Comox, British Columbia

Comox British Columbia Comox is een kleine stad in de Comox-vallei aan de oostelijke kust van Vancouver Island. De afgelopen jaren is Comox uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming, doordat je er goed kunt vissen, golfen, skiën en het in de buurt ligt van Strathcona Provincial Park. Een aanrader is het Comox Air Force Museum, dat tentoonstellingen bevat over de geschiedenis van de Canadese luchtmacht.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Comox Air Force Museum

Als je in Comox bent, mag je het Comox Air Force Museum niet missen. Het museum bevat informatie en tentoonstellingen over de geschiedenis van de Canadese luchtmacht. Ongeveer 500 meter verderop, in het bijbehorende Heritage Air Park, staan historische voertuigen en oorlogsvliegtuigen tentoongesteld. Het museum ligt bij de Canadian Forces Base, een luchtmachtbasis waar de Royal Canadian Air Force gebruik van maakt.

Comox Canadian Forces vlucht

Vancouver Island Visitor Centre

In Cumberland, op twintig minuten rijden van Comox, ligt een bezoekerscentrum waar je informatie en brochures vindt over wandelingen en tours in de omgeving. Maak de Town of Comox Heritage Walk en kom meer te weten over de opkomst van het zeestadje, de oorspronkelijke indianenstammen en de eerste kolonisten. De wandeling duurt ongeveer een uur. Met de auto of camper kun je de Comox Valley Heritage Experience Driving Tour maken.

Comox British Columbia kustlijn

Evenementen

Het meerdaagse Filberg Festival, genoemd naar het park waar het festival plaatsvindt, staat geheel in het teken van kunst, ambachten en eten. Het keert jaarlijks terug in het lange weekend van British Columbia Day (eerste maandag van augustus). In hetzelfde weekend staat ook het evenement Nautical Days in Comox Marina Park op het programma, waar je kunt genieten van een parade, een show met klassieke auto's en livemuziek.  

Comox British Columbia

Omgeving

Goose Spit Regional Park

In Goose Spit Regional Park ligt een mooi zandstrand, dat erg geschikt is om de zonsondergang te bekijken of wandelingen bij maanlicht te maken. In het midden van het park ligt een beschutte lagune, waar bijzondere plantensoorten voorkomen.

Goose Spit Regional Park, Comox British Columbia

Strathcona Provincial Park

Strathcona Provincial Park bestaat uit een ruig, waterrijk berglandschap met meren en watervallen in het hart van Vancouver Island. In twee gebieden zijn voorzieningen te vinden: bij Buttle Lake en Forbidden Plateau, waar je goed kunt wandelen. De rest van het park is pure wildernis, geschikt voor backpackers die zich graag in de natuur terugtrekken. Je bereikt Strathcona vanuit Campbell River en de Comox Valley.

Strathcona nabij Comox in British Columbia

Kin Beach Provincial Park

Net ten noorden van Comox ligt Kin Beach, een klein provinciaal park met mooi zicht op de Straat van Georgia en het vasteland. Het park bestaat grotendeels uit kiezelstranden en Douglassparren en is een uitstekende locatie om te wandelen, fietsen en kajakken.

Kin Beach bij Comox in British Columbia

Seal Bay Nature Park

Dit natuurpark bestaat uit moerassen, volgroeide bossen, diepe ravijnen, rotskusten en glooiende valleien. Je kunt kiezen uit wandelingen van 600 meter tot 15 kilometer. Seal Bay ligt ongeveer een kwartier rijden ten noorden van Comox.

Seal Bay nabij Comox in British Columbia

Sandy Island Marine Provincial Park

Sandy Island - ook wel bekend als Tree Island - staat bekend om zijn zandstranden, vogelpopulatie en de zonnebaad- en zwemmogelijkheden. Je bereikt het eiland per boot vanuit Union Bay. Tijdens eb kun je naar Denman Island wandelen.

Denman Island nabij Comox en Courtenay

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Comox Valley
Oppervlakte 17 km²
Hoogte 84 meter
Inwoners 14.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!