Kicking Horse Campground Field, British Columbia

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Kicking Horse Campground
Yoho Valley Road
V0A 1G0 Field
Canada

GPS-locatie:
51.424785705, -116.432933661

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

Deze natuurcamping ligt 3 km ten oosten van Field.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Kicking Horse Campground is geopend van (ongeveer) half mei tot half oktober
  • Anders dan op veel andere campings in Yoho, is hier een toiletgebouw met douches aanwezig.
  • First-come, first-served camping: zorg dat je 's ochtends op tijd aanwezig bent om een plaatsje te bemachtigen.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Hookup-plaatsen
  • Reserveren niet mogelijk
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (45)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 45
Kosten per nacht: $ 36 (5)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 04-06-2022 door

Wat een prachtige plek is dit. Weet wel van tevoren dat de camping geen electriciteit heeft of een afvoer voor je camper of een wateraansluiting. Toen wij er waren, waren er problemen met de watervoorziening. De ene douche die eris, was buiten gebruik en verder waren alle watertappunten niet beschikbaar. Dat heeft voor ons de pret niet mogen drukken. Het uitzicht rondom is fantastisch. Wij stonden op een open veld, nummer 85, en op datveld komen de Elks gewoon even kijken naar de kampeerders. Hout voor je firepit (als je die bij je plek hebt) is gratis te pakkenop de camping. Als je nog verder de Rockies in gaat is het verstandig om een voorraadje mee te nemen. Bij benzinepompen of supermarkten vraagt men gerust 10 dollar of meer voor vijf balkjes.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 20-06-2022 door

Prachtige camping midden in de natuur tussen de hoge bergtoppen van YoHo. Wij hadden een campingplaats aan een wilde rivier. Gratis hout op deze camping. Toiletvoorzieningen zijn uitstekend. Goede uitvalspositief voor bijvoorbeeld Emerald Lake of de andere bezienswaardigheden in YoHo NP.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 01-06-2022 door

Mooie camping midden in de natuur. Door de aanhoudende koude dit voorjaar waren de leidingen naar het toiletgebouw nog bevroren. Ter compensatie werd wel een gratis fire permission aangeboden. Hout is gratis af te halen. Grotere campers staan op een groot grasveld, kleinere tussen de bomen. Vlakbij de camping is een uitzichtpunt op de upper spiral van de spoorlijn van Vancouver naar Calgary. Op het terrein ook nog wat restanten uit de tijd dat de spoorlijn aangelegd werd (~1885)

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 19-06-2022 door

super camping tussen de bergen, je moet nu betalen voor een kampvuur vergunning, wel gratis houd. Top camping. Uitstekende washroom

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 29-05-2022 door

Helaas waren een aantal leidingen nog bevroren toen wij er waren, waardoor de douches niet beschikbaar waren, maar dankzij de RV was dit geen probleem. Deze camping is meer dan de moeite waard. Plek 42 is absoluut het beste plekje (dit werd door meerdere campinggangers ook bevestigd) en staat naast de rivier en de bergen. De berggeiten lopen letterlijk op steenworp afstand. Deze camping zit echt middenin de natuur, aanrader!

Kosten per nacht: $40.75

Bezocht op 25-09-2019 door

Ruime camping plek op het middenterrein. Geen Hook-up. Waren wel op diverse plaatsen waterkranen aanwezig om vers water bij te vullen. Het lozen van "grey" en "black" water kon buiten de camping langs de weg ongeveer 2 km rijden. Mooie uitvalbasis voor bezoek aan Takakkaw falls, Emerald lake, Natural Bridge en Wapta falls. Een nieuw douche gebouw ....... hebben wij niet gezien.

Kosten per nacht: $21

Bezocht op 25-09-2019 door

Mooie, in de natuur gelegen, camping. Toen wij er waren werden de douches gerenoveerd. De campingplaatsen hadden geen voorzieningen. Wij hadden deze camping van te voren gereserveerd. Ligt vlakbij de uitzicht punten van de "Spiral Tunnels", die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Kosten per nacht: $27.4

Bezocht op 21-08-2019 door

Deze camping ligt aan het begin van de weg naar de Takkakawa falls (en een gletsjer er achter). Je hoort de grote weg een beetje en de trein komt ook langs, maar minder luid dan op sommige andere campings die nog dichter bij het spoor liggen. Het nieuwe toiletgebouw was nog niet klaar, maar ziet er uit als een (grote) verbetering. Er is ook een kinder speeltuintje.

Bezocht op 29-07-2019 door

(Af) gesloten. Het kenmerk voor deze camping. We kregen 2 weken voor aankomst te horen dat het douchegebouw gerenoveerd werd en daarom niet beschikbaar was. Hiervoor werd wel $5 per dag aan korting verrekend. Ook de "walk in the past" wandeling was al vanaf 1 mei 2019 "closed for visitors". Camping is prachtig gelegen, maar doet een beetje rommelig aan. Geen mobiel bereik (AT&T) op de camping. Sani-station (gratis) ligt op de toegangsweg tussen snelweg en camping.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 22-07-2019 door

Prima parks / natuurcamping, qua campeerplaatsen niet de mooiste die we hebben bezocht. Plekken zijn wisselend, op veld erg open maar wel mooi uitzicht, in het bos donker en vrij dicht op elkaar met weinig privacy. De plaatsen aan het begin van de camping zagen er voor ons het mooist uit, beschut maar toch licht en veel bloemen.

Zoals gezegd wordt het toiletgebouw verbouwd, zal ongetwijfeld mooi worden. Daardoor hadden wij alleen toiletten, geen douches (en kregen een refund bij aankomst).

Leuke speeltuin en voor de kinderen zijn er activiteiten (interpretive programs) in de avond in het hoogseizoen. Vonden wij en onze kinderen erg leuk, op een actieve manier met 5 opdrachtjes iets leren over de plaatselijke natuur.

Bezocht op 22-06-2019 door

Prima camping om Yoho te verkennen. Wij waren niet heel enthousiast over de camping. Gemiddelde plek aan privacy (ligt eraan welke plek je hebt), en tijdens ons verblijf waren ze het douchegebouw aan het renoveren, hierdoor hadden wij geen douchegelegenheid. Ietwat vervelend aangezien dit niet van te voren was gemeld. De plaats heeft geen faciliteiten.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 30-09-2018 door

Een mooi camping aan de rivier, op korte rij afstand het Emerald lake en de takakkaw watervallen. Een heerlijk verwarmd douchegebouw, met warm water.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 16-09-2018 door

mooi, super rustig (zeker na alle drukte van Banff) first come, first served maar wij hadden rond 12 u nog plaats

Bezocht op 11-06-2018 door

De Kicking Horse Campground is gesloten wegens lawineschade. Zo te zien kon het even duren. Monarch is een goed alternatief maar doordat de Kicking Horse gesloten is erg druk.

Bezocht op 05-08-2017 door

Deze camping hadden we willen bezoeken maar is niet gelukt i.v.m. met de drukte. We hadden al een ervaring met op camping Mosquito Creek dat we te laat waren. Nu waren we hier om 09.30 uur 's morgens en het was al vol. Er stonden rangers om de vele vakantiegasten door te verwijzen. Ik schrijf toch maar even een review. Je moet vooraf goed kijken of de Canadezen niet zelf een lang weekend hebben want anders kom je er moeilijk tussen. De camping ligt wel prachtig. Ik geef als waardering maar goed omdat dit een verplicht veld is. Wij zijn doorgereden naar Gold waar we prima informatie hebben gekregen voor een alternatieve camping. Hulde voor de VVV te Golden!

Bezocht op 09-07-2017 door

Een natuurcamping met uitzicht op de bergen (helaas niet op alle plekken). Er zijn ook plekken aan de rivier. De camping is dicht bij de snelweg, maar die hoor je niet. De trein hoor je wel. Iets verderop kan je de mega lange treinen in de bergen zien verdwijnen en vervolgens weer tevoorschijn zien komen.

Bezocht op 19-05-2017 door

Een prachtige natuurcamping in het Yoho National Park, geen aansluiting op elektriciteit, water en riool. Wel de mogelijkheid de watertank te vullen en er zijn ook toiletten. Er zijn plaatsen met en zonder kampvuur. Wij stonden op een groot veld met uitzicht op de besneeuwde bergen. Fantastisch. Vlakbij de Natural Bridge en Lake Emerald. Helaas voor ons was de weg naar de Takakkaw Falls nog afgesloten.

Bezocht op 22-06-2017 door

Mooi camping, met mooie plekken. Volgens mij geen voorzieningen. Speeltuin mag geen naam hebben, maar is er wel. Ligt heel goed gelegen tussen de bezienswaardigheden in Yoho. De treinen rijden overigens wel de hele nacht door en toeteren heel hard.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 22-05-2017 door

Prima camping, mooi gelegen in Yoho National Park aan een rivier die er heerlijk uitziet, maar ijskoud is. De weg naar de camping was open, maar verderop naar de watervallen was nog gesloten. De camping is ruim opgezet en de plekken hebben een firepit en picknicktafel. Geen electriciteit. Watervul- en dumpgelegenheid is er langs de weg bij een andere camping. Er is een speeltuintje. Een fire permit kost 8 CAD en dan kan je zoveel hout pakken als je wil. Het toiletgebouw was wat verouderd en kon wel wat onderhoud gebruiken. Je moet goed opletten bij het draaien van de knop voor warm water, want dit is niet helemaal logisch. Verder komen er uit de bomen veel kleverige zaden die overal aan vast plakken. Advies is dus om niet bij/onder een boom te gaan staan. De camping was self-service, maar er waren wel geregeld parkwachters die kwamen voor onderhoud (zelfs schoonmaken firepits en vegen plekken). Wij hebben de wandeling "A walk in the past" gedaan vanaf de camping. Dit was een leuke wandeling, helaas wel de terugweg dezelfde weg als heen, en we hebben een beer met jong langs deze route gezien.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 26-05-2017 door

Net buiten Field ligt deze mooie natuurcamping. Goed systeem, selfservice, zoals hieronder beschreven. Keurige toiletten en douches. Verder geen faciliteiten bij de mooie, ruime plekken, wel mogelijkheid voor fire-pitt $ 8,-

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 26-05-2017 door

Goede, schone douche voorzieningen. Is een prima plek als uitvalsbasis voor Yoho NP. De camping is volledig selfservice, dus zelf je plek uitzoeken, een enveloppe pakken, geld erin. Strookje afscheuren en bij je plek hangen, enveloppe met geld in de brievenbus gooien.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 22-09-2016 door

Een mooie campground tussen de bomen. Zeker voor natuur liefhebbers een prachtig plekje aan de rivier. ruime plaatsen en genoeg hout voor de "fire-pit"
Schoon en warm toilet gebouw.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 06-08-2016 door

Camping in Yoho Np vlak aan Hwy 1 vlak bij Field. Eenvoudige camping met nette sanitair. De plaatsen hebben alleen electiciteit. Geen wifi. Dumpstation bij naast gelegen camping dat ook bij Yoho Np hoort.

Kosten per nacht: $27.4

Bezocht op 24-07-2016 door

Leuke zeer ruim opgezete campsite. Prima uitvalsbasis om YOHO en Lake Louise (20 min) te bezoeken. 3 dagen blijven hangen.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 16-06-2016 door

goede natuurkamping, sanitair viel mee maar was wel verouderd en kon schoner. Wel goede uitvalsbasis van alle bezineswaardigheden in de buurt

Bezocht op 23-09-2015 door

Mooie, rustige camping aan gelijknamige rivier. Grote open velden, maar ook privéplekken in bos aan de rivier voor het ultieme kampeergevoel.

door op 27-06-2015

Prachtige camping, vriendelijke parkwacht. Maar vooral de ligging nabij alle zaken die er te zien zijn.

door op 26-09-2014

Camping zonder hookups, mooie plaatsen in het bos. Douche en toiletvoorzieningen zijn prima, maar het was erg druk voor de douches. (en dat half september). Het hout, wat je met een permit gewoon mag pakken, was erg nat, daar had je dus niks aan.

door op 14-07-2014

Mooi gelegen, mooie camping, geen hookups, veel te zien in de buurt, veel trails ook dichtbij.

door op 15-09-2013

Ruim opgezette camping met net toilet gebouw. Door de grootte van de camping wel een stukje lopen naar douches. Wel heerlijk rustig midden in de natuur.

door op 11-09-2013

Gastvrij ontvangst. Rustige omgeving. Vlakbij watervallen. Met een camper van 27 ft of meer is het een uitdaging en teamwork om boven te komen;-) Fijne plekken met firepit. Hout op de camping beschikbaar. Sanitair aardig. Schoon en modern sanitair heb ik in Canada niet gezien.

door op 01-08-2013

Mooie ruimte plaatsen, prima toilet en douchevoorzieningen, haardhout, gunstige ligging naar trails en waterval.

door op 15-07-2013

Prachtig gelegen camping, zonder stroom of water bij de kampeerplek. Sanitair was netjes. Selfservice

door op 02-07-2013

Half juni was deze camping ook nog maar half open. Nette camping, uitstekende douches (schoon, douchekop hoog genoeg en stevige en warme straal water). Wel hoor je de goederentreinen vrij goed. Er was geen kampbeheerder (zelf registratie) maar wel een camping host waar allerlei info te krijgen was.

door op 08-08-2012

Fraaie camping met dito plaatsen. Sanitair erg netjes. Mooi uitzicht op de omliggende bergen

door op 27-07-2012

In een bos gelegen, relatief ver naar douches.

door op 25-06-2012

Campground op een prachtige plek aan de rivier. Heerlijke gratis warme douche met volle straal!!

door op 27-09-2010

Mooie camping met ruime plaatsen in een nog mooiere omgeving. Faciliteiten prima.

door op 22-07-2010

Mooie campsite, in het national park.

door op 02-10-2009

Ruime plekken, heel stil, goed sanitair, geen hook-up, prima uitvalsbasis voor wandelingen.

door op 24-09-2009

mooie camping in het bos. de plaatsen waren wat krap voor onze truckcamper. Faciliteiten zijn ok, maar niet bijzonder. De camping ligt vlak langs een spoorlijn. 's nachts rijden er veel goederentreinen waardor je ligt te schudden in je bed.

door op 28-08-2009

Camping ligt heel mooi, weinig faciliteiten. Water en lozen is niet mogelijk op de camping.

door op 28-08-2009

Als extra op deze camping een openlucht theater, waar in de zomer regelmatig voorstellingen worden gegeven.

door op 23-07-2009

Schitterende plek op open (squirl)veld omringd door bergtoppen. (Er waren ook mooie dennenplekken).

door op 08-07-2009

Camping met goede voorzieningen. Vanaf het achterste open veld is er een mooi uitzicht op de omringende bergen.

Schrijf een review
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!