Living Forest Oceanside RV & Campground Nanaimo, British Columbia

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Living Forest Oceanside RV & Campground
6 Maki Road
V9R 6N7 Nanaimo
Canada

GPS-locatie:
49.130534, -123.91465

Telefoonnummer:
+1-250-755-1755

Website:
http://www.livingforest.com

E-mailadres:
reservations@camping.bc

Aanvullende informatie:

GPS: Latitude: 49°N 7' 51 Longitude: 123°W 54' 44""


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Wasserette
  • Water bijvullen
  • Wifi
  • Winkel

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (53)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 53
Kosten per nacht: $ 75 (1)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 30-07-2023 door

Mooi gelegen camping, ruime plekken onder de bomen, prima was- en douchegelegenheid, te gebruiken via munten verkrijgbaar bij de receptie. Aan waterzijde een leuk cafeetje met terras ( mooi uitzicht), en vlak daarbij een klein strandje, waar je ook kano’s kunt huren. Om stadje Nainamo te bezoeken moet je de camper gebruiken, loopafstand te ver. Overigens viel het stadje Nanaimo iets tegen. Weinig sfeer, winkels en restaurantjes. 1 nacht voldoende aldus.

Kosten per nacht: $75

Bezocht op 18-09-2022 door

Geen bijzondere Campground, voor 1 nacht is het prima. Veel vaste plekken. Verouderd maar wel schone voorzieningen

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 23-08-2022 door

Hadden vanwege de reviews en afbeeldingen een betere camping verwacht. Ligging is super, en wij hadden ook een mooie plek met uitzicht op de baai. In vergelijking met andere campings en ook de oude voorieningen niet meer dan 3 sterren van ons deze keer.

Bezocht op 10-08-2022 door

Bij het aanmelden werd mij verteld dat we met 4 volwassenen op de plek mochten. Nu had ik al gereserveerd en betaald dus voor deze keer liet hij het zo. Ik heb niet gevraagd wat ik anders het moeten doen, dat had ik nl bij 1 van de N.P parken wel gedaan en dan wordt er gezegd dat je dan 2 plekken moet reserveren. Terwijl erbij staat dat je max 8 personen per site mag hebben, maar er mogen er maar 4 volwassen zijn, en kinderen en senioren mogen dit volmaken tot de 8 personen. Met een gezin met volwassen kinderen (3 stuks) en 2 ouders en maar 1 camper blijf ik dit een vreemd verschijnsel vinden (we hadden dit nl. ook bij de hand bij het N.P. bij Okanagan lake). de plekken zelf vooral die met oceanview zijn erg mooi. Een volgende keer zou ik bovenop gaan staan en niet direct aan het water. Hoewel we nu wel de zeehondjes voor ons langs zagen gaan en je makkelijk het water in kon om te zwemmen. Sanitair verouderd wel schoon. wifi is er wel maar werkt 9 van de 10 keer niet (dat is overigens door heel Canada een probleem).

Kosten per nacht: $55

Bezocht op 07-08-2022 door

Beetje krappe plek en het haventje stelde ook niet heel veel voor. Douches net vernieuwd maar wel nog met een gordijntje ipv een deur. Niet veel bijzonders maar je bent er dan ook bijna nooit. Wifi bij de receptie. Prachtige plek wel om stukken van de Pacific Rimtrail te lopen en dan zeker de Lighthouse loop van 5.6 km. Fantastisch mooi!!

Kosten per nacht: $47.5

Bezocht op 24-07-2022 door

Grote drukke camping. Voorzieningen zoals wc en douche wel aanwezig, maar niet schoon. Daarnaast moet je betalen voor de douche. Wij stonden bij de speeltuin en hadden een plek met full hook up. De plek was prima voor 1 nacht.

Kosten per nacht: $65

Bezocht op 18-06-2022 door

Wij hebben deze campinggebruikt als tussenstop voor een reis vanaf Whistler en doorgaande naar Campbell River. Wij hadden een Forestside pull thru plek met full hook up. De plek was een uitstekende plek in het bos. De camping heeft veel vaste gasten en sommige plekken hebben, zoals men het noemt Oceanview. Je kijkt echter niet op de oceaan uit, maar op de Straat van Georgia. Voor WiFi moesten we betalen en ook voor gebruikmaking van de douche moet je muntjes kopen. Deze kosten 1 dollar per munt en daar mag je dan vijf minuten voor douchen. Het douchegebouw is wat gedateerd, maar was wel schoon en het water was ook warm.

