derde poging iets op internet te krijgen

Door HolwerdaDiemel - 01-10-2008 02:48 Het is nu 30 september.

Ons vorige bericht is verzonden uit Monument Valley waar het heel bijzonder was. Ik weet niet meer of ik dat had vermeld in  mijn vorig bericht. Er was geen plaats meer, maar op een soort parkeerplaats had de eigenaar voor nog een aanaantal RV's een plaatsje. We ontmoetten daar een Duitse vader, moeder en zoon die met een zelfde reis bezig waren als wij. Hen hebben we nogmaals ontmoet bij Ruby's Inn.

Na MV zijn we vertrokken naar Arches. een schitterende reis en zeer mooie indrukken. We zouden naar een plaats zijn gegaan onder Arches, de naam is me ontschoten, ook omdat het al enige tijd geleden is. Hierdoor zijn we een dag voor op het schema dat we van plan waren uit te voeren.
We hadden het erover dat de indrukken  zo intensief zijn dat je overvoerd wordt. Je wilt van alles foto's maken, maar je krijgt veel van hetzelfde. De stemming zit er goed in. We zorgen ervoor dat we iedere dag maximaal 250 mijl afleggen. We starten dan om ongeveer 09.30 met rijden. Voor we stoppen tanken we af, maar het goede octaan gehalte krijgen is nog  wel eens een probleem.

Vervolgens stond Capital Reef op het programma. Nu ik dit zit te schrijven dolt het me door het hoofd. Nelly heeft een dagboek bijgehouden en dat zal uitkomst moeten brengen voor mijn herinneringen.  Tineke en Nelly koken iedere avond trouw. We komen dus zeker aan onze vitamines. Mijn Tom Tom doet het uitstekend. Het wijst ons de weg door de meest onbekende streken en wijst elke keer weer de juiste camping aan. Ik heb wel van Ad moeten leren om een aantal gegevens op te sporen in het programma. Er staat zeer veel in.

In Bryce hebben we bij Ruby"s Inn gekampeerd. We hadden daar een mooie plek, maar het was daar zeer koud in de nacht. Hierdoor hebben Ad en Tineke en Nelly slecht geslapen. Ik had waarschijnlijk een beter plaats, want ik heb goed geslapen. Na de douche warm je goed op dus na de douche zat de stemming er goed in. Hier, in Bryce, hebben we een wandeling gemaakt van Sunset naar Sunrise. Het was fantastisch. Het holletje van Elke is verdwenen. Vorig jaar is er een verschuiving geweest waardoor de kloof dicht was. Ze hebben er 6 maanden voor nodig gehad deze weer open te krijgen. Onze tocht stopte bij sunrise met een geweldig zicht op een donderpartij met bliksem. Een uur later hadden wij de regenbui en waren op tijd bij de camper. 's Avonds hebben we bij Ruby"s een buffet genoten. Het voldeed aan alle verwachtingen, maar snachts lag de "vette hap" toch zwaar op onze magen.

Na Bryce zijn we naar Zion gegaan en hebben daar een bustocht door de Canyon gemaakt. In mijn herinnering waren er watervallen, maar ik heb er nu geen een gezien. De tocht met de bus was mooi. Oh ja in bijna ieder park kan je je auto parkeren en met een shuttlebus mee. Deze bus is gratis en breng je op alle mooie punten van de "canyon', je kan er uit en later weer opstappen. Een mooi systeem.
Gisteren avond kwam een man naar ons toe en vroeg, in het Engels, waar wij uit NL vandaan kwamen. Na een aanzet ging hij over in het NL. Wel met wat haperingen maar heel goed te verstaan. Hij was al 10 jaar in Canada en 40 jaar in de USA. Hij heeft een zus wonen in Utrecht. We hadden een gezellig gesprek met hem. Hierin vertelde hij dat hij zijn woning en bedrijf had verkocht en een zeer grote bus gekocht. Hiermee rijdt hij door de USA naar de mooie plaatsen. Vrijheid Blijheid.

Van morgen zijn we vertrokken naar Las Vegas waar we om ongeveer 13.00 uur aankwamen. Het is er zeer warm en goed als tegenstelling met Bryce. Tineke en Nelly zijn  eten aan het koken en daarna gaan we de STRIP op.

Nog even dit: De verbindingen zijn op het "platte land" zeer slecht, hierdoor hebben we bijna geen verbindingen.

De Groeten van Ad en Tineke en Nelly en Cor
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan