Bandon, Oregon

Bandon Beach in Oregon Een van de prachtigste stranden van Oregon vind je in Bandon by the Sea. De kust rond Bandon wordt gesierd door immense rotspartijen. Een sprekend voorbeeld is Face Rock. Over het strand is een wandelroute waar je (bij laag water) prachtig kunt wandelen. Vanuit Bandon heb je toegang tot diverse zandstranden, die verscholen liggen tussen ruige rotsen. Je kunt er bovendien kajakken, paardrijden, vissen en wandelen. Ook zul je in Bandon meer cranberrystruiken vinden dan waar ook in Amerika. Niet voor niets wordt Bandon 'Cranberry Capital of the West Coast' genoemd. Voor informatie over activiteiten en bezienswaardigheden bezoek je het Tourist Information Center in Old Town Bandon.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Face Rock State Scenic Viewpoint

Aan de kust van Oregon worden zachte zandstranden afgewisseld door immense rotspartijen. Zo ook bij Face Rock. Op een klif kijk je uit over de oceaan en dit grote rotsblok, waarin je met gemak een gezicht herkent en waar een legende achter schuilgaat. Bij laag water kun je een mooie strandwandeling maken.

Face Rock Viewpoint bij Bandon

Bullards Beach State Park

Dit grote natuurgebied ligt slechts drie kilometer ten noorden van Bandon. Je kunt hier terecht voor diverse strandactiviteiten, van paardrijden tot fietsen en wandelen. Vanaf de camping loopt er een verhard pad voor fietsers en wandelaars naar het strand. Je gaat eerst 1,5 kilometer door open terrein tot je de zandduinen bereikt. Onderweg heb je mooie uitzichten over de Coquille-rivier. Als je wildlife wilt zien, kun je terecht in het nabijgelegen Bandon Marsh National Wildlife Refuge. Ook kun je een boot huren om de Coquille-rivier op te gaan. Aan het eind van het pad dat toegang biedt tot het strand, ligt de Coquille River Lighthouse.

Bullards Beach State Park bij Bandon

De kust tussen Coos Bay en Bandon

Als je geen genoeg kan krijgen van de mooie kusten dan raden we je aan om de Cape Arago Beach Loop te rijden (tussen Bandon en Cannon Beach). Je geniet dan van vele uitzichtpunten en doorkruist drie staatsparken. Je bezoekt Bastendorff Beach (populair onder surfers en vliegeraars), Sunset Bay State Park (met zandstranden tussen hoge zeekliffen), Cape Arago Lighthouse Viewpoint, Shore Acres State Park ('juweel van de zuidkust'), Simpson Beach (waar je walvissen, zeeleeuwen en zeehonden kunt zien) en - aan het eind van de weg - het Cape Arago State Park. Een half uur rijden ten noorden van Coos Bay maakt de ruige kust plaats voor enorme duinpartijen. Maar liefst 64 kilometer van de kust behoort tot de Oregon Dunes National Recreation Area. Een populaire activiteit is quadrijden.

Oregon Dunes Narional Recreation Area bij Coos Bay

Coquille River Lighthouse

Deze vuurtoren uit 1896 markeert de monding van de Coquille-rivier en het begin van het strand. Tussen half mei en eind september zijn er medewerkers aanwezig die je alles kunnen vertellen over de vuurtoren. Vanaf de Coquille River Lighthouse strekt ruim zeven kilometer aan strand zich voor je uit.

Coquille River Lighthouse bij Bandon

Omgeving

Cape Blanco State Park

Op iets meer dan een half uur ten zuiden van Bandon ligt Cape Blanco State Park, het meest westelijke punt van de aaneengesloten staten van de VS. Wandel over de landtong naar de vuurtoren, terwijl de woeste golven beneden je tegen de rotsen slaan.

Cape Blanco State Park

Port Orford

Ongeveer een half uur rijden ten zuiden van Bandon en een kwartier van Cape Blanco ligt deze vissershaven. Vanaf de kustweg hier naartoe zie je zeeleeuwen en zeehonden opduiken tussen de rotsen van het Port Orford Heads State Park. In het staatspark kun je verschillende mooie wandelpaden volgen over landtongen waar je een spectaculair uitzicht hebt over de Pacifische kust. In het Port Orford Lifeboat Station werd in 1934 de kustwacht gevestigd. Tegenwoordig is er een museum dat je meer leert over deze omgeving. Hier komen verschillende rivieren samen, zoals de Sixes, Elk en Rogue Rivers. De Rogue-rivier is een stuk wilder dan de andere en is populair onder rafters.

Port Orford bij Bandon

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan