Painted Post, New York

Painted Post New York In het plaatsje Painted Post kom je meer te weten over de oude indianencultuur en de eerste pioniers die zich er eind achttiende eeuw vestigden. Bekijk de overgebleven historische gebouwen en de musea die zich op de historie van het gebied richten. Bovendien liggen er enkele natuurparken in de omgeving en heeft Village Square leuke winkeltjes.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Benjamin Patterson Inn Museum

in Corning, even ten oosten van Painted Post, ligt een oud hotel dat omgebouwd is tot museum. De Benjamin Patterson Inn stamt uit 1796 en verwelkomde kolonisten die op hun doorreis een bed en warme maaltijd nodig hadden. De oude Tavern (of Tap Room), waar de gasten konden socializen is nagebouwd, evenals de eetzaal, gastenverblijven en de keuken. In de directe omgeving zijn bovendien andere historische bouwwerken te bezichtigen. Bezoek de Wixon Road Log Cabin uit 1855, de Browntown Schoolhouse uit 1878 de Starr Barn (met een agrarische tentoonstelling) en de oude Blacksmith Shop. 

Corning

Het plaatsje Corning ligt tegen Painted Post aan. Het heeft een levendige glasindustrie, meer hierover leer je in het Museum of Glass. De cultuursector van Corning komt tot leven in het Rockwell Museum of Art, met West-Amerikaanse en (vooral) indiaanse kunst. Ook het Gaffer District is de moeite waard, met gezellige restaurants, winkels, antiquariaten en de historische Market Street. Corning vormt de zuidelijke toegangspoort tot de Finger Lakes-regio.

Corning New York

Painted Post-Erwin Museum at the Depot

In het oude, gerestaureerde Painted Post Depot ligt het Painted Post-Erwin Museum. Hier wordt de geschiedenis van Painted Post en Erwin verteld door middel van verschillende tentoonstellingen en programma's. Je leert er meer over de Painted Post zelf, ziet er indiaanse voorwerpen en maakt kennis met de verhalen van de allereerste pioniers. Het museum is van juni tot en met augustus geopend, op vrijdag en zaterdagen. Buiten dat seizoenen op andere dagen kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoek. Het depot dateert uit 1881. Het geprefabriceerde gebouw werd door de Delaware, Lackwanna & Western Railroad per spoor naar de huidige locatie getransporteerd. Tot 1954 had de spoorwegmaatschappij het gebouw in gebruik.

Village Square

In Village Square zijn veel leuke winkeltjes te vinden. Het is een leuke straat om rond te kijken. Wie voor de grote winkelketens zoals Wal-Mart wil gaan, moet naar Gang Mills. Bij Village Square is ook een oud indiaans beeld te bezichtigen. Wat de herkomst is van dit beeld is niet bekend, er doen verschillende verhalen de ronde. Zo zou het bijvoorbeeld de begraafplaats van een grote indiaanse leider zijn die in 1779 overleed tijdens een gevecht. De waarheid van dit volksverhaal wordt betwist, maar toch is het beeld erg geliefd bij de lokale bevolking.

Colonial Days

Tijdens dit driedaagse festival begin juni wordt het ontstaan en het erfgoed van de plaats gevierd. Het is een van de grootste en oudste buitenfestivals van de staat New York. Tot de activiteiten behoren parades, optredens van bands, eten en drinken, een golftoernooi en een missverkiezing.

Feiten

Staat New York
County Steuben
Oppervlakte 3,4 km²
Hoogte 287 meter
Inwoners 1.800
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Geschiedenis

De eerste ontdekkingsreizigers die het gebied van het huidige Painted Post bereikten, werden verrast door een beschilderde wachtpost op de plaats waar de Conhocton-, Tioga- de Chemung-rivier elkaar kruissen. Op de post waren 28 figuren uitgekerft en rood gekleurd. Niemand wist wat de post of de figuren betekenden en het antwoord daarop is nog altijd niet bekend. Het land kwam bekend te staan om deze post en kreeg de bijnaam 'Lands of the Painted Post'. In de late achttiende eeuw vestigden de eerste mensen zich er en een dorp met de naam 'Painted Post' ontstond. De post zelf is overigens niet meer te bewonderen: het verhaal gaat dat deze in 1801 naar elders is verplaatst. De vervanger had te lijden onder souvenirzoekers die delen ervan meenamen.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan