Pigeon Forge, Tennessee

Pigeon Forge Tennessee Pigeon Forge is een kleine plaats in het oosten van de staat Tennessee. Het is gelegen aan de rand van Great Smoky Mountains National Park in de zuidelijke Appalachen. Pigeon Forge is een bekend vakantieoord en jaarlijks bezoeken ongeveer tien miljoen toeristen de plaats. De grootste trekpleister is Dollywood, het attractiepark van countryzangeres Dolly Parton.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Dollywood

Dit themapark richt zich op de cultuur van de zuidelijke Appalachen, waar de beroemde zangeres Dolly Parton opgroeide. Je kunt er shows bijwonen die gebaseerd zijn op de muziek en de levenswijze van de mensen in deze regio. Daarnaast zijn er diverse achtbanen en andere attracties. Door het jaar heen vinden er in Dollywood verschillende festivals plaats.
 

Pigeon Forge Tennessee

Parkway

De Parkway is de hoofdweg die dwars door Pigeon Forge loopt. De meeste horeca-gelegenheden en winkels liggen aan deze straat, net als kleinere attracties als mini-golfbanen, bioscopen en speelhallen.
 

Pigeon Forge Tennessee

Cades Cove

In het nabijgelegen Great Smoky Mountains National Park ligt Cades Cove, een vallei die bekend staat om zijn vele natuurschoon en historische gebouwen van pioniers. Er lopen verschillende routes door het gebied voor zowel automobilisten als fietsers en wandelaars.

Cades Cove Pigeon Forge Tennessee

Feiten

Staat Tennessee
County Sevier
Oppervlakte 30 km²
Hoogte 305 meter
Inwoners 6.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In Pigeon Forge is sprake van een vochtig subtropisch klimaat. Desondanks wordt het er niet zo warm als in andere zuidelijke streken. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur tussen de vijfentwintig en dertig graden. De maanden december en januari zijn het koudst, in deze periode vriest het soms in Pigeon Forge. De meeste regen valt in de maanden mei, juni en juli.

Geschiedenis

Het gebied rond het huidige Pigeon Forge werd aan het eind van de achttiende eeuw voor het eerst bewoond door blanke kolonisten. Destijds lag het aan de handelsroute tussen Virginia en het leefgebied van de Cheyenne-indianen. Pigeon Forge dankt haar naam aan de vele trekduiven die er destijds voorkwamen, en de smidse die een belangrijke plaats in de gemeenschap innam. Gedurende de negentiende en het begin van de twintigste eeuw veranderde er weinig in de plaats. Tot de jaren1920 was Pigeon Forge slechts bereikbaar via een zandweg.   Dit veranderde met de opening van het Great Smoky Mountains National Park in de jaren dertig. Als gevolg hiervan werd de infrastructuur rond Pigeon Forge verbeterd en kwam het toerisme naar de plaats op gang. In de jaren vijftig en zestig vestigden zich steeds meer winkels en motels in het gebied, in de jaren zestig gevolgd door de eerste themaparken. Het aantal bezoekers is sindsdien blijven toenemen en tegenwoordig leeft de plaats volledig van het toerisme.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan