Viva Las Vegas

Door Mariëtte en Jan-Willem - 26-09-2008 17:37 Hallo allemaal,

He he, eindelijk een computer waarop we de mail kunnen checken en een fatsoenlijk bericht voor jullie kunnen achterlaten.

Nergens een internetcafe te bekennen hier in het land van de onbegrensde mogelijkheden!!!!!

Zoals geschreven zaten we dus in San Francisco. Een hele leuke stad waar we leuke dingen hebben gedaan en mooie dingen hebben gezien. De eerste dag was nog een beetje acclimatiseren en geshopt......je moet het minst leuke maar gelijk gehad hebben!! In eerste instantie nog niet goed geslaagd, maar uiteindelijk 2 paar Clarks voor de prijs waarvoor je in Nl nog geeneens 1 paar hebt.
Mariette een lekkere fleece gekocht dus die start was vermoeiend, maar zeeeeeer rendabel.

Ook hebben we de andere dag Alcatraz bezocht. Dat was heel indrukwekkend en zeer interessant om te zien. Als je daar vast hebt gezeten dan had je ook wel zo'n idee van: Dit is het eindpunt.

De andere dag een fenomenale fietstour gemaakt over de Golden Gate!!! Dat was echt geweldig. (Bedankt voor de tip Hans!!) Eerst ga je helemaal langs de waterkant in de richting van de brug. Die wordt steeds groter en is werkelijk heel indrukwekkend. Middels een col van de 2e categorie moetsne we omhoog fietsen om op de brug te komen, maar met wat geleende EPO van Lance Armstrong ging ons dat goed af. Zelfs Mariette met haar manke poot ging met soepele tred de berg op.
Op de brug zelf was het geweldig. Mooie vergezichten en een goed idee van hoe groot die brug nu werkelijk is. Aan de andere kant in het plaatsje Sauselito lekker aan de waterkant een broodje gescoord, terwijl we zagen hoe een visser een mega-rog uit het water haalde.

Op maandag zijn we de camper op wezen halen en ging het richting Yosemite. Een vreselijke weg er naartoe, maar wat is dat Yosemite fantastisch mooi. Het gaat te ver om hier alles uit de doeken te doen, maar dat horen jullie allemaal nog wel.

Vanuit Yosemite zijn we via de Tioga-pas richting Mono Lake gegaan. Die pas was ook geweldig en zeker om dat met zo'n grote bak te doen.

In Mono lake is een geweldig natuurverschijnsel waar te namen. Dat zijn een soort kalkpilaren die boven water zijn gekomen nadat men het peil drastisch had laten zakken. Inmiddels zaten we al in de droge zooi en het is inmiddels bloedheet!!!!

We hebben daarna overnacht in Bishop en zijn gisteren naar Las Vegas gegaan. Wat is dat gaaf als je vanuit de desert die stad binnen rijdt!! Zoals gezegd heet, maar hier nog heter!! En wat een aparte wereld is het hier. Een en al bling bling, maar op zich wel enorm gaaf om een keer mee te maken. Superlatieven schieten tekort als je al die mega gebouwen ziet, met casino's, shows, etc. etc. We komen binnenkort echt naar huis want we hebben de jackpot niet gewonnen. Wel een klein bedragje gewonnen dat we aan iets leuks gaan uitgeven.

Vandaag op naar Zion. Nu eerst de stad uitkomen en dan weer de natuur in.

Laterzzzzzzzz.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan