Mabou, Nova Scotia

Mabou Nova Scotia Mabou ligt aan de voet van de Mabou Highlands. Dit vissersdorp wordt gekleurd door een minikerkje en de huiselijke Red Shoe Pub, waar regelmatig keltische (live)muziek te horen is. In het haventje liggen vissers- en kreeftenboten aangemeerd. Er wordt in het visseizoen kreeft, krab, tonijn, haring en makreel aan land gehaald. Het enige toegankelijke (zand)strand in de nabije regio vind je in Mabou Beach Provincial Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mabou Harbour Lighthouse

In het haventje van Mabou staat een vuurtoren uit 1884. Tegenwoordig doet het Mabou Harbour Lighthouse dienst als museum. 

Mabou Nova Scotia

Glenora Inn & Distillery

Ongeveer 9 kilometer ten noorden van Mabou vind je deze destilleerderij. Glenora Inn ligt aan de voet van de Mabou Highlands in de plaats Glenville en is de enige plaats in Noord-Amerika waar single malt whisky wordt gestookt. Tussen mei en oktober kun je een rondleiding volgen door de destilleerderij. Een rondleiding duurt een klein half uur en wordt tussen 09:00 en 17:00 elk uur gehouden. Naderhand kun je in de Glenora Pub de whisky daadwerkelijk proeven, terwijl Keltische muzikanten voor sfeer zorgen. 

Mabou Nova Scotia

Celtic Shores Coastal Trail

Deze route, ook wel Ceilidh Trail genaamd, loopt 92 kilometer langs de westkust van Cape Breton Island en verbindt de plaatsen Port Hastings en Inverness met elkaar. Onderweg maak je kennis met de weidse - soms verlaten - landschappen en de Keltische cultuur. Wil je de route vanaf Mabou noordwaarts volgen, begin dan bij Zutphen Farms in het zuidwesten. Je reist enkele kilometers langs de Mabou-rivier en vervolgt je weg langs weilanden en bosland. Tot aan Blackstone is de route ongeveer 20 kilometer, je kunt desgewenst eerder omkeren. Onderweg heb je regelmatig kans om wilde dieren te zien. Het pad is ook toegankelijk voor fietsers en ruiters. Beginpunten van de route vind je aan Highway 19. De Celtic Shores Coastal Trail wordt ook wel de Ceilidh Trail genoemd (spreek uit: 'kelie trail').

Mabou Nova Scotia

West Mabou Beach Provincial Park

In dit natuurgebied vind je lange zandstranden, duinen en oude boerderijen. In het park zijn diverse wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. In West Mabou Provincial Park (Colindale Road) vind je overigens het enige toegankelijke strand in de regio. Het strand is in de warmere maanden populair bij locals, die er komen picknicken of wandelen. Een ander strand vind je ongeveer dertien kilometer ten zuiden van Mabou: Port Hood Beach. Het strand heeft in de zomermaanden supervisie en is voorzien van sanitair en een kantine. Omdat het water bij Port Hood Beach relatief ondiep is, is het sneller op temperatuur. 

Mabou Nova Scotia

Andere (wandel)routes

Andere (wandel)routes vind je in het MacFarlane Woods Nature Preserve. Ook in de Mabou Highlands zijn diverse routes, veertien om precies te zijn. De totale lengte van de paden is 35 paden. Een mooie bezienswaardigheid onderweg zijn de 'rocky cliffs': rotsachtige kliffen. 

Mabou Nova Scotia

An Drochaid

In dit kleine museum en cultuurcentrum wil men de Keltische cultuur in ere houden. Met name muziek speelt een belangrijke rol in dit winkeltje, er worden regelmatig concerten en verhalenavonden georganiseerd. Ook worden in An Drochaid ('de brug') Keltische taalactiviteiten georganiseerd. Overigens wordt op veel scholen op Cape Breton Keltisch als schoolvak gegeven. 

Mabou Nova Scotia
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan