Buffalo, Wyoming

Buffalo, Wyoming Het stadje Buffalo ligt aan de rand van het Bighorn-gebergte in de Amerikaanse staat Wyoming. Hier kun je de sfeer van het Wilde Westen proeven, die nog levendig aanwezig is in de vele historische gebouwen en musea aan Main Street. Verken zeker de Cloud Peak Scenic Byway door Bighorn National Forest.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Jim Gatchell Memorial Museum

De leukste bezienswaardigheid van Buffalo is waarschijnlijk dit museum vol artefacten uit ruim 100 jaar Buffalo. In 1900 opende Jim Gatchell een apotheek, waar cowboys en inwoners van Buffalo regelmatig langskwamen. Gatchell onderhield bovendien een goede relatie met de Native Americans, waardoor hij vaak geschenken ontving die hun eeuwenoude cultuur representeerden. Deze ‘traditie’ werd door de inwoners van Buffalo overgenomen, waardoor Gatchell tot zijn dood in 1954 een enorme verzameling artefacten uit Buffalo kon aanleggen. Na Gatchells dood schonk zijn familie de collectie aan de gemeente, met het verzoek of er een museum voor gebouwd kon worden. Je bezoekt het museum aan 100 Fort Street, het is dagelijks geopend tussen eind mei en begin september. In de maanden daarbuiten kun je er alleen op werkdagen terecht. Op officiële feestdagen is het museum gesloten. De entree is ongeveer $5 per persoon.

Buffalo bezienswaardigheden

Occidental Hotel Saloon & Restaurant

Het Occidental Hotel is een van de bekendste bezienswaardigheden in Buffalo. Het hotel stamt uit 1880 en heeft veel beroemde (en beruchte) gasten ontvangen, onder wie Butch Cassidy, Buffalo Bill en de jonge Teddy Roosevelt. Tegenwoordig kun je er nog steeds een kamer boeken, maar je kunt ook binnenwandelen voor het museum. Je ziet foto's van beroemde gasten, koppen van bizons, herten en wolven aan de muur van de saloon waar elk moment een cowboy binnen zou kunnen stappen. Hier en daar schijnt zelfs een kogelgat te zien te zijn.... Occidental Hotel Saloon & Restaurant ligt aan 18 N Main Street.

Occidental Hotel Buffalo Wyoming

Omgeving

Bighorn Mountains

Buffalo ligt aan de voet van de Bighorn Mountains. Een goede manier om het gebied vol prairies, bossen, bergweiden, diepe kloven en besneeuwde bergpieken te verkennen, is via US Highway 16. Deze weg, ook bekend als Cloud Peak Skyway Scenic Byway, loopt van Buffalo naar het plaatsje Ten Sleep en doorkruist het adembenemende landschap over 75 kilometer. Je ziet vanaf de weg Cloud Peak, met 4.000 meter de hoogste piek in het gebergte. Trek ongeveer een uur uit voor de rit en enkele stops. Je kunt een bezoek brengen aan Fort Phil Kearny (zie hieronder) en Medicine Lodge State Archaeological Site, waar petrogliefen uit de prehistorie te zien zijn in de rode, zandstenen kliffen. Voor je Ten Sleep bereikt, rijd je over een kronkelweg met een serie haarspeldbochten door de majestueuze Ten Sleep Canyon.

Buffalo bezienswaardigheden

Fort Phil Kearny State Historic Site

Fort Phil Kearny werd opgericht in 1866 en vernoemd naar een populaire generaal van het Unionleger, dat de Noordelijke Staten vertegenwoordigde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Fort Phil Kearny was een van de drie forten ter bescherming van reizigers op de Bozeman Trail, die naar Montana trokken op zoek naar goud. Ook moest het fort oorlogen tussen rivaliserende indianenstammen voorkomen. Toen de Bozeman Trail door het treinspoor aan belangrijkheid inboette, waren de forten niet meer nodig. Het in onbruik geraakte Fort Phil Kearny werd in brand gestoken. In 1960 werd de grond waarop het fort stond, benoemd tot National Historic Landmark, het symboliseert de voortdurende strijd tussen het Amerikaanse leger en de Sioux, Cheyenne en Arapaho-indianen die al eeuwenlang op deze heilige grond leefden. Je kunt het bezoekerscentrum en tentoonstellingen bezoeken en genieten van het mooie uitzicht op de Bighorn Mountains. Fort Phil Kearny State Historic Site ligt 18 minuten rijden ten noorden van Buffalo aan 528 Wagon Box Road in Banner.

Buffalo bezienswaardigheden

Feiten

Staat Wyoming
County Johnson
Oppervlakte 9 km²
Hoogte 1.416 meter
Inwoners 4.000
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Geschiedenis

Het gebied waar Buffalo ligt, behoorde vroeger tot het territorium van de Crow, een grote indianenstam die voornamelijk in de Yellowstone-vallei leefde. Buffalo werd in 1789 gesticht door boeren, cowboys en mijnwerkers. Het stadje werd niet vernoemd naar een 'buffalo' (bizon), maar naar de gelijknamige stad in de staat New York, waar een van de eerste inwoners vandaan kwam. Buffalo groeide uit tot een typisch wildweststadje, waar veel gevechten tussen de blanke kolonisten en de lokale indianenbevolking plaatsvonden. Buffalo's wildwestgeschiedenis wordt tot op de dag van vandaag in leven gehouden. Er zijn meer dan twaalf belangrijke historische gebouwen in de stad, waaronder het Occidental Hotel en Fort Phil Kearny.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan