Clearmont, Wyoming

Clearmont Wyoming Clearmont is een klein dorpje, maar de natuur in de omgeving is groots. Daarbij is het weer eens wat anders om rond te kijken in de kleine gemeenschap en te zien hoe het Amerikaanse landelijke leven is. Clearmont heeft nauwelijks meer dan honderd inwoners en ligt in een smal rivierdal. De stad is genoemd naar de Clear Creek, een nabijgelegen riviertje.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Powder River Experience

Breng een bezoekje aan de Powder River Experience. Op deze ranch, met een oppervlakte van bijna honderd vierkante kilometer, kun je ervaren hoe het is om een cowboy te zijn, of gewoon een tocht te paard over het grondgebied maken.

Clearmont Wyoming

Ranch At Ucross

Op de Ranch At Ucross bevindt zich een galerie, waar je hedendaagse kunst kunt bekijken en de geschiedenis van de regio in kunt duiken. Voor dat laatste kun je ook een bezoekje brengen aan het negentiende-eeuwse ranch house, dat er vlakbij ligt.

Clearmont Wyoming

Feiten

Staat Wyoming
County Sheridan
Oppervlakte 0,4 km²
Hoogte 1.194 m
Inwoners 100
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

In januari, de koudste maand, ligt de temperatuur net boven het vriespunt. De wintermaanden zijn de droogste maanden, er valt weinig sneeuw. In april is het kwik gestegen tot een gemiddelde van 14 graden overdag. Mei en juni zijn de natste maanden, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. De zomerdagen zijn warm, in juli wordt het rond de 30 graden Celsius. Het najaar is aangenaam en droger dan het voorjaar, met temperaturen van 23 graden in september en 15 graden in oktober.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan