Tuolomne Meadows Yosemite National Park, Californië

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Tuolomne Meadows
Tioga Road
Yosemite National Park Californie, 95321
Verenigde Staten

GPS-locatie:
37.8735101, -119.3570257

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

Volg Tioga Road richting Mono Lake. De camping ligt anderhalf uur rijden ten noordoosten van Yosemite Valley, vlak voor de Tioga Pass aan de rechterkant.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

De helft van de plaatsen is op basis van first come, first served. De andere helft kan gereserveerd worden. Deze plekken zijn snel volgeboekt. Reserveer je plek op de 15e van de maand, voor overnachtingen vier tot vijf maanden later. Je doet dit via www.recreation.gov. Hoe dat werkt, lees je in onze blog over campings reserveren in Yosemite.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

  • Reserveren is mogelijk voor de helft van de kampeerplaatsen. De andere helft is first-come, first-served.
  • Géén douches op de camping!
  • Wel toiletten en wastafels met koud water
  • Douches vind je in Yosemite Valley (Half Dome Village en Housekeeping Camp)

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (8)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 8
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 18-08-2019 door

fijne campground midden in het bos op de tiogapas en goede uitval basis voor een paar tochten in de omgeving. geen hookup mogelijkheden. Hebben wel geboekt van te voren hadden plek om 1600 uur in de middag, de first come first serve plekken waren al vergeven. Sanitair redelijk t.o.v. de andere parken. leuke activiteiten in de avond van de Ranger.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 21-07-2019 door

Prachtige camping, schoon sanitair (basic). grenst aan de Tioga-pas. Een werkelijke prachtige omgeving met veel trails.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 19-09-2018 door

Deze camping zit wat verder weg van Yosemite Valley, al helemaal als je vanuit het zuidwesten komt. Maar de route is het zeker waard! Zo rijd je langs Tenaya Lake, een echte must-see als je daar bent. Wij vonden dat misschien nog wel mooier dan Yosemite Valley zelf. Verder een prima camping, echt een natuurcamping. Geen douches helaas, maar verder wel schone toiletten en mooie ruime plekken waar je niet tegen je buurman zit aan te kijken.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 11-08-2018 door

Kamperen in de natuur! Grote camping met ruime plaatsen. Wij hebben geen last gehad van onze buren..... Geen hook-on. Vuurplaats met BBQ-rooster op elke plaats. Geen douches, baden in de rivier. De camping ligt voornamelijk in het bos. Om de hoek een winkeltje en take-away restaurantje met goede hamburgers. Mooi gelegen aan de rivier, goed voor vele uren waterpret. Ligt onder de Lembert Dome, een erg mooie rondwandeling. De vele rangers op de camping organiseren de camping goed. Wij hadden niet gereserveerd, maar er was voldoende plaats. De helft van de plaatsen is op reservering, de andere helft is first-come-first-serve. De Tuolomne Meadows is een schitterend gebied, met prachtige wandelmogelijkheden. Door de bosbranden konden wij niet de valley in, maar we hebben door deze camping niet het gevoel gehad dat we wat gemist hebben!

Kosten per nacht: $26

door op 05-08-2015

Op hoogvlakte gelegen campground, mooi uitzicht, veel bos, veel ruime kampeerplekken, er is een goede kampwinkel, er loopt een fraaie rivier langs de campground, aan de Tioga Road, 1 uur rijden vanaf Yosemite Village. Benzinestation vlakbij. Er is meestal wel plaats op de campground, kan ook nog lastminute.

door op 05-07-2015

Natuurcamping in het bos zonder voorzieningen, alleen toiletgebouw[redelijk] Berengebied dus voedsel opbergen. Wel bijzonder om mee te maken.

door op 02-07-2015

Niet gereserveerd en toch nog plekje gevonden, lekker gewandeld.

door op 19-08-2014

Prachtig gelegen midden in het bos tussen allerlei wildlife. Camping ligt hooggelegen aan de oostzijde van Yosemite dichtbij Tioga pass. Veel jonge wandelaars, combi van tent en rv plekken. Sympathieke campingwinkel in een tent. Ga in de zomer hier staan en ontloop daardoor de drukte in de vallei. Ijskoud, tegen 't vriespunt, in de nacht (ook in augustus).

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan