New River Gorge National River, West Virginia

New river gorge bridge west virginia De New River is een ruige rivier die stroomt door diepe kloven, van North Carolina en Virginia naar West Virginia. Het is, anders dan de naam doet vermoeden, een van Amerika's oudste rivieren. 85 kilometer van de 515 kilometer lange New River behoort tot het nationale park New River Gorge National River, dat zich uitstrekt van Bluestone Dam tot Hawks Nest Lake. Het natuurgebied herbergt een groots bos met berggebied en een mozaïek aan leefgebieden voor wilde dieren; van kliffen tot diverse soorten bossen. Vanaf bijna elk uitzichtpunt zie je de restanten van een oude spoorlijn die bezoek aan dit geïsoleerde landschap in 1872 mogelijk maakte. Er zijn in New River Gorge National River veel recreatiemogelijkheden: je kunt er wandelen, raften en mountainbiken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

New River Gorge Bridge

Deze brug overspant de New River met een lengte van 924 meter. De brug verbindt Fayetteville met de Appalachen. De boogbrug staat op peilers van 518 meter hoogte. Jarenlang was het de langste stalen boogbrug ter wereld. De constructie van de brug begon in juni 1974 en werd voltooid op 22 oktober 1977. Aan de noordelijke punt van de brug ligt het Canyon Rim Vistor Center.

New Gorge Bridge

Bezoekerscentra

In New River Gorge National River zijn vier bezoekerscentra. Je kunt er terecht voor informatie, plattegronden en displays met meer informatie over het gebied. De grootste bezoekerscentra zijn Canyon Rim in het noorden (vlak bij de New River Gorge Bridge) en Sandstone in het zuiden. Beide centra zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 (met uitzondering van feestdagen). In het Canyon Rim Visitor Center kun je twee video's bekijken over de aanleg van de New River Gorge Bridge. Achter dit bezoekerscentrum is een uitzichtpunt waar je mooi uitkijkt over de kloof. Via een houten trap kun je in de kloof afdalen.

New Gorge Bridge

Wandelingen

De wandelroutes rond New River Gorge variëren van 0,5 tot 11 kilometer. Als je weinig tijd hebt, is de Grandview Rim Trail in het noordelijke parkdeel een aanrader. Deze route voert je van Main Overlook naar Turkey Spur (3,2 km round trip). Onderweg heb je prachtig uitzicht over de kloof en de rivier ver beneden je. De route is goed toegankelijk, maar er zijn een aantal smalle, steile stukken. Je kunt deze route combineren met de uitdagende Castle Rock Trail (1 km) naar de overhangende, torenhoge rotswanden met blootgelegde steenkoollagen. In het zuidelijke deel van New River Gorge National River kun je de eenvoudige Sandstone Falls Boardwalk (0,5 km) volgen naar een kleine waterval. In het voorjaar is de Big Branch Trail (3,2 km round trip) de moeite waard: de wandelroute volgt een beek langs diverse watervallen en ruïnes van een oude boerderij. Je klimt naar de kloofrand en passeert met wat geluk veel kleurrijke planten. Vanaf de top heb je mooi uitzicht over de kloof en de rivier. Houd onderweg je ogen goed open voor herten, vossen, vleermuizen en kleine reptielen.

New Gorge Bridge

Overige activiteiten

New River Gorge National River is een ideale bestemming voor sportievelingen. Raften is er populair. In de Lower Gorge, beneden Thurmond, zijn de grootste en ruigste stroomversnellingen. Minder getrainde rafters kunnen terecht in het bovenste deel van de rivier, tussen Hinton en Thurmond (april-oktober). Wie niet dol is op varen, kan een mountainbike huren. Er zijn fietsroutes van allerlei lengtes en moeilijkheidsgraden. Volg bijvoorbeeld Arrowhead Trails (20,5 km) of de uitdagendere Kaymoor Trail (13,5 km). Ook zijn er diverse klim- en klauterroutes voor beginners en gevorderden.

New Gorge Bridge

State Parks

In de omgeving liggen een paar staatsparken. Interessant zijn Hawks Nest State Park, waar je met een kabelbaantje naar de rivier kan (check het schema, niet dagelijks geopend) en daar een boottocht kan maken. Ook leuk is Babcock State Park, met mooie wandelroutes, kano-routes en de fototenieke Glade Creek Grist Mill.

Babcock State Park

Scenic Drives

Er zijn verschillende toeristische autoroutes in New River Gorge National River. De Fayette Station Road (12 km) neemt je mee naar de bodem van de kloof en vervolgens over een smalle brug naar de andere kant van de rivier. Onderweg kijk je uit over de rivier, diverse bruggen en prachtige bossen. Voor pittoreske plaatjes rijd je vanaf Canyon Rim Visitor Center 29 kilometer noordwaarts naar Babcock State Park, waar een oude korenmolen staat. Als je in het mijnverleden van West Virginia wil duiken, volg je de Coal Heritage Trail (234 km) van Bluefield naar Fayetteville: deze weg vertelt het verhaal van de veerkrachtige mannen en vrouwen die het zware werk in de kolenmijnen doorstonden.

New River Gorge

Summersville Lake

Vanaf de New River Gorge Bridge is het ongeveer twintig minuten rijden naar Summersville Lake. Het meer wordt omringd door steile, zandstenen kliffen. Summersville Lake is het grootste meer van West Virginia, met een kustlijn van 96 kilometer lang. Je kunt er varen, waterskiën, raften, zwemmen en vissen. Op de oevers kun je picknicken en fietsen. Jaarlijks trekt het meer ongeveer een miljoen bezoekers.

Summersville Lake

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan