Florence, Oregon

Florence, Oregon Het charmante Old Town van Florence heeft een gezellige waterkant aan de oevers van de mooie Siuslaw-rivier. Restaurantjes, boardwalks, winkels en de uitzicht op de Siuslaw Bridge maken Old Town de moeite waard. De bijbehorende haven wordt wel eens de mooiste van Oregon genoemd. Florence trekt veel toeristen vanwege de buggy-ritten door de hoge duinen van Oregon Dunes National recreation Area.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Oregon Dunes

Voor velen is Florence een uitvalsbasis voor een avontuurlijke buggyrit door Oregon Dunes National Recreation Area. Buggy's zijn kleine, lichte voertuigen die met gemak de hoogste duinen trotseren. Er zijn diverse buggy-tours mogelijk. Voor families met kinderen zijn er speciale tours, voor avonturiers zijn er tours met kleinere buggy's die iets harder door de duinen racen. De Dunes liggen ten zuiden van Florence en strekken zich uit tot aan Coos Bay.

Oregon Dunes

Heceta Head

Rijd je vanuit/naar het noorden? Dan is Heceta Head, op 15 minuten van Florence, een bezoek waard. Je kijkt hier uit over de woeste zee waaruit steile rotspartijen oprijzen. Het is mogelijk de Heceta Head Lighthouse te beklimmen. Twee minuutjes rijden ten zuiden van de vuurtoren kom je bij de Sea Lion Caves. De naam zegt het al: grotten vol met zeeleeuwen. In dit 'attractiepark' (je betaalt entree) kun je de dieren via trappen en trails goed bekijken. Een lift brengt je naar de grot. In de grot is vervolgens weer een trap die je naar een uitzichtpunt brengt.

Heceta Head in Oregon

Yachats/Cape Perpetua

Weer een kwartiertje verder naar het noorden liggen Yachats en Cape Perpetua. Dit gebied is heel ongerept: tussen de zee en de bergen is slechts een smalle kuststrook. Yachats is een pittoresk plaatsje, maar de uitzichten vanaf Cape Perpetua (een 'kaap') zijn nog veel boeiender. Het bosrijke gebied eindigt abrupt in de zee. Bezienswaardigheden zijn het kolkende zeegat Thor's Well en de nauwe inham van Devil's Churn, waar de golven hoog de lucht in slaan. Voor meer info over het natuurgebied en dingen in de omgeving kun je terecht in het bezoekerscentrum.

Yachats en Cape Perpetua

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!