Kosten per nacht: $55

Bezocht op 12-10-2021 door

Prachtige locatie met ocean view. Wifi was waardeloos en daar moesten we ook nog 4 dollar per device voor betalen. Voor de douches moest je een token kopen. Doucheruimtes zijn gedateerd maar wel netjes.

Kosten per nacht: $90

Bezocht op 27-09-2019 door

Ook hier voldoende plek zonder reservering. Het is een behoorlijk grote camping. We hadden een site met oceaanzicht. De site is niet heel groot, maar wel enigszins afgeschermd door bomen van de buren. Wifi alleen beschikbaar bij de entree of bij het cafe op de camping.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 14-09-2019 door

Mega campground, wij hadden plaats 140 , super mooi uitzicht en dicht bij de douches. Prima plek voor dat je de andere dag met de ferry over gaat naar Vancouver. Wel duur.

Bezocht op 10-09-2019 door

Zeer grote camping met een westerse campingsfeer, mooie plekken met uitzicht op de oceaan. Prima camping om langer te verblijven, wij vonden de regio voldoende voor 1 nacht en de locatie ideaal voor de overtocht naar het vaste land. Leuke plekjes in de buurt: Pipers Lagoon Park of Neck Point Park (zijn vergelijkbaar), leuke plek voor een korte wandeling en een picknick. WiFI op de plek is beschikbaar tegen betaling, in de bar is het gratis.

Bezocht op 22-08-2019 door

Deze camping hebben we alleen bezocht om een extra overnachting te hebben voor de overtocht terug naar Horseshoe Bay. Dat geeft wat minder stress om de boot te halen. Dit is een hele grote camping en ligt deels in het bos, maar ook aan het water. Wij hadden Oceanview plaatsen met een schitterend uitzicht. De plaatsen zijn erg ruim. Er zijn full hookup plaatsen beschikbaar.

Kosten per nacht: $61.3

Bezocht op 17-08-2019 door

Prachtige terassencamping in het bos en onder de 'rook' van Nanaimo. Dichtbij bij alles en toch een wereld op zich (kreet van de camping en klopt helemaal.

Mooi uitzicht over de oceaan (wij hadden plek R7). WiFi beschikbaar bij receptie en cafeetje aan de oceaan. Sanitair is goed.

Bezocht op 08-08-2019 door

Eigenlijk jammer dat we hier maar 1 nacht stonden vanwege de late overtocht van Vancouver naar Nanaimo. De camping ligt inderdaad erg mooi aan het water en veel plekken hebben prachtig uitzicht over de monding van een stroompje dat de de zee instroomt. Een van de weinige campings (de enige) die we hebben gehad in Canada waar je lekker espresso kan kopen op de camping met terrasje met uitzicht op zee.

Bezocht op 26-07-2019 door

Prima camping met verschillende faciliteiten.

Bezocht op 20-07-2019 door

We hadden een mooie plek, nr 173, met uitzicht op de zee. We zijn hier1 nacht geweest om daarna door te gaan naar Tofino. Pracht plek en een mooi begin van onze camperreis

Kosten per nacht: $52

Bezocht op 25-05-2019 door

Buiten Nanaimo gelegen. Mooie camping in bos, grenzend aan de zee. Prachtig uitzicht. Goede voorzieningen, ruime plaats, full hookup. Stil (hier geen treinen :-))

Bezocht op 27-09-2018 door

oceanside met full hook-up, cafeetje was niet open tijdens de week maar er was wel wifi op het terras

Kosten per nacht: $53

Bezocht op 24-09-2018 door

Prima camping vlakbij de ferry. Plekken niet heel ruim maar wel privé. Douchen werkt met munten.

Kosten per nacht: $52

Bezocht op 18-09-2018 door

Mooi gelegen terras RV park in bos met uitzicht op haven Nanaimo en zeestraat, groot toiletgebouw bij de ingang. voor bezoek van Nanaimo en dorp Chemainus met mooi beschilderde gevels in het centrum.

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 14-09-2018 door

Een van onze duurdere campings, probeer inderdaad een plekje met uitzicht op zee te krijgen! Aan het water (= oceanside) kijk je direct uit over zee en anders (=oceanview) sta je op een verhoging en kijk je over de andere campers uit over zee (ook erg mooi)! Rond deze datum was het cafe alleen op zaterdag open. Wifi wel gratis bij het cafe en bij de office (daar ook even de inlogcode vragen), elders ook wifi maar onder betaling. Douchen met muntjes die je bij de office moest kopen (dit was nieuw, eerder met dollars) 1 dollar voor 1 muntje = 5 min douchen. Ook hout te koop (8 dollar per bundel) en dus firepits. Goed om te weten: rond deze datum was alleen het infocentrum buiten het standscentrum van Nanaimo bemand. In het centrum vrijwel geen info te krijgen...

Kosten per nacht: $62.5

Bezocht op 15-08-2018 door

Mooie camping en goede en leuke plaatsen. Full hook up 30 amps. Goed sanitair. Wifi tegen betaling. Walmart in de buurt.

Kosten per nacht: $53.5

Bezocht op 13-08-2018 door

Mooie camping met veel bomen en mooi uitzicht over zee. Weinig sanitairgebouwen, waardoor je soms wat ver moet lopen. Deurtjes en wanden in sanitair zijn ook vrij laag waardoor niet heel erg discreet. Winkelcentrum op kwartiertje lopen.

Kosten per nacht: $52

Bezocht op 24-07-2018 door

Een aanrader! Fijne camping, waarbij wij een prachtig uitzicht over de baai hadden door het niveauverschil dat er in de plekken zit. Prachtige bosrijke camping met mooie plekken en leuke sfeer. Veel voorzieningen, zoals een strandje en kano mogelijkheden. Douches kunnen schoner. Wifi is er eigenlijk niet, ondanks de toezegging. Wij hadden een koffietentje vlakbij onze plek (#148) waar je heerlijke koffie en andere drankjes en broodjes kon halen.

Bezocht op 24-07-2018 door

Prachtige camping, dicht bij de ferry. Ruime plaatsen en heerlijk aan het water. Wij hebben hier onze eerste eagles gespot.

Bezocht op 22-07-2018 door

Fijne camping en mooi gelegen aan de riviermonding. Zwemgelegenheid in een zijarm van de rivier. Vooral bosplaatsen met full-hookup. Gratis wifi bij het cafeetje en bij de receptie. Betaalde wifi op alle staanplaatsen. Wie 's morgens heel vroeg met BC Ferries moet overvaren naar Vancouver is dit de ideale camping, slechts een kwartier rijden vanaf de veerhaven.

Kosten per nacht: $51.9

Bezocht op 22-07-2018 door

Mooie plek met prachtig uitzicht over de oceaan. Grote camping met ijswinkeltje in het midden. Busstop naar Nanaimo is wel een 10-15 minuten lopen. Sanitair was schoon en prima.

Bezocht op 28-06-2018 door

Nette camping met mooie plaatsen. Let op met reserveren, wij dachten een plaats met oceanview te hebben gereserveerd (nr 16), maar lag niet tussen 15 en 17, die wel oceanview hadden. Douchen en WIFI kosten extra, alleen gratis WIFI bij de receptie. Dicht bij de veerboot.

Kosten per nacht: $51

Bezocht op 27-06-2018 door

lekker dicht bij de ferry. mooie plaatsen met oceanview (wel specifiek die reserveren). verder kost alles er ectra (douchen, wifi)

Bezocht op 16-06-2018 door

Grote camping, verschilt een beetje per plek hoeveel privacy je hebt. Prima sanitair, douches werken met muntjes.

Kosten per nacht: $60

Bezocht op 03-06-2018 door

Mooie in bos gelegen camping met hoogteverschillen. Er zijn mooie hook-up plaatsen aan de zeestraat (wel met bosschages er tussen), maar ook een terras hoger nog mooi uitzicht. Ook plaatsen in het bos. Keurig verzorgde plekken, waar het grind op de plekken na het vertrek weer netjes aangeharkt worden en de picknick tafels schoongemaakt. Sanitair ok, alhoewel de aan elkaar gelaste metalen wc deuren in het ene gebouw wel wat armoedig aandoen. Hout en wifi exclusief. Vanaf camping goed te lopen naar dichtstbij zijnde kleine shopping mall waar ook prima diner zit om te eten.

Bezocht op 28-09-2017 door

Een mooie plek om een nachtje te blijven bij aankomst of vertrek van Vancouver Island, op 10 minuten rijden van de ferry naar Vancouver. Wel een hele grote camping, dus let goed op welke plek je reserveert. Full hook up en nette faciliteiten. Wel moet je bijbetalen voor hout en redelijke wifi. De plekken 130 - 142 zijn mooi.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 15-08-2017 door

Wat een heerlijke camping. Prachtige plekken met full hook up in het bos. Lekker ruim en schoon. Vanaf de camping prachtige uitzichten. Lopen naar het dorp Nanaimo is niet te doen. We zijn terug met de bus gegaan. Ging ook goed. Dames aan de balie zijn zeer vriendelijk en de wifi is prima.

Bezocht op 05-08-2017 door

Een van de mooiste campings die wij tijdens onze reis hebben bezocht. Heel erg ruime plekken met veel privacy en ook nog uitzicht op de oceaan. Jammer van de muggen. Hadden er graag langer dan deze ene nacht gestaan en zou zeker een volgende reis in het schema worden opgenomen. Geen wifi op de plek zelf, maar bij de receptie en in het café.

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 18-05-2017 door

Mooie, in de bossen gelegen camping. Wij hadden plaats 123, een ruime back-in plaats met full hookup en uitzicht op de oceaan. Het was een goede, vlakke plek

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 10-05-2017 door

Leuke camping. Slechts 1 overnachting op doortocht geweest. Wij hadden plaats 133 met prachtig uitzicht over de river estuary, waar een prachtige zonsondergang te zien was en veel vogels. Wij hadden full hook-up met picknicktafel en firepit. Vanaf de camping is er een wandelroute naar een uitzichtpunt en door het bos. Ook is er een voetbalveldje voor de kinderen. Het was druk, maar het was ook weekend, dus veel locals. Wifi was alleen te ontvangen in de buurt van het Living Forest Cafe. Wij waren positief verrast door deze camping. Wel hopeloos verdwaald na vertrek op zoek naar de ferry terminal.

Kosten per nacht: $52

Bezocht op 01-10-2016 door

Mooie grote camping, net buiten Nanaimo. Plaatsen in het bos of met uitzicht op de rivier/baai! In oktober zijn de prijzen wat gedaald! Verspreid over de camping zijn er voldoende toiletgebouwen, die oke zijn! Voor de douches moet je iets verder lopen. Wifi aanwezig rondom de receptie! Mooie ruime plaatsen met elektra en water. Centrale vuilwaterplek.

Kosten per nacht: $27.3

Bezocht op 19-09-2016 door

Goede camping met uitzicht over het water. Sanitair is prima. We hadden niet gereserveerd. Bleek niet nodig.

Kosten per nacht: $48

Bezocht op 07-08-2016 door

top camping, schoon, mooie plek, leuk voor kinderen.

Kosten per nacht: $35

door op 18-07-2016

Een mooi camping. Neem plaats r4 aan lake prachtig open uitzicht. Men wist niet zeker of een 24 rv past maar gaat heel makkelijk. Andere plaatsen hebben struiken of bomen voor maar toch ook nog mooi! Maar wij hadden een top plek. Cafe in de buurt met een terras en prachtig uitzicht. En gratis wifi bij het cafe en sterk signaal. Zo 2 min van onze p,aats af. S avonds lekker vuurtje gemaakt en genoten van het uitzicht

Bezocht op 15-06-2016 door

Mooie ruime camping, we hadden van bovenaf uitzicht op meer, zee met wat eilandjes en met de zon erop die bijna ondergaat geweldig. Strandje was niet veel verder wasserette met speelmogelijkheid voor de kinderen en ouderen. Firepit aanwezig, lekker stoken. Sanitair is prima.

Kosten per nacht: $48

Bezocht op 26-05-2016 door

De kosten zijn exclusief CAD 25 reservation fee. Mooie en grote camping, met uitstekende en rustige ligging langs de Frazer River estuary. Echt oceanside is het niet (dat is de andere kant van Vancouver Island), maar wel ruime plaatsen. Kies er bij het reserveren een langs de waterkant, dit kun je doen via de website. Full hookups, zowel 30 als 50 amp, goede wasfaciliteiten, washrooms en toiletten zijn wat primitiever maar bruikbaar. Zie ook deze review website: http://www.rvparkreviews.com/regions/british-columbia/nanaimo/living-forest-oceanside-rv-park-and-campground en hun eigen website link: http://www.livingforest.com/ Er is een goede trail naar een prachtige uitkijkpost over de estuary - prachtig, sta ook een keer erg vroeg op voor sunrise foto's of wacht tot sunset. Veel wildlife, wij hebben een aantal golden eagles gezien die regelmatig over en langs de camping hun jachtvluchten maken, ook omdat er veel ganzen en eenden in deze riviermond zitten en broeden. Er is een goede was- en droogruimte (coin operated) maar je moet van tevoren bij de receptie waspoeder etc halen - tegen betaling. Wifi is afhankelijk van je plek ook in de RV bereikbaar (het is een grote camping met enkele wifi repeaters). Er is een games room en een Living Forest Cafe langs het water - met beperkte openingstijden afhankelijk van seizoen en drukte. Nanaimo centrum is bereikbaar per bus....maar je moet wel goed zoeken naar de bushalte, want die zijn in Nanaimo slecht aangegeven. Loop de camping uit over Maki Road, ga rechtdoor over enkele heuveltjes tot aan de stoplichten. aan de overkant is een shopping mall (hier zit een goede supermarket Country Grocer), en in het midden hiervan staat een heel klein paaltje met een heel klein bordje Bus Stop. Er is maar een bus naar het centrum (buslijn 7). In het centrum zijn diverse opstapplaatsen voor bus 7, langs Front Street o.a. vlakbij Thrifty Foods sumermarket en de Ferry terminal, maar zoals gezegd niet allemaal goed aangegeven. Vraag aan de buschauffeur of hij je waarschuwt voor Maki Road, of let op als je bij de kleine shopping mall aankomt. De chauffeur accepteert alleen cash, en het juiste bedrag (geen wisselgeld), dus zorg ervoor dat je de nodige munten op zak hebt. Cash fare CAD 2,50 per persoon single ticket. Het centrum van Nanaimo zelf vonden wij wat oud en afgeleefd. Diverse plaatsen boarded up, en vrij veel zwervers en smoezelige figuren op straat. Wel genoten van uitstekende verse vis en friet bij de locale fish shack Trollers, op de jetty in de haven. Ook leuk is Pirate Chips, 75 Front Street, een restaurant geheel in piratensfeer, en uitvinder van de "deep-fried Nanaimo bar" - een zeer calorierijk toetje. Er zijn veel plaatsen waar je de Nanaimo bar kunt kopen, in diverse varieteiten. Helaas hadden wij erg slecht weer, erg jammer.

Kosten per nacht: $49

door op 17-11-2015

Leuke camping aan het water in Nanaimo, prima als tussenstop als je niet vanuit Victoria direct naar Tofino of Campbell River wilt reizen. Bij de camping liggen een paar korte wandelroutes met een paar uitzicht punten, prima voor 1 nacht.

Bezocht op 17-09-2015 door

Uitstekende campground, ruime plaatsen, veel privacy , geweldig uitzicht als je seaside kiest, dicht bij ferry

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 05-08-2015 door

Zeer kindvriendelijke KOA camping met klein zwembad. Wel lekker in dat gebied als het zo warm is. De mensen achter de balie willen je met alles helpen en de midgetgolf is gratis. Zeker een aanrader

Kosten per nacht: $60

door op 23-07-2015

Prachtige camping met ong. 250 plekken. 4 km van centrum Nanaimo, ong. een kwartier rijden van Ferry Departure Bay. Leuk cafetje aan water met oa koffie en ijs. Klein strandje.

door op 28-06-2015

We hadden op de camping een plek aan de zee geboekt. Een prachtig uitzicht. Vriendelijke mensen aan de receptie. Enige minpuntje was de airco die de buren aan hadden in een caravan. Dit verstoort de rust. Sommige campings hebben een limiet om deze aan te hebben en dat was hier niet aan de orde. Verder prima!

door op 10-06-2015

Veelal in bos gelegen. Cafe was nog niet open, alleen in seizoen. Strandje, hikepaden en uitzicht op Nanaimo. Prima sanitair.

door op 08-07-2012

Mooi uitzicht richting haven Nanaimo. Wel vrij ver van het centrum om daar naar toe te wandelen. Ruim 1 uur)

door op 23-08-2011

Prachtige camping. Mooie plekken in het bos met uitzicht op de baai. Zwemmogelijkheid. Terras met koffiecorner en als je een consumptie koopt kun je er gratis internetten met een geweldig uitzicht. (zoon van 18 was blij)

door op 04-10-2010

Grote, familiecamping, uitzicht op zee en Nanaimo.

door op 30-09-2010

Ruime plaatsen, goede faciliteiten. Voor de douches moet betaald worden.

door op 07-08-2010

Mooie camping. Prima sanitair. Wasserette aanwezig. Mooie uitzichten over het water. Strandje aanwezig.

Schrijf een review
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan