Opeens kom je het getal 35 overal tegen!

Dit jaar organiseren wij al 35 jaar reizen! Een mijlpaal om trots op te zijn. Wanneer je eenmaal het getal 35 in je hoofd hebt, kom je het overal tegen. In deze blog delen we routes, wandelingen en andere wetenswaardigheden waar 35 in is verwerkt.

Verken U.S. Route 35

Leun achterover in jouw camper- of autostoel en cruise over de befaamde wegen van Amerika. Wil je ons 35-jarig jubileum in ere houden, volg dan een stukje van de U.S. Route 35 (US 35). Deze weg gaat van zuidoost naar noordwest en mocht je de weg helemaal afrijden dan heb je ongeveer 663 kilometer gereden. Je rijdt door de staten Indiana, Ohio en West Virginia.

Charleston, West Virginia

Wie was de 35e president van Amerika?

Dat was de toen 43-jarige John Fitzgerald Kennedy. In 1961 was hij de jongste en tevens eerste katholieke president van het land. In de toespraak tijdens zijn inauguratie sprak Kennedy de legendarische woorden: ‘Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country’. In Dallas, Texas vind je de plek waar president John F. Kennedy werd vermoord.

John F. Kennedy

Rijd van Orlando naar Las Vegas in 35 uur

Mocht je van Orlando, Florida naar Las Vegas, Nevada rijden, dan doe je hier ongeveer 35 uur over. Dit is als je non-stop doorrijd, wat niemand doet of vol houdt. Zonde ook, want je komt hartstikke leuke stops tegen onderweg. Bezoek het feestelijke New Orleans, verken Houston, zet je cowboyhoed op in Dallas, bekijk het luchtballonnen-spektakel in Albuquerque en kijk tot slot je ogen uit in Las Vegas.

Welcome to Las Vegas


Ietjes minder ver rijden is het van Marmot Basin naar Athabasca Falls. Je rijdt in ongeveer 35 minuten van de wintersportbestemming naar de watervallen, beide te vinden in Jasper National Park. In de winter is dit nationale park een perfecte plek voor wintersport. Er valt jaarlijks gemiddeld 450 cm verse poedersneeuw. Skiërs kunnen hier uit een breed scala van tochten kiezen: van korte trips tot meerdaagse excursies.

De verrassende 35e staat van Amerika

In het noordoosten van Amerika vind je de 35e staat van Amerika: West Virginia. Een gebied dat misschien niet boven aan je bucketlist staat, maar zeker mooie dingen herbergt. In een ravijn tussen de Shenandoah- en Potomac-rivier ligt het dorpje Harpers Ferry, een belangrijke plek tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. In West Virginia vind je ook een van Amerika's oudste rivieren, de New River stroomt door natuurgebied New River Gorge National River. Ben je op zoek naar watervallen? Kijk in Blackwater Falls State Park hoe de achttien meter hoge Blackwater Falls naar beneden stort.

New River Gorge National River

35 graden Celsius in diverse staten

Amerika is een gigantisch land en het klimaat verschilt per staat. Staten waar de temperatuur regelmatig oploopt naar 35 graden Celsius zijn bijvoorbeeld Florida, Californië, Nevada en Louisiana. Maar vergis je niet in de temperatuur! In Amerika meten ze namelijk in Fahrenheit en 35 graden Fahrenheit is slechts 2 graden Celsius, brrrrr! In Canada meten ze, om het makkelijk te maken, dan wel weer in Celsius.

Key West, Florida

Op (1)35 meter hoogte of hoger!

Een van de populairste wandelroutes bij Lake Louise in Banff National Park is de Lake Agnes Trail (3,4 km one-way). Tijdens deze wandeling stijg je 385 meter en bereik je het Lake Agnes Teahouse, gelegen aan een schitterend meer midden in de bergen. Vanaf het theehuis kun je nog verder klimmen. De trail naar Big Beehive is 1,6 kilometer (one-way) en klimt nog 135 meter hoger. Via een serie haarspeldbochten bereik je een uitkijkplatform waar je Lake Louise en het Château kunt zien.

Lake Agnes, Banff National Park


Heb je geen last van hoogtevrees en wil je het beste uitzicht over Las Vegas hebben? Beklim dan de 350 meter hoge Stratosphere Tower! Voor een adrenaline shot laat je je in de toren door de Big Shot 49 meter de lucht in schieten.

Veel zand in het 35e nationale park

De grootste zandduinen van Noord-Amerika vind je in het 35e nationale park: Great Sand Dunes Park & Preserve in Colorado. Pak je slee en glijd van de duinen of trotseer het zand op een sandboard. Naast duinen bestaat het park uit bergen, bergmeren, toendra’s, eeuwenoude naaldwouden, bergweiden en draslanden.

Great Sand Dunes, Colorado

De 35-yardlijn in het American Football

Ken jij de 35-yardlijn? De kick-off bij een American Football wedstrijd begint met een aftrap vanaf de 35-yardlijn (32 meter) naar de andere kant van het veld. Mocht je Amerika bezoeken dan raden wij zeker aan een sportwedstrijd te bezoeken, een leuke ervaring die je niet snel vergeet.

American Football

Op zoek naar 35 in Yellowstone National Park

We geven toe bij Yellowstone National Park moet je de 35 een beetje zoeken. Maar dat is niet erg, want het maakt dit park niet minder indrukwekkend! In Yellowstone ligt op een hoogte van 2.357 meter het grootste bergmeer van Noord-Amerika: Yellowstone Lake. Het meer is 354 vierkante kilometer groot en op sommige plaatsen meer dan honderd meter diep. Het meer wordt omringd door naaldbomen en op de achtergrond zie je hoge (besneeuwde) bergtoppen.

Lower Yellowstone Falls

Het is feest met 135.000 feestvierders

Waar vind je 135.000 feestvierders, 588 fanfares en 54 parades? Tja, dat is misschien een beetje too much voor een jubileumfeest van Tioga Tours! Dit grootse feest barst los tijdens Mardi Gras in New Orleans. De feestdag Mardi Gras valt gelijk met de Nederlandse Vastenavond en staat in het teken van grote optochten met kostuums, paradewagens en veel muziek.

Mardi Gras, New Orleans

Meer informatie over Amerika en Canada?

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan