Fort Steele Heritage Town, British Columbia

Fort Steele Heritage Town British Columbia Fort Steele Heritage Town is een levend museum. Maak een ritje met de stoomtrein of met paard en wagen en bekijk een van de demonstraties. Je kunt een smid aan het werk zien, leren hoe men vroeger ijs maakte en op zoek ging naar goud. Ook is er een ouderwetse snoepwinkel en een winkeltje. In de zomer zijn er theatershows; in Fort Steele ligt veertien kilometer ten noorden van Cranbrook aan de Hwy 93/95 en trekt jaarlijks 80.000 bezoekers. Het ontstond als initiatief van de inwoners van Fort Steele, die de historische gebouwen graag wilde behouden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Fort Steele is nauw verweven met de ontdekking van goud in de Wilde Horse Creek in 1860. Goudzoekers overspoelden het gebied, dat vervolgens behoorlijk op de schop werd genomen: men legde bruggen, wegen en hele dorpen aan. Met de voltooiing van de Canadian Pacific Railway naar Golden in 1885 kwamen meer en meer mensen naar het gebied. Dit leidde tot spanningen en onenigheden over grondbezit. De North West Mounted Police, bestaande uit opzichter Samuel B. Steele en 75 andere leden, moest de problemen oplossen. Een jaar later was het weer rustig en verdween het korps. Ter nagedachtenis aan Steele, pleitten de inwoners van Galbraith's Ferry voor het veranderen van de dorpsnaam in Fort Steele. Galbraith's Ferry bestond sinds het begin van de goudkoorts, toen mijnwerker in spé John Gailbraith besloot dat een veerdienst over de Kootenayrivier waarschijnlijk meer lonend zou zijn dan werken in de mijnen. Rond de oversteekplaats was in de loop der tijd een dorpje ontstaan.

In 1892 vond een tweede toestroom van gelukzoekers plaats: nabij Fort Steele was onder andere zilver en steenkool ontdekt. De plaats groeide uit tot een commercieel, sociaal en administratief centrum. Zeven jaar later kwam de groei tot een eind doordat het nabijgelegen Cranbook profiteerde van de aangelegde spoorlijn. Handelaren en winkeliers lieteen Fort Steele links liggen. Toen in 1904 ook de overheidsgebouwen vanuit Fort Steele naar Cranbrook verplaatst werden was het helemaal gedaan met Fort Steele.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan