Mount Pleasant, South Carolina

Boone Hall Plantation Mount Pleasant Mount Pleasant is een snelgroeiende stad aan de Atlantische Oceaan, in de staat South Carolina. Mount Pleasant ligt nabij Charleston kent een plezierig klimaat, waardoor een bezoek aan het strand een populaire activiteit is. Mount Pleasant heeft daarnaast een interessante geschiedenis. Wil je hierover meer weten, breng dan een bezoek aan zeefort Fort Sumter, dat een belangrijke rol speelde in de Amerikaanse Burgeroorlog. Ook de Boone Hall Plantation is interessant; het is een van de oudste en bekendste plantages van de VS.   

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fort Sumter

Dit zeefort, dat voor de kust van Mount Pleasant ligt, is vooral bekend door de rol die het speelde in de Amerikaanse Burgeroorlog. Hier werden namelijk de eerste schoten van de oorlog gelost door soldaten van de Confederatie die het fort veroverden op het leger van de Unie. Fort Sumter werd na de Burgeroorlog herbouwd, maar het militaire belang van de locatie werd minder. In 1966 werd het toegevoegd aan het Nationaal Register van Historische Plaatsen. Er vertrekken dagelijks veerboten vanaf Patriots Point. Hier is parkeergelegenheid voor grotere voertuigen zoals campers.

Mount Pleasant

Boone Hall Plantation

Boone Hall is een van de bekendste en oudste plantages in de Verenigde Staten. Het wordt vanwege zijn idyllische omgeving regelmatig gebruikt voor film- en televisieopnames. Het beroemdste gedeelte van de plantage zijn de rijen met eiken langs de oprijlaan. Deze zijn in 1743 geplant en zijn intussen zo gegroeid dat ze een groene tunnel vormen. Een gedeelte van Boone Hall is nog altijd in gebruik als plantage. Er zijn rondleidingen te volgen.

Mount Pleasant

Patriots Point (maritiem museum)

Voor de liefhebbers van de scheepvaart valt er veel te zien bij dit maritiem museum. De grote publiekstrekker is de USS Yorktown, een vliegdekschip dat diende van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren zeventig. Naast de USS Yorktown zijn er nog verschillende andere attracties te bezichtigen zoals een nagemaakte legerbasis uit de Vietnamoorlog en een onderzeeër uit de Koude Oorlog.

Charles Pickney National Historic Site

Deze plantage, ook wel Snee Farm genoemd, was eigendom van de beroemde politicus Charles Pinckney. Pinckney was een van de schrijvers en ondertekenaars van de grondwet van de Verenigde Staten. Op Snee Farm zijn verschillende tentoonstellingen te zien over het leven van Pinckney en de geschiedenis van de plantage. Dankzij archeologische vondsten op het terrein is er de laatste jaren veel bekend geworden over de manier van leven op plantages in de achttiende en negentiende eeuw.

Feiten

Staat South Carolina
County Charleston County
Oppervlakte 128,3 km2
Hoogte 3 meter
Inwoners 65.472
Tijdzone Eastern Standard Time (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger).

Geschiedenis

Het gebied waar nu Mount Pleasant ligt, was in handen van de Sewee-indianen, totdat de eerste blanke kolonisten het gebied bereikten in 1680. Deze kolonisten waren afkomstig uit Engeland en stichtten verschillende nederzettingen, waaronder Mount Pleasant. Na diverse aanvallen door Spaanse en Franse kolonisten rond 1706, ontwikkelde het stadsje zich tot een bloeiende scheepsbouwindustrie.

In de twintigste eeuw bleef Mount Pleasant een relatief kleine stad waar de rijken uit Charleston hun zomerhuizen hadden. In de afgelopen twintig jaar groeide Mount Pleasant echter snel. Er werden betere verbindingen met Charleston gebouwd, waardoor veel forensen naar de stad verhuisden. Het aantal inwoners is in deze periode vijf keer zo groot geworden.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan