Icefields Parkway, Alberta

Icefields Parkway De Icefields Parkway is de beroemdste weg door de Rocky Mountains. De toeristische route loopt parallel aan een deel van de Continental Divide, de bergrug die het Noord-Amerikaanse continent in twee delen splitst. De Icefields Parkway is 230 kilometer lang en voert je van Jasper National Park naar Lake Louise, in Banff National Park. Onderweg zie je veel natuurpracht, van besneeuwde bergtoppen en gletsjers tot turkooizen meren en klaterende watervallen. De bezienswaardigheden aan deze schilderachtige route komen uitgebreid aan bod in de teksten over Banff en Jasper.

Feiten

Toegang Aangezien de Icefields Parkway door twee nationale parken voert, dien je in het bezit te zijn van een geldige parkpas. Deze is te koop bij de ingangen.
Bezoekers & parkeren In de maanden juli en augustus is het erg druk op de weg. Parkeergelegenheid is beperkt. Ga dus vroeg op pad.
Rijstroken De Icefields Parkway heeft vrijwel overal twee rijstroken.
Opletten Weinig haarspeldbochten, maar wel veel wilde dieren (die files kunnen veroorzaken).
Weersomstandigheden Het kan het gehele jaar door sneeuwen en in de winter zijn extreme weersomstandigheden gebruikelijk. Sneeuwkettingen zijn dan verplicht.
Maximumsnelheid 90 kilometer per uur.
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan