Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Brandywine Creek Cuyahoga Valley Een van de grootste verrassingen van Ohio is het Cuyahoga Valley National Park. Het landschap wordt gedomineerd door wandelpaden, watervallen, heuvels, boerenlandscahppen en de prachtige Cuyahoga Valley Scenic Railroad. Dit relatief nieuwe park werd in 2000 opgericht en ligt tussen Cleveland en Akron. Cuyahoga Valley National Park is gratis toegankelijk.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Boston Store Visitor Center

In het bezoekerscentrum kun je terecht voor informatie over de Cuyahoga Valley en een kaart met wandelroutes. Ben je van plan om de Ohio & Erie Creek Towpath Trail te gaan fietsen? Vraag dan wat de interessantste stopplekken zijn voor onderweg. Dit bezoekerscentrum huisvest in een pand uit 1836, dat als goederenopslagplaats en later postkantoor dienstdeed. Het bezoekerscentrum ligt aan 1550 Boston Mills Road in Peninsula, Ohio.

Visitor Center Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Brandywine Falls

Deze bijna twintig meter hoge waterval is de populairste bezienswaardigheid in Cuyahoga Valley National Park. De kracht van de Brandywine Creek werd jarenlang gebruikt om de molens van de eerste bewoners van de regio aan te drijven. Via een vlonderpad kun je naar de kloof wandelen. Je hebt onderweg een mooi uitzicht over de beek en het kalme, ruisende water. Je kunt via een brug het water oversteken. De wandeling is 2,4 kilometer.

Brandywine Falls Cuyahoga Valley

Ohio & Erie Canal Towpath Trail

Deze historische route van 32 kilometer is het populairste pad in Cuyahoga Valley National Park. Vanaf hier heb je verbinding tot andere (wandel)routes en historische plaatsen. Deze route werd gebruikt voor het transport van goederen tussen Cleveland, Lake Erie en Portsmouth, daarvoor werd tussen 1825 en 1832 een kanaal gegraven waardoor water van de Ohio-rivier kon stromen. Een fietstocht over het relatief vlakke pad kost je ongeveer 2,5 uur. Je kunt een fiets huren bij Century Cycles in Peninsula (1621 Main Street) of Blimp City Hike & Bike in Akron (1675 Merriman Road). Onderweg zie je overblijfselen van het kanaal, bossen, velden en moeraslanden van de Cuyahoga River Valley. Je kunt ervoor kiezen om een stuk met de trein af te leggen ($3 p.p.). In de herfst wordt je getrakteerd op een kleurrijk bladerpalet terwijl in de lente wilde bloemen op je wachten. Wil je liever wandelen? Dan heb je via tien punten toegang tot de route en kun je een stukje van de route wandelen en vervolgens omkeren.

Erie Canal, Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Cuyahoga Valley Scenic Railroad

Dit historische treinspoor doorkruist het nationale park van noord naar zuid. Er zijn drie stations: Cleveland, Akron en Canton. Het spoor werd vanaf 1880 in gebruik genomen om kolen van en naar de Tuscarawas-riviervallei te brengen en onderweg passagiers op te pikken die aan de stadse drukte wilden ontsnappen. Je kunt een rondrit maken of de trein als hop-on, hop-off gebruiken. Je kunt tickets kopen bij een van de drie stations. De trein rijdt in de zomer en herfst van woensdag tot en met zondag. Een treinkaartje voor volwassenen kost $18 (wijzigingen voorbehouden).

Scenic Railroad Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Haskell Run Trail

Deze korte wandelroute voert je langs een Iers-katholiek kerkhofje uit 1869 en door een bebost ravijn. Je wandelt naar de Haskell-beek en ziet onderweg eekhoorns, kikkers en salamanders. Je steekt twee houten bruggen over. De wandeling is 1,6 kilometer in totaal en kost je ongeveer een half uur. Als je nog verder wil wandelen, kun je de Ledges Trail nemen naar het populaire uitkijkpunt Ledges Overlook. Deze rotspunt geeft een weids uitzicht over de vallei. Vooral bij zonsondergang kun je indrukwekkende foto's maken. Vanaf hier start een rondwandeling van 2,2 kilometer waardoor je wandeling in totaal ongeveer 4 kilometer wordt. De parkeerplaats voor de Haskell Run Trail ligt aan 500 West Streetsboro Road in het dorp Peninsula.

Ledges Orverlook, Haskell Run Trail, Ohio

Blue Hen Falls (Buckeye Trail)

In een klein half uur loop je naar de Blue Hen Falls en terug. De Blue Hen Falls is een waterval van 4,5 meter hoog die over een overhangend, zandstenen patroon stroomt. Het pad ernaartoe is kort, maar steil. Je kunt parkeren aan 2001 Boston Hills Road in Brecksville. Als je verder wil wandelen, kun je de 3,2 kilometer lange Buckeye Trail vervolgen naar een beek die wordt omringd door Hemlocksparren.

Blue Hen Falls, Cuyahoga Valley National Park, Ohio

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan