Mahone Bay, Nova Scotia

Mahone Bay Nova Scotia Wie de karakteristieke Lighthouse Route volgt, komt vanzelf langs Mahone Bay. Deze plaats, aan de zuidkust van Nova Scotia, ligt ongeveer een uur rijden ten zuiden van Halifax. Mahone Bay ligt (de naam zegt het al) aan een baai en herbergt een centrum vol gekleurde houten huizen. Aldaar worden voornamelijk antiek, quilts, aardewerk en lokale kunst aangeboden. Mahone Bay telt drie kerkjes die schilderachtig aan het water liggen. Vanuit Mahone Bay kun je deelnemen aan een Annapolis Valley wijn-excursie of meegaan met een 'scenic shuttle tour' naar Halifax, Lunenburg en Peggy's Cove. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Mahone Bay Settler's Museum

Dit helderblauwe huis onthult het verhaal van Mahone Bay. De kleinschalige tentoonstelling leert je meer over de geschiedenis van Mahone Bay. Ook kom je te weten wie belangrijke inwoners van Mahone Bay waren. Informeer bij het museum eens naar de self-guided tour voor een leerzame wandeling door Mahone Bay.

Mahone Bay, Nova Scotia

Wateractiviteiten

Omdat Mahone Bay aan een baai ligt, is het een ideale bestemming voor watersportactiviteiten. Je kunt er een kajak of bootje huren om de omgeving te verkennen. Je kunt ook deelnemen aan een excursie onder leiding van een gids. Zo kun je met een groepje van maximaal zes mensen deelnemen aan een tocht naar de Fundy-baai. Meer informatie krijg je bij het Mahone Bay Visitor Information Centre aan Edgewater Street. 

Mahone Bay Nova Scotia

Stranden

Of je nu houdt van lange strandwandelingen, snorkelen of zonnebaden, er is rond Mahone Bay een aantal mooie stranden. Voorbeelden zijn Westhaver's (Mader's Cove), Bachman's (Second Peninsula), Hirtle's (Kingsburg), Crescent Beach en Risser's Beach (Petite Rivière). 

Mahone Bay Nova Scotia

Wandelen

Rondom Mahone Bay zijn diverse wandelpaden die je langs beekjes en de baai leiden. In Jubilee Park zijn houten wandelpaden en overdekt zwembad, dat tijdens de zomermaanden geopend is. Een mooie route is de Trans Canada Trail, die langs een oude spoorweg loopt rondom het dorp. Wil je deelnemen aan een (begeleide) wandeltocht door zuidwest Nova Scotia? Meld je dan bij het bezoekerscentrum. 

Mahone Bay, Nova Scotia

Kerkjes

Mahone Bay is trots op haar drie kerken die schilderachtig langs de waterkant liggen: St. James' Anglican Church, Trinity United Church en St. John's Evangelical Lutheran Church. 

Mahone Bay Nova Scotia
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan