Fayetteville, West Virgina

Fayetteville omgeving West Virginia Vlakbij Fayetteville zorgt de New River Gorge National River voor een mooi landschap met groene valleien en adembenemende natuur. De bekendste brug over de rivier is de New River Gorge Bridge. Dit is de langste en hoogste boogbrug van Amerika met spectaculaire vergezichten over de kronkelende rivier en de beboste hellingen. In het centrum van het plaatsje vind je het Fayetteville Historic District met negentiende-eeuwse huizen en het Fayette County Courthouse gerechtsgebouw. Het is een leuk plaatsje, maar je bezoekt Fayetteville vooral voor een bezoek aan de prachtige natuurlijke omgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten

New River Gorge National Park & Preserve

New River Gorge National Park & Preserve biedt adembenemende uitzichten en is het thuis van vele planten en dieren. Een van die uitzichten is vanaf Canyon Rim Overlook op de New River Gorge Bridge, dit uitzichtpunt vind je bij het Canyon Rim bezoekerscentrum. Op zoek naar iets spectaculairs? Doe de Bridge Walk. Veilig vastgeketend wandel je niet over de brug, maar er onderdoor. Het park heeft meerdere bezoekerscentra waar je plattegrondjes en regionale informatie vindt. Ga avontuurlijk raften of rotsklimmen of maak een korte of lange wandeling. Leuk weetje: New River is een van de oudste rivieren in Noord-Amerika.

New River Gorge National Park & Preserve, Fayetteville

Babcock State Park

Babcock State Park is een van West Virginia’s meest iconische locaties. Het park biedt een verbazingwekkend berglandschap met verschillende wandelroutes. Verken de omgeving te voet of huur een mountainbike. Of gooi je hengel uit en kijk of de vissen bijten. De korenmolen Glade Creek Grist Mill is nog steeds in bedrijf en de bekendste bezienswaardigheid van dit staatspark.

Babcock State Park, Fayetteville

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan