Bruce Peninsula National Park, Ontario

Bruce Peninsula Ontario Het Bruce Peninsula is een groot schiereiland in Lake Huron. Het noordelijkste deel van het schiereiland wordt beschermd door het Bruce Peninsula National Park, dat bekendstaat om zijn ruige kliffen, (zee)grotten en eeuwenoude cederbomen. Aangezien het park omringd is door water en het meren bevat, is het een populaire locatie om te kajakken, varen, snorkelen en duiken. Services en overnachtingsmogelijkheden bevinden zich grotendeels in Tobermory. Ook bezoekerscentrum van Bruce Peninsula National Park (en het Phantom Five National Marine Park) ligt in Tobermory. Bij dit centrum beginnen diverse wandelpaden, waaronder de Bruce Trail.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bruce Trail

De Bruce Trail is de oudste en langste wandelroute van Canada. De 782 kilometer lange route loopt van Bruce Peninsula National Park helemaal naar het Niagara-schiereiland. Uiteraard is het ook mogelijk om een klein stuk te lopen: zo kun je vanaf het bezoekerscentrum in Tobermory naar de Little Dunks Bay Lookout wandelen (ongeveer een halfuur retour). Laat je voor langere wandelingen goed informeren in het bezoekerscentrum. De routes bieden namelijk veel uitdagingen en voeren door afgelegen gebieden.

Kust van het Bruce Peninsula

Andere trails

Andere wandelroutes in het nationale park zijn de vrij eenvoudige trail rondom Cyprus Lake (5 km in totaal) en de Georgian Bay Trail (3 km in totaal). Beide wandelroutes starten in de buurt van de campground aan de verharde Cyprus Lake Road. De Georgian Bay Trail is de eenvoudigste en snelste route naar de mooie kliffen en kustlijn van het park. Bij de kust kruis je de Bruce Trail, waardoor je twee opties hebt om je wandeling te vervolgen. Bij Halfway Rock Point heb je een schitterend uitzicht over Flowerpot Island en Bear’s Rump Island en nader je het turkooizen water van de Indian Head Cove, een geliefde kloof onder zwemmers en duikers. Ten westen van de kloof liggen twee zeegrotten: de Natural Arch en de Grotto. Het is mogelijk om via Marr Lake weer terug te keren naar het beginpunt.

Bruce Peninsula Ontario

Tobermory

Helemaal op het puntje van het Bruce Peninsula ligt de plaats Tobermory. Het is een hippe plaats die veel natuurliefhebbers trekt vanwege de mooie natuurparken en schitterende zonsondergangen. Het centrum van het plaatsje ligt rond de haven en heet Little Tub. Van mei tot oktober stappen hier veel mensen van en op de boot. Het helderblauwe water biedt duikers veel vertier. Er liggen maar liefst 22 scheepswrakken op de bodem. De oudsten dateren uit de negentiende eeuw. Wil je duiken? Bedenk dan goed dat het water ijskoud is en dat je je moet registeren bij het bezoekerscentrum van Parks Canada.

Big Tub Lighthouse, Tobermory Ontario

Phantom Five National Marine Park

Aan de noordwestzijde van ‘The Bruce’ liggen eilanden die deel uitmaken van het Phantom Five National Marine Park. Vanaf Tobermory vertrekken dagelijks bootexcursies naar de eilanden, die gekenmerkt worden door kalkstenen rotsen, aparte rotsformaties en grotten. De meest bijzondere formaties, vaak in de vorm van bloempotten, vind je op Flowerpot Island. Rond de eilanden liggen veel scheepswrakken, die je duikend of aan boord van een boot met een glazen bodem kunt ontdekken.

Flowerpot Island Bruce Peninsula National Park

Feiten

Provincie Ontario
Oppervlakte 155 km²
Hoogte van 98 tot 532 meter
Opgericht 20 juli 1987
Bezoekers per jaar 290.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan