Kananaskis Village, Alberta

Kananaskis Village Alberta In het tegenwoordig beschermde natuurgebied van Kananaskis Country vonden de Olympische Spelen van 1988 plaats. Aan deze laatste gebeurtenis heeft de vallei Kananaskis Village overgehouden, een luxe resortgemeenschap met diverse binnen- en buitenfaciliteiten. De belangrijkste daarvan zijn Kananaskis Country Golf Course (een 36 holes tellende golfbaan), Nakiska Ski Area (alpineskigebied) en Boundary Ranch (paardrijdfaciliteiten).

Omgeving

Bow Valley Provincial Park

Slechts tien minuten rijden van Kananaskis Village ligt het Bow Valley Provincial Park, een mozaïek van open weiden, bossen en daartussen de Bow River. Je kunt er wandelen, mountainbiken en kanoën. Wie weet spot je (wapiti)herten. 

Kananaskis Village Alberta

Peter Lougheed Provincial Park

Op een uur rijden van Kananaskis ligt het grootste provinciale park van Alberta: Peter Lougheed. In dit park, dat indrukwekkender is dan het Bow Valley Provincial Park, vind je hoge bergen, meren, groene valleien en prachtige blauwe waterstromen. In het bezoekerscentrum is meer informatie verkrijgbaar over de recreatiemogelijkheden en faciliteiten. Ook zijn er tentoonstellingen over de natuur en cultuur van de regio. In het park zijn verschillende wandelpaden, mountainbikepaden en campings. Bezoek zeker het Upper en Lower Kananaskis Lake. Je bereikt deze meren plek via Highway 40 en vervolgens via de Kananaskis Lakes Trail. Aan deze weg ligt ook het bezoekerscentrum. Bij het Upper en Lower Kananaskis Lake, verderop aan de weg, zijn talloze wandelmogelijkheden.

Kananaskis Village Alberta

Geschiedenis

Halverwege de negentiende eeuw arriveerden de Europeanen in Kananaskis Country. Een van deze kolonisten is James Sinclair, die in 1854 een expeditie leidde van het noordelijke eind van de vallei naar de Lower- en Upper Kananaskis-meren. Volgens de verhalen volgde hij een route die hem al in 1841 tot in de details was uitgelegd door een inheemse leider met de naam Mackipictoon. Sinclair gaf op zijn beurt de bijzonderheden van de route door aan de verkenner John Palliser.

De Britse overheid gaf Palliser in 1857 de opdracht voor een expeditie die voornamelijk de bronnen van het nog grotendeels onverkende westelijke deel in kaart moest brengen. Hij begon met zijn team aan de tocht door de nog niet in kaart gebrachte bergvallei, die hij Kananaskis noemde, naar een lokale indiaan die wonderbaarlijk was hersteld van een ernstige bijlwond. Onderweg startte een van de expeditieleden, James Hector, de eerste geologische studie van het gebied, deels wegens de zich verspreidende goudkoorts in British Columbia. Helaas, ook voor de duizenden goudzoekers die hun geluk later zouden beproeven in Alberta, bleek de vallei geen vindplaats te zijn. Er bestaan veel legendes over Kananaskis, waarin gesteld wordt dat er regelmatig enorme hoeveelheden goud zijn gevonden, Merkwaardig genoeg verdwenen de mijnen vervolgens op mysterieuze wijze of kregen de gelukkige goudzoekers bizarre ongelukken of vreselijke ruzies met de dood als gevolg.

Eind twintigste eeuw zijn het vooral natuurbeschermers die hun interesse toonden in Kananaskis Country. Met het oog op de Olympische Spelen van 1988 werden in 1986 Kananaskis Village en de Nakiska-skiheuvel aangelegd. De Village diende als verblijf voor bezoekers van de Olympische Spelen. Sindsdien is het een resortgemeenschap en zijn er steeds meer voorzieningen bij gekomen. Tegenwoordig legt de overheid na verschillende initiatieven van natuurbeschermers de uitbreiding van faciliteiten in de vallei aan banden. Dit doet echter niet af aan de populariteit van de vallei als vakantiebestemming.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan