Point Pelee National Park, Ontario

Point Pelee, Ontario Op het zuidelijkste puntje van het Canadese vaste land ligt Point Pelee National Park. Het is de ideale bestemming voor wie houdt van wandelen, fietsen en peddelen. In de lente zie je in Point Pelee veel verschillende vogelsoorten, in de herfst fladderen er zwermen Monarchvlinders rond.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Korte wandelroutes

In Point Pelee National Park ligt ruim twaalf kilometer aan wandelpaden. De kortste route is de Shuster Trail (0,5 km, 15 minuten). In een kwartier loop je naar East Barrier Beach, waar je zeearenden kunt zien vliegen. Iets langer is de Tip Trail (1 km, 20-40 minuten) vanaf het bezoekerscentrum. Je loopt naar Tip, een buitententoonstelling die tussen april en oktober geopend is. Je komt langs het zuidelijkste puntje van Canada en hebt kans om vogels en vlinders te zien. Kies je voor de Tilden Woods Trail (1 km) dan heb je ongeveer 45 minuten wandelplezier. Je loopt over drijvende vlonderpaden door moerasbossen. In de lente zie je mooie wilde bloemen.

Point Pelee National Park

Gemiddelde wandelroutes

Een van de populairste wandelpaden van Point Pelee is de DeLaurier Homestead & Trail (1,2 km, 50 minuten). Je wandelt naar een historisch huis met een schuur en leert meer over de geschiedenis van het park. Je wandelt door open velden, ceder savanne en moerasbossen. Ook de Woodland Nature Trail (2,75 km, 1 uur) loopt door een bosrijke omgeving. De wandeling kost ongeveer vijftig minuten. Een wandeling die ongeveer even lang duurt is de Marsh Boardwalk (1 km, 45 minuten), waarbij je naar een observatietoren loopt en onderweg telescopen tegenkomt. Je loopt over drijvende vlonders en hebt onderweg kans om epauletspreeuwen en (levende, al doet de naam anders vermoeden) sierschildpadden te zien.

Point Pelee, Ontario

Langere wandelroutes

Wil je langer op pad, dan kun je een rondwandeling maken via de Chinquapin Oak Trail (4 km) door verschillende soorten bos. Deze wandeling kost je ongeveer twee uur. Echte wandelliefhebbers kiezen voor de Centennial Trail (4 km, one-way), die door droge bossen, savanne en stranden krult. De route begint op Marsh Boardwalk en loopt door tot het bezoekerscentrum. Enkele reis ben je ongeveer twee uur zoet.

Point Pelee National Park

Kanoën

Tweederde van Point Pelee National Park bestaat uit zoetwatermoerassen. Een leuke manier om het landschap te verkennen, is door een kano of kajak te huren. Je kunt er een huren bij Friends of Point Pelee aan de Marsh Boardwalk. Er is van 1 juli tot Labour Day ook een excursie mogelijk in een tienpersoons kano (Freighter Canoe Tour).

Point Pelee National Park

Zwemmen

Point Pelee herbergt fijne zandstranden waardoor je er prima kunt zwemmen. De oost- en westzijde van het schiereiland hebben samen zo'n twintig kilometer aan zandstranden. De beste plekken om te zwemmen zijn Northwest Beach en West Beach. Hier vind je ook kleedhokjes en toiletgebouwen. Vermijd het water als er een sterke stroming staat of als er wordt gewaarschuwd voor de E.coli-bacterie.

Point Pelee National Park
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan