Radium Hot Springs, British Columbia

Radium Hotsprings British Columbia Radium Hot Springs Village wordt voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Kootenay National Park. In het park ligt het wellnessresort Radium Hot Springs, met het grootse warme mineraalbad van Canada. Bij de baden kun je genieten van massages en andere behandelingen. Tussen de baden en de Village ligt de Sinclair Canyon, die met zijn steile wanden een mooie natuurlijke toegang biedt tot de Windermere Valley en de rest van Kootenay National Park. Radium Hot Springs Village ligt erg mooi tussen verschillende bergketens. Hoewel het een kleine plaats is, zijn er heel veel buitenactiviteiten mogelijk, van golfen tot raften op de Columbia-rivier.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Old Coach Trail

Deze negen kilometer lange historische route voert je van Radium Village naar het dorpje Dry Gulch. Onderweg zie je een door gletsjers uitgesleten vallei, een dicht bos, weiden en een huis van de kolonisten uit de vroege twintigste eeuw. Het mooiste punt ligt wellicht aan het eind van de route, waar je uitkijkt op de door het landschap kronkelende rivier met aan weerszijden poelen, meertjes en kanalen. De waterrijke omgeving vormt een leefgebied voor vogels, herten, elanden en beren. In het oosten zie je de Rockies en aan de overkant van de rivier de Horse Thief Creek Hoodoos, pilaren van zand en klei.

Hert bij Radium Hot Springs

Sinclair Canyon

Kootenay National Park is goed te bekijken via de bijna honderd kilometer lange parkweg, die vanaf Radium naar Banff National Park loopt. De ijzerrijke wanden van de Sinclair Canyon bieden een mooie natuurlijke entree tot het nationale park. Kijk uit naar dikhoornschapen. Deze dieren laten zich in de herfst, winter en lente vaak in de vallei en het centrum van het dorp zien. In de zomer grazen ze met hun jongen in de hooggelegen weiden van Kootenay National Park.

Kootenay, Sinclair Canyon

Radium Hot Springs Pools

Het wellnessresort Radium Hot Springs ligt midden in de bergen van Kootenay National Park en heeft het grootste geurloze mineraalwaterbad van Canada. Het honderd procent natuurlijke water uit de hete bronnen wordt voordat het de baden in stroomt gekoeld tot temperaturen tussen de 37 en 40 graden. Er is eveneens een koeler zwembad (27 graden) en een hot tub. In het complex zijn kleedruimtes en douches. Ook kun je je laten masseren of genieten van andere spabehandelingen.

Radium Hotsprings British Columbia

Feiten

Provincie British Columbia
Regio East Kootenay / Columbia Valley
Hoogte 808 meter
Inwoners 750
Tijdzone Mountain Time Zone (tijdverschil met Nederland: 8 uur vroeger)

Geschiedenis

De Radium Hot Springs liggen langs een breuklijn, waar al miljoenen jaren lang water in verdwijnt. Het water wordt onder het aardoppervlak opgewarmd en stijgt door de druk vervolgens weer naar de oppervlakte, waar het als badwater gebruikt wordt. Inheemse volken maakten al gebruik van de bronnen, ze dichtten er een helende werking aan toe. In 1914 begonnen kolonisten met de exploitatie. Ze legden een bad aan om het warme water in op te vangen. In dezelfde periode werd Kootenay Natoinal Park gecreëerd en kon men het gebied per auto bereiken. De warmwaterbronnen liggen in het park, waar beperkte bebouwing toegestaan is. Om deze reden ontstond Radium Hot Springs Village net buiten de grenzen van het park, als uitvalsbasis met overnachtingsmogelijkheden en voorzieningen.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan