Courtenay, British Columbia

Courtenay British Columbia Courtenay is het centrum van de Comox Valley en wordt omgeven door water, bossen en landbouwgrond. In de Comox Valley liggen vijfhonderd boerenbedrijven met boomgaarden, akkers en melkvee. Ook wordt er wijn gemaakt. Toeristische attracties zijn het Courtenay and District Museum and Paleontology Centre en het nabijgelegen Mt. Washington Alpine Resort (skigebied). Ook zijn er talloze provinciale parken in de directe omgeving te vinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Courtenay District Museum & Paleontology Centre

In dit museum is een grote hoeveelheid fossielen en andere historische restanten te vinden, met als hoogtepunt een replica van een tachtig miljoen jaar oud skelet van een dinosaurus. Ga op fossielentour, duik in de historie van planten en dieren en bezoek opgravingsplaatsen. Aan cultuur wordt ook aandacht besteed: er is een grote tentoonstelling over de First Nations.

Courtenay British Columbia

Vancouver Island Visitor Centre

In Cumberland, op tien minuten rijden van Courtenay, ligt een bezoekerscentrum waar je informatie en brochures vindt over wandelingen en tours in de omgeving. Maak de Downtown Courtenay Heritage Walk en kom meer te weten over de sociale, natuurlijke en culturele geschiedenis. De wandeling duurt ongeveer een uur. Met de auto of camper kun je de Comox Valley Heritage Experience Driving Tour maken.

Vancouver Island vanaf Quadra Island

Mt. Washington Alpine Resort

Dit is het grootste commerciële skigebied van Vancouver Island. In de zomer kun je met de stoeltjeslift naar de 1.588 meter hoge top en er heerlijk wandelen. Je hebt er een mooi uitizcht op de Straat van Georgia, Strathcona Provincial Park en de toppen van de Coast Mountains op het vasteland. Mount Washington ligt een half uur rijden ten westen van Courtenay.

Mount Washington nabij Courtenay

Omgeving

Kin Beach Provincial Park

Ten noordoosten Courtenay ligt Kin Beach, een klein provinciaal park met mooi zicht op de Straat van Georgia en het vasteland. Het park bestaat grotendeels uit kiezelstranden en Douglassparren en is een uitstekende locatie om te wandelen, fietsen en kajakken.

Kin Beach Provincial Park Courtenay

Seal Bay Nature Park

Dit natuurpark bestaat uit moerassen, volgroeide bossen, diepe ravijnen, rotskusten en glooiende valleien. Je kunt kiezen uit wandelingen van 600 meter tot 15 kilometer. Seal Bay ligt ongeveer een kwartier rijden ten noorden van Courtenay.

Seal Bay nabij Courtenay British Columbia

Sandy Island Marine Provincial Park

Sandy Island - ook wel bekend als Tree Island - staat bekend om zijn zandstranden, vogelpopulatie en de zonnebaad- en zwemmogelijkheden. Je bereikt het eiland per boot vanuit Union Bay. Tijdens eb kun je naar Denman Island wandelen.

Denman Island nabij Courtenay

Vervoer

Comox Valley Transit System is de openbaar vervoersmaatschappij in de vallei. Er zijn 13 busroutes door de vallei, naar Cumberland, Royston en Oyster River.

Klimaat

Het klimaat is in grote mate gelijk aan dat van de rest van Vancouver Island: een zeeklimaat. Met haar vrij oostelijke ligging op het eiland is het klimaat van Courtenay zacht. De temperaturen zakken zelden onder het vriespunt, maar zullen ook nauwelijks boven de 25 graden uit komen. Het kan er buiten de zomermaanden vaak regenen.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!