Fancy Gap, Virginia

Blue Ridge Parkway, Virginia Het plaatsje Fancy Gap ligt halverwege de beroemde Blue Ridge Parkway, bij mile marker 199.5. Deze prachtige scenic route wordt vaak de mooiste weg van Amerika genoemd en laat je 750 kilometer lang genieten van prachtige uitzichten, bergen en de landelijke omgeving van Virginia en North Carolina. De Parkway verbindt Shenandoah National Park bij Waynesboro (Virginia) met Great Smoky Mountains National Park bij Cherokee (North Carolina).

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mabry Mill (mile marker 176)

De Mabry Mill, een oude houten watermolen met bijbehorend gebouw, is het meest gefotografeerde bouwwerk aan de parkweg. Dit was ooit het centrum van de regio. Er worden regelmatig ambachten uit de Appalachen en Blue Ridge Mountains gedemonstreerd.

Mabry Mill, Blue Ridge Parkway, Virginia

Blue Ridge Music Center (mile marker 213)

Voor middagconcerten en openluchtconcerten ben je bij het Music Center aan het juiste adres. De muziekgenres zijn bluegrass, old time en gospel. In het bezoekerscentrum biedt de tentoonstelling ‘The Roots of American Music’ een overzicht van de (lokale) muziekgeschiedenis. Een leuke wandeling is de High Meadow Trail, een twee kilometer lange route waarlangs vaak veel vogels en wilde bloemen te zien zijn. Als je verder rijdt, rond Cumberland Knob, rijd je over het eerste deel van de route dat voor publiek opengesteld werd en nog altijd populair is bij locals en toeristen. In het landschap, dat uit een mix van open velden en weelderige bossen bestaat, zijn veel vogels en andere (kleine) dieren te spotten.

Music center bluegrass

New River Trail State Park

Dit staatspark bestaat uit een prachtig natuurgebied langs een 39 mijl lange verlaten spoorlijn en de oevers van New River. Het is een pittoresk gebied op een half uurtje rijden van Fancy Gap, met tunnels en bruggetjes en veel fiets- en wandelpaden. Ook kun je de mooie omgeving vanaf het water bekijken en een kano of bootje huren.

Blue Ridge Parkway, Virginia

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan