Gore Bay, Ontario

Gore Bay Ontario Gore Bay is een kleine plaats op Manitoulin Island, het grootste zoetwatermeer eiland ter wereld. Met Manitowaning als de eerste Europese nederzetting en Wikwemikong als het laatste zelfbesturende reservaat van het land heeft het eiland een rijke historie. In de zomer en herfst vinden er verschillende powwows plaats, deze festiviteiten vormen de ideale gelegenheid om kennis te maken met de indianen en hun cultuur. Gore Bay is de enige plaats op het eiland die geen inheemse naam draagt. Gore Bay ligt aan het North Channel, een arm van Lake Huron met mooie baaien en inhammen die het de bijnaam 'cruising paradise' geven. Het is een geliefde plaats onder zeilers en een geschikte uitvalsbasis om Manitoulin Island te verkennen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gore Bay & Western Manitoulin Museum

Geïnteresseerd in geschiedenis en in het bijzonder in het koloniale tijdperk? Breng dan een bezoek aan dit museum, waar de geschidenis van de vroege kolonisten en pioniers centraal staat. Er is ook een kunsttentoonstelling en een boekenafdeling.

Gore Bay Ontario

East Bluff Lookout

Gore Bay ligt tussen twee steile, groene kapen. Op de oostelijke kaap ligt Harold Noble Memorial Park, met geweldige uitzichten op de haven van Gore Bay en het omliggende land.

Mississagi Lighthouse

In het uiterste westen van Manitoulin Island ligt Meldrum Bay, een historisch plaatsje. Nog eens twaalf kilometer westelijker ligt de Mississagi Lighthouse. Bij deze vuurtoren lopen wandelpaden langs de oevers, die voornamelijk bestaan uit met platte kalkstenen richels en enorme keien. Je zult er veel vogels en wilde bloemen zien en hebt een mooi uitzicht op Lake Huron. 

Gore Bay Ontario

Bridal Veil Falls

Bij Kagawong, twintig minuten rijden ten oosten van Gore Bay, ligt de Bridal Veil Falls, die via een trap en een wandelpad te bereiken is. Je kunt er zwemmen, picknicken en het wandelpad langs de Kagawong River richting de baai volgen. Een wandeling door Kagawong is ook de moeite waard. De plaats noemt zichzelf 'Ontario's Prettiest Village'.

Gore Bay Ontario

Cup & Saucer Trail

Op een klein uur rijden van Gore Bay ligt de Cup & Saucer Bluff, aan Lake Manitou. Hier loopt misschien wel de meest populaire wandelroute van de provincie; de Cup & Saucer Trail naar de top van de kalkstenen kaap. Hier bevind je je op het hoogste punt van het eiland en kijk je uit over het North Channel en de Georgian Bay. De trails zijn geopend van half mei tot november.

Gore Bay Ontario

Misery Bay Provincial Nature Reserve

Dit 860 hectare grote provinciale park is vooral bekend vanwege de vlakke, blootliggende rotsplaten (alvars genaamd). Manitoulin Island is het grootste zoetwatermeer ter wereld en is een geliefde locatie voor vogels. Misery Bay is een geliefde nestelplaats. Naast vogels zul je er veel vlinders en schildpadden zien. Ook zijn er fossielen van 400 miljoen jaar oude dieren te zien. Een mooie route is die aan de oostkant van Misery Bay (Lakeshore en Wolf Den Trails). In het bezoekerscentrum vind je wandelroutes en meer informatie over het park en het unieke landschap.

Gore Bay Ontario

Wikwemikong

Wikwemikong is de voornaamste plaats in het Wikwemikong-reservaat op het zuidoostelijke schiereiland van Manitoulin Island. Het reservaat valt niet onder de bestuurlijke macht van de Canadese regering en wordt door drie verschillende stammen gebruikt. Aan het eind van Beach Road in het plaatsje Wikwemikong starten een aantal mooie wandelingen. Een van de meest boeiende evenementen in het reservaat is de Wikwemikong Pow Wow, waarbij dansers - begeleid door slagwerkers en zangers - verschillende dansen van hun voorouders uitvoeren. Het festival vindt jaarlijks in het eerste weekend van augustus plaats en staat, naast traditionele dans, ook in het teken van lokale kunst en ambachten.

Gore Bay Ontario
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan