Kimberley, British Columbia

Kimberley BC De plaats Kimberley geeft je het gevoel dat je in een Oostenrijks bergdorp bent aanbeland. Op 1.113 meter is dit de hoogste stad in de Rocky Mountains. Kimberley wordt gesierd door houten vakwerkhuizen en is een levendige overnachtingsplaats. In Platzl, het hart van Kimberley, plopt mascotte Happy Hans elk uur uit een koekoeksklok tevoorschijn. Alle brandkranen in de stad zijn beschilderd met mannetjes in lederhosen. Kimberley, British Columbia ontstond in 1891 door de ontdekking van erts en zink, waarvoor later mijnen werden aangelegd.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bavarian City Mining Railway

Met deze cartooneske trein tuf je langs de steile wanden van de Mark Creek Valley naar prachtige uitzichten op de omringende bergen. Veel bezoekers nemen de trein naar de basis van de stoeltjeslift die naar het Kimberley Alpine Ski-resort leiden. Wil je meer weten over de mijn-geschiedenis en het ontstaan van Kimberley? Bezoek dan het kleine Kimberley Heritage Museum.

Bavarian City Mining Railway

Natuur

In het Kimberley Nature Park loopt meer dan honderd kilometer aan wandelpaden. De paden zijn goed gemarkeerd en er is grote kans dat je wilde dieren tegenkomt. Net buiten de stad liggen de Marysville Waterfalls; je bereikt ze via een wandeling van ongeveer tien minuten.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan