Fernie, British Columbia

Fernie British Columbia Het mijnstadje Fernie ligt in Elk Valley in Oost Kootenay en wordt omringd door de Rocky Mountains. Wintersportliefhebbers kunnen er in de winter terecht voor een skivakantie, in de zomer kun je met de kabelbaan de berg op om te wandelen en te mountainbiken. Ook zijn er rondleidingen mogelijk door de mijnen waaraan Fernie zijn bestaan dankt. Voor een dagje pure ontspanning kun je terecht in één van de vele spa’s die zich in de buurt van Fernie bevinden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Fernie Alpine Resort

Het skigebied in Fernie is zo’n 10 vierkante kilometer groot en bevat pistes voor beginnende, gemiddelde en ervaren skiërs. Het is niet voor niets dat Fernie in de top 25 van skisteden in de wereld staat en is benoemd tot de plek voor de beste wintertrip. Het skiseizoen loopt er van december tot en met april en per jaar valt er gemiddeld 875 centimeter sneeuw. In de zomer kun je met de skilift omhoog om te wandelen en te mountainbiken of gewoon om van het uitzicht te genieten.

Fernie Alpine Resort, British Columbia

Historic Downtown Fernie

Na de grote brand in 1908 is het centrum van Fernie bijna helemaal opnieuw opgebouwd en de meeste gebouwen dateren dan ook uit die tijd. De City Hall (1905) is één van de gebouwen die de brand wel heeft overleefd en werd gebruikt om slachtoffers en overlevenden van de brand in op te vangen. Bijzonder om te bezoeken zijn De Holy Family Catholic Church, een bakstenen bouwwerk in de vorm van een kruis, het Court House, een kasteelachtig gebouw en the Fernie Heritage Library, een paradijs voor boekenliefhebbers.

Downtown Fernie British Columbia

The Arts Station

The Arts Station is een oud treinstation dat tegenwoordig wordt gebruikt als huis voor de kunsten. Er zit een galerie, theater en restaurant in en daarnaast worden er concerten gehouden en workshops en tentoonstellingen georganiseerd.

Fernie & District Museum

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Fernie is een bezoekje aan het Fernie Museum zeker de moeite waard. Fernies geschiedenis is te zien aan de hand van foto’s en oude documenten. Ook zijn er exposities over verschillende thema’s en je kunt het werk van lokale en regionale kunstenaars bewonderen. Vanuit het Fernie Museum is er de mogelijkheid om een tour met gids te doen door het historische centrum.

Fernie Nature Centre

Voor wie meer wil weten over de natuur in Fernie is het Nature Centre erg leuk. Je komt er alles te weten over de bergen, wilde dieren, planten, bomen en rivieren. Daarnaast zijn er fossielen, mineralen en stenen te zien en kinderen kunnen er onder andere de sporen van wilde dieren leren herkennen.

Omgeving

Tours

Het is de hele zomer mogelijk om een tour door de kolenmijnen te doen. De tours beginnen vanuit het bezoekerscentrum van Elkford of Sparwood en duren ongeveer anderhalf uur. Voordat de wandeling in de ondergrondse gangen begint, wordt er uitleg gegeven over het verleden van de mijn. De tocht eindigt op een uitkijkpunt hoog boven de mijnen.

Bezienswaardigheden Fernie Massachusetts

Mount Fernie Provincial Park

Het Mount Fernie Provincial Park ligt aan de voet van de Mount Fernie. In dit park moet je altijd op je hoede zijn want je kunt er zwarte beren, elanden of herten tegenkomen. Je kunt er een drie kilometer lang parcours afleggen langs de Lizard Creek. Een hoogtepunt is de prachtige kleine waterval die uitkomt op de Elk-rivier.

Fernie Brewing Company

Elke vrijdag is het mogelijk om bier te brouwen bij de Fernie Brewing Company. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren.

Fernie Brewing Company British Columbia

Feiten

Staat Southern Interior British Columbia.
Regio East Kootenay
Country Fernie
Oppervlakte (van de stad) 16.05 km2
Inwoners rond de 4,500
Tijdzone Moutain standard Time (UTC – 07.00) dus een verschil van 8 uur met Nederland.

Klimaat

Fernie kent normale zomers en in de winter is het vaak koud. Dit zorgt ervoor dat men hier vaak lang en goed kan skiën. In de zomer kan het in de maanden juni, juli en augustus (de warmste maanden)gemiddeld zo rond de 22 graden worden. In de overige maanden is het een stuk kouder en ligt de temperatuur tussen november en februari vaak rond of onder de 0 graden.

Geschiedenis

William Fernie, een belangrijke speler in de steenkoolindustrie, richtte Fernie op in 1898. Het stadje haalt nog steeds inkomsten uit de mijnindustrie, maar nadat in 1963 de eerste ski-heuvel werd geopend is Fernie ook een populaire vakantiebestemming geworden.

Fernie werd in 1904 en 1908 getroffen door een grote brand. De brand van 1908 legde de stad in 90 minuten in de as. Hierna werd Fernie helemaal opnieuw opgebouwd. Er doet een legende de ronde dat de stad vervloekt is door een boze Indiaan en dat de branden het gevolg zijn van zijn wraak.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan