem ook een kijkje bij het schooltje, dat uit slechts één ruimte bestaat. Op de ouderwetse binnenplaats staat een waterbron, die zeer geliefd was in deze droge regio. Bij Frijole Ranch start de Smith Springs Loop Trail, die ongeveer één tot twee uur duurt. Kijk goed om je heen of je hagedissen, herten of elanden ziet.

McKittrick Canyon

Geliefd in Guadalupe Mountains is McKittrick Canyon, in de noordoostelijke punt van het park. De gehele trail is 12,2 kilometer enkele reis, maar je kunt op verschillende punten omkeren. Dit zijn de populairste punten: De Nature Trail (1,4 km) voert je door een mooi bos naar een uitkijkpunt waar je neerkijkt op de monding van McKittrick Canyon. Je kunt verder wandelen naar Pratt Cabin voor een rondwandeling van in totaal 7,7 kilometer. Je steekt dan twee keer een beek over en komt bij en historisch bouwwerk, waar vrijwilligers je meer over kunnen vertellen. Wandel je door tot de Grotto, dan maak je een wandeling van 12,1 kilometer in totaal. Je wandelt dan door een dicht bos langs de rivier waarin je regenboogforel ziet zwemmen. De Grotto is een kalkstenen grot met druipend water en stalagmieten. Je ziet hier ook hoe het wandelpad verder kronkelt naar McKittrick Ridge.

Guadalupe Mountains, Texas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan