Rocky Mountain House, Alberta

Rocky Mountain House Alberta
Rocky Mountain House is van oudsher de toegangspoort tot de Rocky Mountains. Beroemde ontdekkingsreizigers zoals David Thompson gebruikten Rocky Mountain House als thuisbasis. Je kunt de geschiedenis herbeleven bij de Rocky Mountain House National Historic Site of in het Rock Mountain House Museum. In de omgeving leven bizons.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Visitor Information Centre

Voor een oriëntatie op de regio kun je terecht in het bezoekerscentrum. Er zijn brochures beschikbaar en de vrijwilligers helpen je graag op pad. Het bezoekerscentrum is gevestigd in het Rocky Museum aan Highway 11. In het museum kom je meer te weten over het leven van de eerste pioniers die zich in de regio vestigden. Je ziet er hoe ze kookten, zich verplaatsen en hoe ze hun voedsel verzamelden. In Rocky Mountain House zul je verschillende informatieborden zien staan. Ze zijn onderdeel van de Historic Walk en geven de geschiedenis van Rocky Mountain House weer. Brochures voor deze wandeling zijn op verschillende locaties af te halen, onder andere bij de Chamber of Commerce en Rocky Town Office.

Information Centre

Rocky Mountain House National Historic Site

In 1799 verrezen hier vier forten van de rivaliserende North West Company en de Hudson's Bay Company. Beide handelsbedrijven waren in een hevige strijd verwikkeld om de negen inheemse stammen voor zich te winnen. De forten zelf staan er niet meer, maar je kunt wel de overblijfselen ervan bekijken en je onderdompelen in de geschiedenis van de ontdekkingsreizigers en de bonthandel. Wandel een van de informatieve routes, neem foto's van de bizonkudde of trek een oud kostuum aan. Er zijn regelmatig activiteiten zoals het maken van dromenvangers en het spelen van traditionele spellen. De National Historic Site ligt zes kilometer ten westen van Rocky Mountain House, aan Highway 11A.

Rocky Mountain House National Historic Site
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan