De parken; Jasper en Mount Robson

Door Joosten - A long time ago Maandag 17 augustus;
We zijn door Japer naar Wabasso lake gereden. Daar een prachtige campsite. Onderweg indrukwekkend mooie natuur. Op elke campsite is een kampeertafel en een vuurplek met hout.

Dinsdag 18 augustus;
We zijn gaan raften. Erg leuk. Niet spectaculair; de rivier had een 2. Els en Max hebben eerder tot een 4 gekanood. Het gaat bij wild water van 1 (rustig)  tot 6 (heel wild). Bij 4 heb je watervallen.
De gids probeerde het nog spannend te maken door een watergevecht met een andere boot.

woensdag 19 augustus;
Verder getrokken door Jasper,via Mount Robson naar Clearwater. Onderweg beren en arenden gezien. Je krijgt een folder; be bear aware. Veel regels waar je je aan moet houden. Zoals je dood houden als de beer in een goede en defensief zijn als de beer in een slecht bui is. Nu maar hopen dat we het goed in kunnen schatten.

Donderdag 20 augustusen vrijdag 20 augustus;
Door getrokken naar Whistler en daar vebleven op een mooie camping. In Whistler worden in 2100 de olympische winterspelen gehouden. Ze zijn volop aan het bouwen aan wegen en huizen. Een mooie sjieke stad. In de winter kun je er skien en langlaufen. In de zomer mountainbiken van de berg, tokkelen en hiken (wandelen). Veel harlopers hier. De mountainbikers hebben een soort pak aan waardoor ze op riddders lijken. Naomi en Falco vonden dit mountainbiken iets voor gevorderden.
Op de camping hebben de mensen die in tenten verblijven hun spullen in de auto of hoog in een boom met een katrol. Ze moeten 100 meter van hun tent koken en mogen niet slapen in de kleding waarin gekookt is; be bear aware. Omdat mensen niet zorgvuldig zijn, zijn dit jaar al 11 en vorig jaar 18 beren dood geschoten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!