Courtenay, British Columbia

Courtenay British Columbia Courtenay is het centrum van de Comox Valley en wordt omgeven door water, bossen en landbouwgrond. In de Comox Valley liggen vijfhonderd boerenbedrijven met boomgaarden, akkers en melkvee. Ook wordt er wijn gemaakt. Toeristische attracties zijn het Courtenay and District Museum and Paleontology Centre en het nabijgelegen Mt. Washington Alpine Resort (skigebied). Ook zijn er talloze provinciale parken in de directe omgeving te vinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Courtenay District Museum & Paleontology Centre: Courtenay British Columbia In dit museum is een grote hoeveelheid fossielen en andere historische restanten te vinden, met als hoogtepunt een replica van een tachtig miljoen jaar oud skelet van een dinosaurus. Ga op fossielentour, duik in de historie van planten en dieren en bezoek opgravingsplaatsen. Aan cultuur wordt ook aandacht besteed: er is een grote tentoonstelling over de First Nations.

Vancouver Island Visitor Centre: Vancouver Island vanaf Quadra Island In Cumberland, op tien minuten rijden van Courtenay, ligt een bezoekerscentrum waar je informatie en brochures vindt over wandelingen en tours in de omgeving. Maak de Downtown Courtenay Heritage Walk en kom meer te weten over de sociale, natuurlijke en culturele geschiedenis. De wandeling duurt ongeveer een uur. Met de auto of camper kun je de Comox Valley Heritage Experience Driving Tour maken.

Mt. Washington Alpine Resort: Mount Washington nabij Courtenay Dit is het grootste commerciële skigebied van Vancouver Island. In de zomer kun je met de stoeltjeslift naar de 1.588 meter hoge top en er heerlijk wandelen. Je hebt er een mooi uitizcht op de Straat van Georgia, Strathcona Provincial Park en de toppen van de Coast Mountains op het vasteland. Mount Washington ligt een half uur rijden ten westen van Courtenay.

Omgeving

Kin Beach Provincial Park: Ten noordoosten Courtenay ligt Kin Beach, een klein provinciaal park met mooi zicht op de Straat van Georgia en het vasteland. Het park bestaat grotendeels uit kiezelstranden en Douglassparren en is een uitstekende locatie om te wandelen, fietsen en kajakken.

Seal Bay Nature Park: Seal Bay nabij Courtenay British Columbia Dit natuurpark bestaat uit moerassen, volgroeide bossen, diepe ravijnen, rotskusten en glooiende valleien. Je kunt kiezen uit wandelingen van 600 meter tot 15 kilometer. Seal Bay ligt ongeveer een kwartier rijden ten noorden van Courtenay.

Sandy Island Marine Provincial Park: Denman Island nabij Courtenay Sandy Island - ook wel bekend als Tree Island - staat bekend om zijn zandstranden, vogelpopulatie en de zonnebaad- en zwemmogelijkheden. Je bereikt het eiland per boot vanuit Union Bay. Tijdens eb kun je naar Denman Island wandelen.

Vervoer

Comox Valley Transit System is de openbaar vervoersmaatschappij in de vallei. Er zijn 13 busroutes door de vallei, naar Cumberland, Royston en Oyster River.

Klimaat

Het klimaat is in grote mate gelijk aan dat van de rest van Vancouver Island: een zeeklimaat. Met haar vrij oostelijke ligging op het eiland is het klimaat van Courtenay zacht. De temperaturen zakken zelden onder het vriespunt, maar zullen ook nauwelijks boven de 25 graden uit komen. Het kan er buiten de zomermaanden vaak regenen.

Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!