Charleston, West Virginia

Charleston West Virginia Charleston telt een aantal historische plekken en gebouwen, waaronder het State Capitol van West Virginia. Een deel van de wijk East End staat officieel bekend als een Historic District. De meeste huizen in dit gebied stammen uit de late negentiende eeuw. Indrukwekkender is echter het Clay Center for the Arts and Sciences, ondergebracht in een gigantisch gebouw. Het hele centrum staat in het teken van kunst en wetenschap en biedt onderdak aan diverse musea. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van West Virginia? Bezoek dan het West Virginia State Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis, cultuur en tradities van deze staat.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Historisch district

De stad heeft een aantal historische plekken en gebouwen, waarvan een deel op de National Register of Historic Places staat. Een deel van de East End van Charleston, waar diverse blokken van Virginia en Quarrier Street onder vallen, staat officieel bekend als een historisch district. De meeste huizen in dit gebied stammen uit de late negentiende eeuw. Ten oosten van het stadscentrum is ook een groep historische kerken te vinden. Natuurlijk breng je ook een bezoekje aan het mooie State Capitol.

Charleston West Virginia

The Clay Center for the Arts and Sciences

Een gigantisch gebouw, dat geheel gewijd is aan het tentoonstellen van allerlei soorten kunst en wetenschap. In het Clay Center bevindt zich onder andere het Avampato Discovery Museum, dat twee verdiepingen met interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen en een kunstgalerij herbergt. Daarnaast kun je, als je een combiticket koopt, doorlopen naar het ElecricSky Theater, dat deel uitmaakt van het Avampto Museum. In dit theater kun je films op enorm scherm bekijken. Het Sunrise Museum, dat vroeger gevestigd was in de Sunrise Mansion, maakt tegenwoordig ook deel uit van het Clay Center.

Charleston West Virginia

West Virginia State Museum

In het West Virginia State Museum kom je meer te weten over geschiedenis, cultuur en tradities in West Virginia. Op 30 januari 1890 begon de West Virginia Historical and Antiquarian Society met het aanleggen van de collectie, die inmiddels is uitgegroeid tot een zeer diverse en uitgebreide verzameling.

Charleston West Virginia

Vervoer

In Charleston rijden diverse buslijnen. Met bussen van de Kanawha Valley Regional Transportation Authority kun je ook gemakkelijk plekken rondom de stad bereiken. Er rijden ongeveer 25 verschillende routes in en rond de stad.

Feiten

Staat West Virginia
County Kanawha 
Oppervlakte 85 km²
Hoogte 182 meter
Inwoners 51.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Charleston kent een vochtig subtropisch klimaat met vier verschillende seizoenen. De winters zijn erg mild, met temperaturen rond de 11 graden. De zomers zijn erg heet en vochtig en temperaturen kunnen oplopen tot ver boven de 30 graden. Vooral de herfst is een erg aangenaam seizoen met warme middagtemperaturen en koele avonden.

Geschiedenis

Al eeuwen voordat de eerste Europeanen het gebied van het huidige Charleston betraden, woonden de Adena, een inheemse indianenstam, in en rond de Kanawhavallei. Pas in de achttiende eeuw trok de vallei ook de aandacht van blanke handelaren en landeigenaren. In 1773 zetten kolonel Thomas Bullitt en een groep bouwmeesters, onderweg naar Kentucky, kort hun kamp op in de vallei. Twee jaar later keerde Bullitt terug en als dank voor zijn militaire verdiensten in de Franse en Indiaanse oorlog, die duurde van 1754 tot 1763, mocht hij een stuk grond van vijf vierkante kilometer van de vallei op zijn naam zetten. Na zijn dood werd het stuk grond door Bullitts broer in 1787 doorverkocht aan kolonel George Clendenin.

Enkele weken na de verkoop gaf gouverneur van Virginia de opdracht aan kolonel Clendenin om de vallei te beschermen tegen roofovervallen van inheemse stammen. In 1788 begon Clendenin met de bouw van Fort Lee, dat in de jaren die volgden verscheidene kolonisten naar het gebied trok. In 1794 hadden zich al zoveel mensen rondom het fort gevestigd, dat de Virginia Assembly toestemming gaf om een stad te stichten. De nieuwe stad werd Charles Town gedoopt, ter ere van Clendenins vader, maar al snel werd dit in de volksmond uitgesproken als Charleston. Vanaf 1818 ging de stad officieel door het leven onder deze naam.

In de jonge jaren van de stad was voornamelijk de zoutindustrie een belangrijke economische factor. In 1797 werd er een zoutoven gebouwd in de buurt van Malden en tegen het midden van de negentiende eeuw werd het zogenaamde 'Kanawha Valley zout' vanuit Charleston verscheept naar alle delen van Noord-Amerika. Het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog zorgde voor verdeeldheid onder de inwoners van Charleston, omdat een deel voor de Confederacy vocht, terwijl een ander deel zich juist aan de kant van de Union schaarde. Het conflict leek de ondergang van de zouthandel te betekenen en Charleston zag zich genoodzaakt om andere vormen van industrie te ontwikkelen, waaronder een kool-, olie- en gasindustrie. Na de Burgeroorlog groeide de stad flink, deels omdat de stad in 1870 werd aangesteld als hoofdstad van West Virginia. Ook de opening van een spoorlijn in 1883 en de verbeterde omstandigheden voor schepen in de Kanawha River speelden een rol in de snelle groei.

De stad ontwikkelde zich gestaag verder, met een nieuwe piek in 1913, toen de eerste chemische bedrijven zich in Charleston vestigden. Al snel volgden er meer bedrijven en vestigden ook diverse glasfabrieken zich in de stad. Tot vandaag de dag geldt de chemische industrie als de belangrijkste economische factor in Charleston en dragen de bedrijven bij aan de groei en welvaart van de stad.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan