Princeton, British Columbia

Princeton in British Columbia Het plaatsje Princeton ligt op de kruising tussen de Tulameen- en Similkameen-rivieren en wordt omringd door graslanden en hoger gelegen plateaus. Princeton is een prima overnachtingsplaats voor een bezoek aan EC Manning Provincial Park, dat op een uur rijden ligt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Manning Park

Manning Park ligt in het leefgebied van de Similkameen-indianen. Het park ligt op de grens tussen de natte kustgebieden en het droge binnenlandse plateau. Het park heeft voornamelijk lange wandelroutes waarvoor je een dag nodig hebt. Gelukkig is de populaire Lightning Lake Loop maar negen kilometer. Je wandelt langs vier meren: Lightning, Flash, Thunder en Strike.

Princeton British Columbia

Okanagan-vallei/Kettle Valley Railroad

Vanuit Princeton rijd je in ongeveer één uur en twintig minuten naar Penticton, dat aan het Okanagan-meer ligt. De regio ligt ingeklemd tussen twee meren en hoge bergtoppen en heeft daardoor een zonnig klimaat. Deze regio is rijk aan druivenplanten en wijnmakerijen. Een van de leukste bezienswaardigheden is de Kettle Valley Railway, een spoorlijn van Kootenay naar de westkust. Je kunt vanuit Summerland met een historische trein een rit maken langs boomgaarden, wijngaarden en over een hoge houten brug. Bij Myra Station en Ruth Station kun je opstappen voor een fiets- of wandeltocht van twaalf kilometer over de verlaten spoorbrug.

Princeton British Columbia
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan