San Juan Islands, Washington

San Juan Islands Toeristen bezoeken de San Juan Islands omdat dit dé plek is om orka's te spotten en omdat de eilanden al een prachtige attractie op zich zijn. Op de San Juan Islands word je even terug in de tijd geworpen. Op deze verzameling van 172 stukjes land tussen de Puget Sound en Vancouver Island, kom je bijna geen auto tegen. Iedereen zwaait naar je, de deuren hoeven er niet op slot en een Starbucks is er niet. Het is er heerlijk relaxed. Je kunt er goed eten en proeven van de mooiste wijnen uit de streek. Vanuit Anacortes (WA) of Sidney (BC) kun je per boot van de Washington State Ferry naar de San Juan Islands varen (auto's en campers mogen mee).

Bezienswaardigheden en activiteiten

Orca's Island

Op een van de noordelijkst gelegen eilanden, Orca's Island, ligt Moran State Park. Mount Constitution torent boven alles uit. Het is met zijn 734 meter het hoogste punt van de archipel. Beklim de observatietoren en kijk op een heldere dag zo ver als Mount Rainier en de oevers van Noord-Vancouver. De eilandjes waaieren als groene stipjes op een blauwe deken voor je uit. Je kunt de 4,3 mijl lange wandeling naar de top maken, vanaf de North End Campground bij Cascade Lake. Of fietsen, vanaf Cascade Lake. Er zijn haarspeldbochten en het pad is 7%. Wees gerust, je kunt ook per auto omhoog. Note: op sommige parkeerplaatsen dien je parkeergeld te betalen. Een andere mooi bezienswaardigheid is de dertig meter hoge waterval Cascade Falls.

Orca Island

San Juan Island

Vanuit Friday Harbor vertrekken eco friendly walvistours. Onderweg spot je misschien ook wel adelaars en zeehonden. De meeste tochten zijn dagelijks van juni t/m augustus. In de herfst kan het zijn dat de boten minder frequent varen. Check dit dus van tevoren. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Seattle met een watervliegtuigje naar Friday Harbor vliegen en hier een whale watch-excursie doen. Dat is nog eens een ervaring! Bezoek op het eiland ook zeker het Lime Kiln Point State Park, ook bekend als 'Whale Watch Park'. De orka's zwemmen hier soms gewoon langs de kust.

Friday Harbor

Lopez Island

Lopez, bijgenaamd 'Slow-pez' heet je een warm welkom. Op dit gemoedelijke eilandje moet je een bezoek brengen aan Lopez Village, waar elke week een farmers market is. Iets verderop vind je de Lopez Island Vineyards.

Lopez Island

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan